جدید ترین

شهلا دانشفر : کارگران در هفته ای که گذشت

 

رویدادهای برجسته:

کارزار دفاع از جعفر عظیم زاده

کارزار اخراج جمهوری اسلامی از آی ال او

اعتراض به حکم شلاق کارگران آق دره

کارزار در اعتراض به اجرای حکم شنیع و وحشیانه شلاق زدن به ١٧ کارگر معدن آق دره در تکاب، کارزار در دفاع از جعفر عظیم زاده از رهبران کارگری در زندان و خواستهایش، پیکت اعتراضی مقابل کنفرانس سالانه آی ال او و اعتراض به شرکت نمایندگان جمهوری اسلامی در سازمان جهانی کار، اعتراضات گسترده کارگری و یک نمونه جالب آن تحصن کارگران بازنشسته مخابرات راه دور در محوطه کارخانه، از جمله اتفاقات مهم در هتفه گذشته است.

اینها همه اتفاقات سیاسی مهمی است که بطور واقعی سرفصل جدیدی در جنبش کارگری و مبارزات کل مردم گشوده است. اینها همه کارزارهایی هستند که کارگران، معلمان ، بازنشستگان و… در صف مقدم آن هستند. اینها همه کارزارهایی هستند که یکسرش در کارخانجات و سر دیگرش در زندان است و رهبرانش از زندان سخن میگویند. اینها همه کارزارهایی هستند که اعتراضات در داخل ایران و در سطح بین المللی را به هم متصل کرده است. نگاهی به این اتفاقات مهم بیندازیم.

علیه اجرای حکم وحشیانه شلاق علیه کارگران معترض

در واپسین روزهای اردیبهشت ماه احکام وحشیانه و قرون وسطایی علیه ۱۷ کارگر اخراجی معدن طلای آق دره در آذربایجان غربی، از جمله پرداخت جریمه نقدی و تحمل ضربات شلاق به اجرا گذاشته شد. اجرای این احکام گستاخانه و شنیع با موجی از اعتراض و کارزاری گسترده، پاسخ گرفت. تشکلهای کارگری چون اتحادیه آزاد کارگران ایران، سندیکای شرکت واحد علیه این گستاخی رژیم بیانیه دادند. علیه آن طوماری اعتراضی به راه افتاد و ظرف مدت کوتاهی بیش از پانصد نفر آنرا امضا کردند. این موضوع به یکی از مثالهای بارز نقض حقوق پایه ای کارگران و انسانها در ایران و اعتراض به حضور رژیم اسلامی در سازمان جهانی کار آی ال او تبدیل شد. رهبران کارگری چون جعفر عظیم زاده در پیام اعتراضی اش به سازمان جهانی کار، مشخصا به این موضوع اشاره کردند. از سوی حزب کمویست کارگری ایران نیز کارزاری بین المللی علیه این عمل جنایتکارانه رژیم اسلامی به راه افتاد و در این هفته اتحادیه کارگران کشتیرانی بزرگترین اتحادیه کارگری استرالیا نسبت به این موضوع از جمهوری اسلامی اعلام انزجار کرد و این کارزار  خود به سرآغازی جدید برای جدالی بزرگ تر تبدیل شد. در این کارزار کارگران در ایران با اعلام اینکه این شلاق سرمایه داران مفتخور است که بر بدن کارگران وارد میشود و دستگاه قضایی نیز در مقام حفاظ قانونی چنین سیستم جهنمی ای دست به صدور چنین احکامی میزند، کیفرخواست خود را علیه سرمایه داری حاکم و دستگاه قضایی اش اعلام کردند.

این کارزار در واقع اعلام یک دوره  مهم است. اعلام پایان دادن به دوره قلدری جمهوری اسلامی و زندانی کردن کارگر معترض با اتهام “اغتشاش ” و… و  بردگی کاری است. ابعاد گسترده این کارزار تا هم اکنون طوفانی به راه انداخته است. و زیر فشار چنین بهمنی ربیعی وزیر کار دولت روحانی در ١٢ خرداد خبر برکناری رضا نقی‌زاده مدیرکل “تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان غربی” را تحت عنوان بی‌اطلاعی از اجرای حکم مجازات شلاق کارگران معدن طلای آق دره اعلام داشت. اما برکناری او کافی نیست. به عنوان اولین گام تمامی عاملین  این جنایت باید معرفی و محاکمه شوند. به صدور احکام اسلامی و وحشیانه ای چون “شلاق ” باید خاتمه داده شود. به صدور پرونده قضایی تحت عناوینی چون “اغتشاش” “اخلال در نظم و امنیت ملی و…” باید خاتمه داده شود. کل بساط  دستگاه قضایی و احکام وحشیانه شان باید جارو شود.

کارزار در دفاع از جعفر عظیم زاده

امنیتی کردن مبارازت مردم تحت عنوان “اخلال در نظم و امنیت ملی” باید پایان یابد. این یکی از خواستهای اصلی جعفر عظیم زاده است. جعفر عظیم زاده از رهبران کارزار برای لغو کلیه پرونده های مفتوحه برای کارگران، معلمان، و تمامی فعالین سیاسی تحت عنوان “اخلال در نظم و امنیت ملی” همچنان در زندان است. این کارزار با بیانیه مشترک او و اسماعیل عبدی از معلمان معترض در زندان در آستانه اول مه آغاز شد و ادامه دارد. اعتراض این کارزار به امنیتی کردن مبارزه علیه زندگی زیر خط فقر و برای یک زندگی انسانی است. در آن بیانیه جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی اعلام کرده بودند که اگر خواستشان پاسخ نگیرند از دهم اردیبهشت دست به اعتصاب غذا خواهند زد. اسماعیل عبدی بطور موقت و با قید وثیقه آزاد شد و بنا بر قرار قبلی اعتصاب غذایش را خاتمه داد اما پیگیر خواستهایش است و در حمایت از جعفر عظیم زاده نگرانی خود را از وضعیت او اعلام داشته است. جعفر عظیم زاده از دهم اردیبهشت تا کنون در اعتصاب بسر میبرد و وضعیتی بسیار نگران کننده دارد. از همین رو در حمایت از او و خواستهایش اکنون این کارزار در زندان و در بیرون از زندان و در سطح بین المللی با قدرت به جلو میرود. از جمله فعالیت های مهم در حمایت از جعفر عظیم زاده، ارسال پیامهای حمایتی با عکس جعفر عظیم زاده و خواست آزادی وی، تجمعات خانواده او به همراه جمعی از کارگران و معلمان در مقابل مجلس و در اعتراض به عدم پاسخگویی به خواستهای جعفر عظیم زاده است. در سطح بین المللی نیز ٥ اتحادیه کارگری حمایت همه جانبه خود را از وی اعلام کرده و خواستار پایان دادن به اعتصاب غذایش شده بودند و در این هفته کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری (آی تی یو سی) در اقدامی بیسابقه در اعتراض به حضور هیات رژیم اسلامی در آی ال او اعلام داشت که جعفر عظیم زاده، محمد جراحی و بهنام ابراهیم زاده از جمله نمایندگان واقعی تشکل های مستقل کارگری در ایران هستند. قبلا نیز تشکلهای کارگری از سوئد، کانادا، استرالیا، از این کارزار و خواستهای کارگران اعلام حمایت کرده بودند.

کارزار علیه امنیتی کردن مبارازت مردم تحت عنوان “اخلال در نظم و امنیت ملی” که به خاطر آن امروز جعفر عظیم زاده در زندان است و جانش در خطر است، در واقع دفاع از حق تشکل، حق اعتصاب و آزادی های سیاسی پایه ای در جامعه است. کارزاری اجتماعی است  که به کل جامعه مربوط است. وسیعا به این کارزار بپیوندیم. هر جا که هستیم صدای جعفر عظیم زاده و کارگران زندانی باشیم. ما هم در کنار او خواستار لغو تمامی پرونده های تشکیل شده برای کارگران، معلمان و کلیه فعالین سیاسی “تحت عنوان اخلال در نظم و امنیت ملی” و آزادی بدون قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی شویم.

پیکت اعتراضی مقابل کنفرانس آی ال او

اعتراض به حضور هیات رژیم اسلامی در اجلاس سازمان جهانی کارـ آی ال اوـ امسال ابعاد متفاوتی نسبت به هر سال داشت. از جمله نامه های اعتراضی از سوی تشکل های کارگری، چون اتحادیه آزاد کارگران ایران، کانون مدافعان حقوق کارگر، کمیته پیگیری برای ایجاد تشکلهای کارگری، سندیکای شرکت واحد، بخشی از این اعتراضات بود. همچنین رهبران کارگری چون جعفر عظیم زاده، بهنام ابراهیم زاده، محمود صالحی در پیام های خود خطاب به دبیر کل سازمان جهانی کار، و خطاب به نمایندگان شرکت کننده از سوی اتحادیه های کارگری اعتراض خود را اعلام داشتند. از جمله محور های مهم این نامه ها حمایت از جعفر عظیم زاده و خواستهایش، اعتراض به شلاق زدن ١٧ کارگر معدن آق دره و زیر پا گذاشتن شدن پایه ای ترین حقوق کارگران توسط رژیم اسلامی و حضور تشکلهای دست ساز دولتی به جای نمایندگان واقعی کارگران بود. این نامه ها بطور واقعی کیفرخواستی علیه فقر و بیحقوقی کارگران در ایران و اعتراض به سکوت نهادی چون سازمان جهانی کار به آنچه در قبال کارگران، معلمان و مردم معترض در ایران میگذرد، بود. جعفر عظیم زاده خطاب به این اجلاس پیام صوتی داد و بیانیه آی تی یو سی با اعلام اینکه نماینده واقعی کارگران، در چنین اجلاس هایی محمد جراحی، جعفر عظیم زاده و بهنام ابراهیم زاده ها هستند، انعکاسی از صدای اعتراض جعفر عظیم زاده و کارگران در ایران در اجلاس سالانه امسال سازمان جهانی  کار بود.

ما نیز از طرف حزب کمونیست کارگری ایران تلاش کردیم همانند هر سال و در روز اول برگزاری اش آنجا باشیم. با گذاشتن پیکت اعتراضی در مقابل درب ورودی اجلاس و پخش صدها اطلاعیه با خواست اخراج جمهوری اسلامی از سازمان جهانی کار و نصب بنر “جمهوری اسلامی باید از آی ال او اخراج شود”، و نیز با پخش اطلاعیه هایمان در داخل سالن و نصب چند عکس از جعفر عظیم زاده و کارگران زندانی چون بهنام ابراهیم زاده و محمد جراحی و کارگران و معلمانی که حکم زندان دارند چون اسماعیل عبدی، محمود بهشتی، رسول بداقی، محمود صالحی و.. ، صدای جعفر عظیم زاده و کارگران و مردم ایران را در این اجلاس نمایندگی کردیم. بنا بر خبرهای شینده شده یکی از موضوعات داغ مورد بحث از سوی اتحادیه های کارگری در فرانسه و سوئد در اجلاس اعتراض به سرکوبگری های رژیم اسلامی خواهد بود.

به این اعتبار در اجلاس جهانی امسال سازمان جهانی کار، صدای جعفر عظیم زاده، کارگران و معلمان زندانی و بطور کلی کارگران و مردم ایران از طریق چنین کارزاری پررنگ تر از هر سال انعکاس داشته است.

اعتراضات گسترده کارگری

اعتراضات کارگری گسترده و هر روزه است. در این هفته مراکزی چون مخابرات راه دور شیراز، ریخته گری ماشین سازی تبریز، نیروهای شرکتی مخابرات دلفان، کارکنان شرکتی مخابرات استان لرستان در کوهدشت، فاز ١٩ عسلویه، آب معدنی داماش گیلان و کارخانه پارسیلون خرم آباد از جمله مراکز داغ اعتراضات کارگری بودند. موضوعات محوری این اعتراضات اعتراض علیه تعویق پرداخت دستمزدها، علیه اخراجها و قراردادهای پیمانی و خواست استخدام رسمی بود. کارگران بازنشسته مخابرات راه دور شیراز سوم خرداد تا کنون در اعتراض به دستمزدهای معوقه خود در محوطه کارخانه چادر زده و تحصن کرده اند. آنها خواستار تمامی طلبهایشان هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *