رویدادهای برجسته هفته
– دفاعیه جعفر عظیم زاده در بازپرسی دادسرای ساوه
– کارگران چوب چوکا در اعتراض به احضار ١٢ همکار خود
– مجلس اسلامی، محل تجمعات اعتراضی هر روزه کارگران
***
دفاعیه جعفر عظیم زاده در بازپرسی دادسرای ساوه
صبح روز ٣٠ تیرماه جعفر عظیم زاده از رهبران کارگری سرشناس که قبلا توسط بازپرس شعبه چهار بازپرسی دادسرای شهرستان ساوه، احضار و تفهمیم اتهام شده بود، مجددا بعد از یک مهلت ١٥ روزه همراه با وکیل خود محمد علی جداری فروغی در این بازپرسی حاضر و لایحه دفاعی خود را ارائه داد. به گزارش منتشر شده در سایت اتحاد، در کیفر خواستی که در دادسرای شهرستان ساوه بر علیه جعفرعظیم زاده تنظیم شده است به وی چهار اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور”، “تشویش اذهان عمومی”، “تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی” و “اخلال در نظم عمومی” وارد شده است. و مصادیق این اتهامات در کیفرخواست مذکور کمک و مشاوره به کارگران اعتصابی کارخانه نورد و لوله صفا، تحریک کارگران کارخانه پروفیل ساوه به اعتصاب، تشکیل اتحادیه آزاد کارگران ایران، قرار گرفتن در راس این اتحادیه و مصاحبه و کار نوشتاری حول مسائل کارگری می باشد.
به این ترتیب جعفر عظیم زاده یکبار دیگر بخاطر مبارزاتش در دفاع از اعتراضات کارگری و بعنوان رئیس هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران که داشتن تشکل را حق بدیهی کارگران میداند، با پرونده جدیدی به محاکمه کشیده شد. این گونه اتهامات و زدن انگ امنیتی به مبارزات کارگران، معلمان و مردم معترض موضوع کارزاری است که جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی با بیانیه ای مشترک آنرا اعلام داشتند. اعتراض این کارزارعلیه دستمزدهای چند بار زیر خط فقر و تحمیل ریاضت اقتصادی بر گرده جامعه و نیز علیه سرکوبگری های رژیم اسلامی است و خواست مشخص آن لغو تمامی پرونده های امنیتی تشکیل شده برای کارگران، معلمان و مردم معترض جامعه است. این کارزار با موجی از حمایت اجتماعی روبرو شد و میرود که به جنبشی بزرگ حول این خواستها تبدیل شود. در ادامه این کارزار و در اعتراض به ٤ اتهام امنیتی وارد شده به جعفر عظیم زاده از سوی بازپرسی دادسرای ساوه است که امروز او برای رد این اتهامات دفاعیه خود را ارائه داد. جعفر عظیم زاده در لایحه دفاعیه خود که حدود سه صفحه بود ، ضمن رد قاطع اتهامات وارده، از فعالیتهای مبارزاتی خود و همچنین از فعالیتهای اتحادیه آزادکارگران که درجهت منافع و معیشت کارگران تلاش میکند، دفاع کرد و بر حق اعتراض کارگران برای دفاع از منافع و مطالباتشان برای بهبود زندگی خود تاکید نمود. جعفرعظیم زاده در این لایحه مجددا برخواست اصلی خود که فعالیت های صنفی نباید با اتهامات امنیتی روبرو شود، تاکید گذاشت.
نکته مهم حمایت از کارزار عبدی- عظیم زاده علیه امنیتی کردن مبارزات کارگران، معلمان و مردم معترض جامعه است. دفاع از این کارزار در واقع دفاع از حق تشکل، حق اعتصاب، حق تجمع و آزادی های پایه ای در جامعه است. یک گام مهم در دفاع از این کارزار محکوم کردن احضار جعفر عظیم زاده توسط بازپرسی شعبه ٤ دادسرای ساوه و وارد کردن اتهامات امنیتی جدید به اوست. کارزار علیه امنیتی کردن مبارزات کارگران، معلمان و مردم معترض جامعه تا کنون پیشروی مهمی داشته است، جلو بردن قدرتمند این کارزار، دفاع از بیانیه مشترک عظیم زاده- عبدی یک گام مهم برای آزادی تمامی زندانیان سیاسی و مبارزه برای آزادیهای سیاسی پایه ای در جامعه و داشتن یک زندگی انسانی است.
کارگران چوب چوکا در اعتراض به احضار ١٢ همکار خود
روز ٢٣ تیر ماه کارگران کارخانه چوب چوکا در حرکتی متحدانه در حمایت از ١٢ همکار احضار شده خود از سوی دستگاه قضایی دست به تجمع زدند. این کارگران به شکایت کارفرما و در ادامه اعتراضات یکماهه کارگران چوب چوکا بخاطر دستمزدهای پرداخت نشده و خطر بیکار شدن از کارشان، احضار شده بودند. در این روز در حالیکه تجمع کارگران در بیرون از دادستان ادامه داشت، کارگران احضار شده، در جریان پاسخگویی به اتهامات وارده، بر درخواست ٧٢٠ کارگر این کارخانه که ماههاست دستمزد و مزایای خود را طلب دارند، پافشاری کردند. در نتیجه این حرکت اعتراضی ١٢ کارگر احضار شده از سوی دادستان با قرار وثیقه آزاد شدند. اما کارگران خواستار لغو پرونده های تشکیل شده برای همکارانشان هستند.
این اتفاق تا همین جا حرکتی مهم و الگویی برای کل جنبش کارگری است. این حرکت اعتراضی عملی علیه امنیتی کردن مبارزات کارگران بخاطر حق و حقوقشان و دستگیری و پیگرد آنان است. در این حرکت اعتراضی کارگران چوب چوکا همکاران خود را که تحت عنوان “نقش کلیدی” در اعتراضات یکماهه آنان، به محاکمه کشیده میشدند، تنها نگذاشتند و با این کار در واقع از حق تجمع و اعتراض خود علیه زورگویی های کارفرما دفاع کردند.
آنچه که در کارخانه چوب چوکا گذشته است، منحصر به فرد نیست. در بسیاری از کارخانجات از جمله بافق یزد، معدن آق دره، معدن خاتون آباد، و شهرداری اهواز با شکایت کارفرمایان کارگران معترض تحت پیگرد قرار گرفته و دستگیر و زندانی شده اند. کاری که کارگران چوب چوکا انجام دادند و اعتراض متحدشان در مقابل احضار ها و دستگیری ها پاسخ این سرکوبگری ها و راهی برای کوتاه کردن دست نهادهای سرکوبگر از محیط های کارگری است. کارگران چوکا نشان دادند که با اعتراض متحد است که میتوانیم جلوی احضار و پیگردهای مقامات دولتی بایستیم. همکاران زندانی خود را از زندان آزاد کنیم و فشار بیاوریم تا تمامی پرونده های امنیتی تشکیل شده برای آنان لغو شود. اتفاقی که در کارخانه چوب چوکا روی داد، در واقع یک گام عملی در راستای اجرایی کردن کارزار علیه امنیتی کردن مبارزات کارگران، معلمان و مردم معترض است. کارزاری که جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی شروع کردند و با حمایت های وسیعی که حول خود جمع کرد میرود تا به گفتمان وسیعی در جنبش کارگری تبدیل شود.
مجلس اسلامی، محل تجمعات اعتراضی هر روزه کارگران
مقابل مجلس اسلامی به محلی برای تجمعات اعتراضی کارگران، معلمان، بازنشستگان و بخش های مختلف معترض جامعه تبدیل شده است. هر روز در این محل شاهد حرکت و اعتراضی هستیم و در این مکان، کارگران و جمعیت معترضی که به آنجا می آیند یکدیگر را پیدا میکنند و فریادشان یکی میشود. یک نمونه از این اعتراضات تجمع اعتراضی معلمان حق التدریسی و کارگران بازنشسته صنایع فولاد در ٢٧ تیرماه بود. بازنشستگان فولاد در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و پاداش بازنشستگیشان از حدود دو سال پیش، تجمعات خود مقابل مجلس را آغاز کردهاند.
معلمان حقالتدریسی هم با خواست استخدام خود در آموزش و پرورش و در اعتراض به عدم اجرای مصوبه مجلس مبنی بر جذب معلمان حقالتدریسی تجمع کرده بودند. قبلا نیز تجمعات مشترک معلمان بازنشسته و بازنشستگان صنایع فولاد را داشتیم که در آن شعار خط فقر سه میلیون حقوق ما یک میلیون و خواست بیمه درمانی رایگان، اعتراض این دو بخش مهم جامعه را به هم پیوند داد و تجربه ای برای اعتراضات متحد کارگری در مقابل مجلس اسلامی بود.
جدا از اتفاقات برجسته فوق، در ادامه اعتراضات گسترده کارگری، اعتراضات بسیاری در کارخانجات مختلف روی داد و ا زجمله سرتیترهای مهم اخبار اعتراضات کارگران، معلمان در هفته گذشته بود. یک وجه قابل توجه در این اعتراضات تعرضی بودن آنهاست که بیش از هر چیز فضای اعتراضات در تمامی مراکز کارگری را نشان میدهد. بعنوان یک نمونه در این هفته کارگران شهرداری کهنوج بخاطر پرداخت نشدن دستمزدهایشان درب شهرداری را پلمب کردند. لیستی از اعتراضات کارگری که اخبار آنها به رسانه ها کشیده شده است را در زیر می خوانید: پلمب کردن درب شهرداری توسط کارگران کهنوج بخاطر نپرداختن دستمزدها، تجمع کارگران بازنشسته ریختهگری ماشین سازی تبریز مقابل اداره کار، تجمع کارگران کارتن سازی ایران در محوطه کارخانه، اعتراض سه روزه کارگران پتروشیمی پردیس در اعتراض به دشوار تر شدن شرایط کاری و سطح نازل حقوقشان، تجمع بیش از هزار معلم نهضت سواد آموزی در مقابل مجلس و تداوم این اعتراضات، تجمع اعتراض کارگران قند اهواز در مقابل استانداری، تجمع اعتراضی کارگران پارس الکتریک تهران، تجمع اعتراضی جمعی از معلمان بازنشسته در کرمانشاه، تجمع اعتراضی کارگران کارخانه پارسیلون، تجمع اعتراضی کارگران رویا پلاستیک سنندج، تجمع همزمان ٨٠٠ کارگر مجموعه طلای آق دره، تجمع اعتراضی کارگران کاشی زرین خراسان مقابل فرمانداری تربت حیدریه، اعتصاب کارکنان بخشهای مختلف شرکت راهآهن تهران، تجمع کارگران مخابرات استان گیلان مقابل مخابرات استان، تجمع رانندگان سازمان اتوبوسرانی کرج دراعتراض به عدم پرداخت یکسال حقوق در مقابل ساختمان شورای شهرکرج، واعتصاب کارکنان شهرداری در ایستگاههای اتوبوس تندرو در تهران و…