مراسمها و جشنهای نوروزی امسال که دومین نوروز انقلاب “زن، زندگی، آزادی” بود، پیشپردهای از یکدنیای شاد و پر از عشق و دوستداشتن و بهدور از هر نوع تبعیض میان انسانها را در مقابل چشم جهان به نمایش گذاشت. مردم تشنه آزادی و شادی و خواهان رفاه و برابری روزها و هفتهها قبل از شروع سال جدید با برگزاری جشنهای شاد و رقصهای مختلط مردان و زنان بدون حجاب نوید نوروزی متفاوت با سالیان گذشته را دادند.
نوروز امسال جنگ میان مردم انقلابی و حکومت درمانده را وارد مرحله جدیدتری کرد و خاکریز دوم از جمهوری اسلامی گرفته شد. امسال بهخاطرهمزمانی نوروز با ماه رمضان (مطابق ادعای مسلمانان ماه نزول قرآن) مجالی شد تا مردم ایران مخصوصاً جوانان و زنان مقدسات اسلام بهویژه قرآنی که بر اساس آیات آن حکومتهایجنایتکاری مانند جمهوری اسلامی و باندها و جریانات تروریستی اسلامی انسانها را در ایران و سراسر دنیا سلاخی و به قتل میرسانند، لگدمال و بیاعتبار کنند.
فضای ضد مذهبی به حدی بر سر حکومت سنگین بود که سران و آخوندها نمیدانستند چه خاکی بر سرخود بریزند، غیر از آنکه مانند همیشه در عینرجزخوانیها به التماس بیفتند.
از محمدصادقکوشکی از باند اصولگرا و مدرس دانشگاه تهران گرفته که ضمن درخواست برخورد بیشتر با روزهخواری، اعتراف به وقوع وسیعترین موج روزهخواری علنی در تاریخ جمهوری اسلامی کرد تا دیگر جانیان حکومتی زوزه کشیدند و بر سرخود کوبیدند.
ولی مردم راه خود را رفتند و روزهای رمضان، ماه هویت اسلامی و ماه اسارت و بندگی را تبدیل به روزهای زدودن کثافت اسلامی از سیمای جامعه و زیر پا گذاشتن نماد اسارت و بندگی کردند و به این طریق مذهب و اسلام و خاکریز ایدئولوژیکی و مکتبی جمهوری اسلامی را در هم کوبیدند.
سران حکومت که در برابر اراده مردم در تداوم برپائی جشنهایدههاهزارنفره در اکثر شهرها و لگدمالکردن یکی از نمادهای هویت اسلامی با عمومی و سراسری کردن روزهخواریبهزانودرآمده بود، این بار به فکر جلوگیری از بیحرمت شدن امامشان علی افتادند و دستبهدامن عواطف انسانی و خانوادگی شدند تا بلکه مردم بیدین و بیباور به خرافات اسلامی حتی اگر به حرمت پدر خود هم شده، حرمت علی در روز کشتهشدنش که مصادف با روز سیزدهبدر بود را نگه دارند و بهجایشادیکردن در پارکها و طبیعت در خانه بمانند. در این زمینه ناله آیتالله دکتر دژکام نماینده خامنهای و امامجمعه شیراز سوزناکتر بود که چند روز مانده بهروزسیزدهبدر خطاب به مردم گفت: فکر کنید پدرتان مرده، روز سیزدهبدر در خانهها بمانید!
اما مردمی که با ادامه انقلاب خود و با برپاکردنجشنهای سراسری و پر جمعیت در دومین نوروز انقلاب، مقدسات و هویتهای اسلامی را مورد تعرض قرار داده و حکومت را دست بستهتر و بیآبروتر کرده بودند، بر عزم خود برای زدن تودهنیایمحکمتر به سران و آیتاللهها و همه رسواشدگان اسلامی در روز قتل علی “نماد عدالت و مظهر شجاعت” اسلام شیعه مصممتر شدند و روز سیزدهبدر را بهروز خفت و ذلالت بیشتر اسلام و شیعه جمهوری اسلامی تبدیل کردند.
این بن بستی است که انقلاب در حال تعمیق و تداوم برای جمهوری اسلامی و کل اسلام ایجاد کرده است. معیارها و اساس حکومتی پیدرپی توسط مردم ریشهکن و نابود میشوند و بهجای آنها مدلها و ارزشهایی انسانی در جامعه استقرار مییابند.
جامعه در حال جاری کردن قوانین انسانی خود و پسزدن قوانین ارتجاعی حکومت است و شمهای از یک قدرت دوگانه را بروز داده است. فضای سیاسی و اجتماعی فعلی با همه دورههای تقابل مردم با حکومت از زمان بهقدرترسیدنشبیوقفه ادامه داشته و دورههایی از اوج و افول را طی کرده و در زمانهایی مانند سالهای۷۸، ۸۸، ۹۶، ۹۸ و ۱۴۰۰برآمدهایی خلق کرده و رژیم را تا لبه سرنگونی برده، متفاوت شده است.
طی همه دورههای جنگ و تقابل مردم با حکومت تا قبل از ۱۴۰۱باوجودآنکه همواره حیات رژِیم با تضعیف اقتدار و عدمپذیرشقوانینش توسط بخشهای پیشرو جامعه همراه شده است، اما مانند دوره حاضر مورد تعرض و عقب راندهشدن از جانب عموم مردم و در گسترهای سراسری قرار نگرفته بود.
از طرفی حکومتی هنوز در قدرت است که میخواهدقوانینش رابیکموکاست اجرا کند، اما در برابرش جامعهای ایستاده است که گردن نمینهد. حکومتی که میخواهدارزشها و مقدسات و دینش را به ارزشها و مقدسات و دین جامعه تبدیل کند و مردمی که همه آنها را لگدمالمیکنند و ارزشها و مدلهای مدرن و انسانی را جایگزینشانمیکنند و این اتفاقات در نوروز امسال به یک نقطه اوج در ادامه یک تاریخ طولانی از مبارزه مردم با حکومت رسید.
بهاینترتیب تقابل جامعه با حکومت در نوروز امسال وارد مرحلهای شد که شمهای از شکلگیری یک قدرت دوگانه را نمایان ساخت. جمهوری اسلامی در عرصه حجاب و ایدئولوژی و مقدسات اسلامی در گسترهای سراسری شکست داده شد و معنای چنین رابطهای میان هر حکومتی با مردم در فلسفه سیاسی و حاکمیتی، دوگانگی قدرت است که بهسوی تعیین تکلیف به نفع مردم میرود.
این شمه از قدرت دوگانه را حتی میتوان در تکذیبیهها و عقبنشینیهای نوشتاری و گفتاری سران حکومت در برابر فضای سنگین اعتراضی عمومی مانند تکذیبیه وزارت کشور در مورد تعطیلی پارکها و تفرجگاهها در روز سیزدهبدر تشخیص داد.
وزارت کشور هنوز یک روز از اطلاعیهاش برای تعطیلکردنپارکها در روز سیزدهبدر نگذشته بود که زیر فشار اعتراض و خشم و نفرت عمومی مردم و بهخاطرتبدیلنشدن خشم مردم به یک برآمد دیگر ناچار شد گناه را گردن صداوسیمابیندازد و آن را تکذیب و باطل اعلام کند.
عقبنشینیهای استراتژیکی حکومت تنها راهی است کهانقلاب و مردم انقلابی برای رژیم باز گذاشتهاند و این راهی است که شمه و خلاصه قدرت دوگانه موجود را به قدرت دوگانه کامل و به دنبال آن به سرنگونی جمهوری اسلامی ختم خواهد کرد.