و اخبار تکمیلی از اعتراض کارگران نی بر نیشکر هفته تپه
کشاورزان اصفهان امروز پنجشنبه هفتم فروردین بار دیگر با برگزاری تجمعی اعتراضی، خواستار احقاق حقوق خود در زمینه حقآبه و بازگشایی رودخانه زایندهرود شدند. اعتراض کشاورزان به مافیای آب و خشک شدن زاینده رود و عدم پاسخگویی به مشکلات معیشتی و کاری شان است.
در روز هفتم فروردین همچنین در پی اخراج ۱۰ کارگر دیگر از معدن تیتانیوم کهنوج، کارگران این شرکت معدنی دست به اعتراض و اعتصاب زدند. بنا بر گزارشات طی شش ماه گذشته، این شرکت نزدیک به ۶۰ کارگر را با توجیه اتمام قرارداد و عدم نیاز، از کار اخراج کرده است. اشاره کنیم که معدن تیتانیوم واقع در ۲۵ کیلومتری جنوب شهرستان کهنوج در استان کرمان یکی از بزرگترین معادن تیتانیوم در ایران و جهان محسوب میشود که پس از ۲۵ سال وقفه به بهره برداری رسیده است.
در اطلاعیه خبری روز گذشته ششم فروردین ماه از تجمع اعتراضی کارگران فصلی نی بر شرکت نیشکر هفتتپه در اعتراض به اخراجها و از دست دادن شغل خود گزارش دادیم. بنا بر گزارشهای تکمیلی که دریافت کرده ایم این حرکت اعتراضی مورد یورش حراستی ها قرار گرفت و بین کارگران فصلی نی بر با حراستی ها که مقابل درب شرکت تجمع داشتند درگیری صورت گرفت و از هر دو طرف تعدادی زخمی شدند و حراستی ها به تعدادی از وسایل نقلیه کارگران در پارکینگ شرکت آسیب وارد کردند. همچنین تعدادی از کارگران فصلی توسط نهادهای امنیتی بازداشت شدند. این حمله وحشیانه بر خشم و نفرت کارگران و فضای اعتراض در این شرکت شدت داده است.
حزب کمونیست کارگری حمله وحشیانه حراست و تبلیغات تفرقه افکنانه برخی رسانه های معلوم الحال در این مورد را بشدت محکوم کرده و بر آزادی فوری دستگیر شدگان، بازگشت به کار کارگران نی بر فصلی اخراجی و بستن قرارداد ثابت کاری با آنها و ادامه متحدانه اعتراضات از سوی کارگران تاکید دارد. حزب بر همبستگی کارگران تمام بخش های شرکت نیشکر هفت تپه با کارگران فصلی اخراجی تاکید دارد. نیشکر هفت تپه تجربه درخشانه از مبارزه متحد و قدرتمند دارد و انتظار است که با سودجویی از این تجربیات محکم و استوار مقابل تفرقه افکنی های قومگرایانه می ایستند و بساط حراست را از شرکت جارو خواهند کرد.
خبر دیگر روز گذشته ششم فروردین دیدار نوروزی بازنشستگان با خانوادهی اسماعیل گرامی بود. دیدارهای همبستگی با خانواده های زندانیان سیاسی شکلی از اتحاد مبارزاتی علیه زندان و امنیتی کردن مبارزات است. اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته و فعال کارگری شناخته شده، در بیست و یکم مردادماه سال ۱۴۰۳ دستگیر و با یک سال حکم در زندان اوین بسر میبرد. اسماعیل گرامی باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شود. بازنشستگان در این دیدار ضمن تأکید بر آزادی بیقید و شرط تمامی زندانیان سیاسی، عقیدتی و مطالبهگر و لغو احکام اعدام، بر تداوم یکشنبههای اعتراضی تا تحقق مطالباتشان، از جمله افزایش حقوق بالای خط فقر، درمان رایگان و سایر خواستههای اساسی، تأکید کردند. در همین راستا فراخوانهایی برای ادامه تجمعات هفتگی از سوی بخش های مختلف بازنشستگان در شروع سال جدید داده شده است. بازنشستگان یک ستون مهم جنبش بر سر معیشت و رفاه در جامعه هستند. از خواستها و اعتراضاتشان وسیعا حمایت کنیم.
حزب کمونیست کارگری ایران
۷ فروردین ۱۴۰۳، ۲۷ مارس ۲۰۲۵