جدید ترین

مینا احدی: مدرسه بی حجاب

فمینیست ها خواهان ممنوعیت حجاب در مدارس هستند. به درست !

مطلبی در سایت اشپیگل به قلم تیمو لوکوشات در دفاع از ممنوعیت حجاب کودکان در مدارس آلمان

 

تا به اینجا برسیم راه دراز و  پر از فراز و نشیبی را طی کردیم. این نوشته تقدیم میشود به زنان شجاع در ایران که با مبارزات روزمره خود در ایران علیه حجاب اسلامی، در سراسر جهان تاثیر گذاشته و جنبش مقابله با حجاب را گام ها جلو بردند!

مینا احدیmina

حجاب همواره یک معضل ما زنانی بوده که از کشورهای اسلام زده به اروپا و آلمان آمده  و در اینجا نیز با این معضل دست و پنجه نرم میکنیم. سالهای سال به ما گفتند و در رسانه های اصلی نوشتند حجاب یک مدل لباس است ، گفتند و نوشتند فرهنگ آنها با ما فرق دارد بهمین دلیل برخی حجاب برسر میکنند این رنگارنگی جامعه را میرساند گفتند و نوشتند و از حجاب دفاع کردند.

وقتی چشمم این هفته به مقاله اشپیگل افتاد و وقتی این جمله را خواندم : کدام دختر بچه ١٢ ساله میتواند از حق خود در خانواده متعصب دفاع کند ، بی اختیار یاد مقاله درخشان منصور حکمت افتادم. اسلام ، حقوق کودکان و حجاب گیت راه کارگر / در دفاع از ممنوع کردن حجاب اسلامی برای بچه ها در ژوئن ١٩٩٧

http://hekmat.public-archive.net/fa/1035fa.html

نویسنده اشپیگل مینویسد:

هر روز می شنویم که زنان حق دارند آزادانه در مورد حجاب داشتن و یا نداشتن تصمیم بگیرند. سوال اینست آیا واقعا معنی این حرف را می فهمید،کدام دختردوازده  ساله ای را سراغ دارید که این قدر اعتماد بنفس داشته باشد که در مقابل تحمیل حجاب  از طرف والدین و خانواده مقاومت کند. وقتی خانواده و پدر و خواهر و برادرانش اینرا میخواهند که او اندام های هوس انگیزش را مخفی کند!!!. آیا فکر نمیکنید که مدرسه ای که در آن هیچ کس حجاب ندارد برای این دختر مباحثه و جدل در خانواده را کم میکند و به او کمک میکند از حق خود بهتر دفاع کند. و به او حداقل این اجازه را میدهد که از صبح تا عصر که در مدرسه است کمی آزادتر باشد و چیزهایی را تجربه کند که برایش ممنوع است.و به این ترتیب فکرش هم آزاد است برای اینکه بهتر درس بخواند.

این مقاله اخیرا بعد از یک مباحثه مهم در بین فمینیست های آلمانی منتشر میشود. سازمان تره ده فام ، مهمترین و بزرگترین سازمان مدافع حقوق زنان در آلمان، در ماه مه یک کنفرانس داخلی داشت.

 

قبل از این کنفرانس این سازمان کنفرانسی در برلین سازمان داده بود . روز جمعه ١٩ ماه مه باحضور نجلا کله ک، مینا احدی، شیدا کلر مسهلی و یاسمین پرپیک

فعالین منتقد مردسالاری ازکشورهای اسلام زده ، برگزار کرد که در مورد ممنوعیت حجاب کودکان نیز بحثهای مفصلی در آنجا شد. روز بعد در کنفرانس داخلی سازمان بیانیه ای به تصویب اکثریت نمایندگان سازمان رسید که در آن خواهان ممنوعیت حجاب کودکان شده بودند.

. http://www.frauenrechte.de/online/index.php/presse/aktuelle-pressemitteilungen/2435-recht-auf-kindheit-muss-gewahrt-bleiben-terre-des-femmes-fordert-gesetzliches-kopftuchverbot-bei-maedchen

 

این درخواست از طرف سازمان مهمی همچون تره ده فام طبعا انعکاس گسترده مطبوعاتی داشت. قرار بود قدم های بعدی معلوم شود که به ناگهان از طرف ٢٤ نفر از فعالین و اعضای تره ده فام نامه سرگشاده ای در نقد این بیانیه سازمان تره ده فام در روزنامه دست چپی تاتس منتشر شد.

http://www.taz.de/!5420070/

مخالفین نوشتند این درخواست راسیستی است و تره ده فام تحت تاثیر پوپولیستها و دست راستی ها است.

در پاسخ به این نوشته ما هم یک نامه امضا کردیم که ٦٠ نفر از فعالین سرشناس و مخالفین حجاب اسلامی و اجباری آنرا تایید کرده و منتشر کردیم.

http://feminismusbleibtunbequem.de/

این جدل کماکان ادامه دارد اما انتشار مطلبی از اشپیگل در دفاع از این ممنوعیت طبعا وزنه را به نفع ما تغییر داد. اشپیگل نوشته است ، هیچ بحثی مثل دفاع از حقوق زنان در کشورهای اسلامی، این قدر با حساسیت دنبال نمیشود و دفاع از حقوق زنان در این مورد همواره با مهر راسیسم و پوپولیسم به نوعی کنار گذاشته میشود.

اسلحه ای که در دست مخالفین ممنوعیت حجاب کودکان است همین داستان قدیمی راستها و راسیست ها و غیره است اسلحه ای که در پلمیک سیاسی و مذهبی بر سر اسلام به وفور مورد استفاده قرار میگیرد.

اشپیگل نوشت:

بدن زنان ،  مظهر گناه است

حجاب را نمونه چند فرهنگی بودن یک جامعه معرفی کردن آنرا بعنوان رنگارنگ بودن جامعه به افکار عمومی فروختن، و گفتن اینکه حیاط مدرسه با این حجابهای رنگارنگ قشنگ ورنگی میشود، در بهترین حالت حداقل ساده انگاری و سطحی نگری است.  حجاب یک مدل لباس نیست بلکه یک نوع ابراز وجود و نمایش سیاسی و مذهبی است.حجاب معنای عمیق سیاسی و مذهبی دارد. حجاب درعمل یعنی جدا سازی جنسیتی . اینجا معتقدین،  آنجا بی اعتقادها،   اینجا یک مسلمان خوب آنجا فرد بد،  اینجا سخت گیرو جدی و آنجا  زنی که میتوان راحت او را تصرف کرد.  حجاب برنامه ای است در یک جامعه مردسالارکه زن و بدنش را عامل گناه تعریف میکند و مردان را بعنوان حیواناتی که به شکار زنان میروند و بادیدن موی زنان عنان اختیار از کف داده و نمیتوانند خود را کنترل کنند.

تفکری که بویژه وقتی در مورد کودکان بکار گرفته میشود، بسیار مسخره است.

وقتی اشپیگل در مورد ممنوعیت حجاب در مدارس مطلبی نوشت و از خواست قدیمی ما دفاع کرد احساس کردم چیزی در این مملکت دارد عوض میشود. اشپیگل قبلا یک شماره ویژه در مورد اسلام به زبان ساده برای کودکان در آلمان منتشر کرده بود که روی جلد آن یک دختر با حجاب اسلامی بود و ما در یک نامه مفصل به این  پروپاگاند اشپیگل در معرفی و دفاع از اسلام اعتراض کردیم.

http://exmuslime.com/kindermagazin-des-spiegel-verlags-verharmlost-den-maedchen-und-frauenfeindlichen-islam/

٣٠ جولای ٢٠١٧

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *