امروز سوم اسفند ماه معلمان دومین روزدرخشان از تجمعات سراسری خود را به جریان انداختند. این یازدهمین تجمع اعتراضی سراسری معلمان از آغاز سال تحصیلی امسال تا کنون است. در این روز معلمان با تجمعات با شکوه خود اعتراض و خشم خود را به بساط چپاول، تبعیض، نابرابری و سرکوبگری های حکومت ابراز کردند و خواستهایشان را فریاد زدند. این تجمعات به فراخوان شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان در تهران مقابل مجلس اسلامی و در شهرستانها مقابل ادارات آن برگزار شد. معلمان بازنشسته نیز در این تجمعات شرکت داشتند. حضور زنان همچنان برجسته بود و معلمان زن سخنران بسیاری از این تجمعات بودند.
گزارشات تاکنونی از تجمعات امروز در این شهرها خبر میدهند: تهران، سنندج، تیریز، ازنا، قزوین، تاکستان، اصفهان، یزد، خرمدشت، بیجار، شیراز، رشت، کرج، رضوانشهر، شهرکرد، قم، ایلام، گرگان، سنقر و کلیایی، مشهد، شیروان، تربت حیدریه، بانه، بوکان، سقز، مریوان، سردشت، کامیاران، دیواندره، اندیمشک، ایذه، بوشهر، بهبهان، کهگیلویه و بویر احمد، خرم آباد، اردبیل، ابهر، میاندوآب، زنجان، ، همدان، رزن، نهاوند، بروجرد، اراک، شازند، خنداب، البرز، لاهیجان، بندرانزلی، ساری، ممسنی، ، کازرون، شهرضا، فسا، آباده، الیگودرز، کرمانشاه، قروه، دلفان، کوهدشت، مشکین شهر، و آران بیدگل، سنقر، بابل، چالوس.
سه شعار برجسته معلمان عبارت بود از:معلم زندانی آزاد باید گردد، اجرای رتبه بندی حق مسلم ماست، تحصیل رایگان حق کودکان ما. این شعارها در تمام شهرها و مناطق بر روی بنرهایی که تجمع کنندگان بدست داشتند نقش بسته بود و عکسهای معلمان زندانی در دست تجمع کنندگان وسیعا به چشم میخورد.
در تهران تجمع کنندگان با شعار وعده ها تو خالیه، سفره ما خالیه فریاد اعتراض خود را علیه حقوقهای ناچیز بلند کردند. در شیراز جمعیت یک پارچه خشم و اعتراض بود و شعار جنبش فرهنگیان آماده قیام است بر فضای تجمع طنین انداخته بود و توجه ها را به خود جلب میکرد. در ماهشهر جمعیت زیادی شرکت داشتند و شعار با اهل قلم هر که در افتاد ور افتاد سر داده شد. در کرمانشاه یکی از معلمان در سخنان خود با گفتن اینکه پولهای مملکت به هدر میرود و شما برای معلم بودجه ندارید، اختلاس ها و دزدی ها را مورد اعتراض قرار داد و اعلام کرد که تا وقتی خواستهای آنها پاسخ نگیرد خواهند ایستاد. سخنان او با کف زدن جمعیت همراهی شد. در بندر انزلی یکی از معلمان زن طی سخنانی پرشور گفت ما چپاول نکردیم بانک ملی را، ما چپاول نکردیم صندوق ذخیره فرهنگیان را، ما چپاول نکردیم صندوق توسعه را، ما ویلا ها در کانادا نداریم. ما اسناد مهم مملکتی را از کشور بیرون نبرده ایم. آدرس ما سرراست است. آدرس ما در مدارس و در کلاس درس پیش فرزندان شماست. اگر امنیت برای این مملکت مهم است شما بروید یقه چپاولگران را بگیرید، یقه غارتگران را بگیرید. در اراک معلمان با بنر “رئیسی، قالیباف این آخرین پیام است” و “معلم زندانی آزاد باید گردد” خشم و اعتراضشان را فریاد زدند. در سقز و مریوان نیز جمعیت زیادی شرکت داشتند و با توجه به روز زبان مادری بنری با نوشته “زبان ما ، شناسنامه ماست” توجه ها را جلب میکرد . تجمع کنندگان همچنین سرود یار دبستانی را همخوانی کردند. در اصفهان نیز یکی از معلمان در اعتراض به فقر و بی تامینی گفت من با سی سال سابقه ی کار سه روز است مسافرکشی می کنم و سپس تجمع کنندگان با شعارهای نه تبعیض ، نه سازش ، همسان سازی بی خواهش، شاغل و بازنشسته اتحاد، اتحاد بر مطالبات خود تاکید کردند. در ابهر یکی از معلمان در سخنرانی اش از خواستهای معلمان صحبت کرده و میگوید دستگیر میکنید و دهها نفر دیگر جلو می آیند. چرا میگویید پول نیست؟ مردم اینها را میفهمند و اینها حرف است. اون بزرگ شما تا کوچکتان را معلم تربیت کرده و اینها را میفهمد. او در آخر تاکید میکند که در تجمعات بعدی هر کس باید حداقل ده نفر را با خود همراه بیاورد و بر صحبت با والدین دانش آموزان و جلب حمایت آنها تاکید کرد.
از جمله شعارهای دیگری که در این تجمعات سر داده شدند عبارت بودند از: ” اگر عدالتی بود معلم اینجا نبود”، “آموزش رایگان حق فرزند ایران”، “معلم می میرد، ذلت نمی پذیرد”، “معلم بیدار است از تبعیض بیزار است”، “فرهنگی با غیرت تن نمیده به ذلت”، “معلم به پا خیز برای رفع تبعیض”، ” فریاد فریاد از این همه بیداد”، با این همه هیاهو حاصل وعده ها کو”، “ننگ ما، ننگ ما، صدا و سیمای ما”، ” خواسته ما یک کلام همسان سازی و سلام”، “تا حق خود نگیریم از پا نمی نشینیم”، و “معلم داد بزن، حقتو فریاد بزن”.
حضور نیروهای انتظامی در کرج و برخی شهرهای دیگر پر رنگ بود. بنا بر خبرها در کرج سولماز فیضاللهزاده عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان البرز پس از تجمع بازداشت گردید و هنوز از وضعیت او خبری در دست نیست. همچنین علیحسن بهامین از یاسوج که برای شرکت در تجمعات به شیراز رفته بود در این روز بازداشت شده است. اما علیرغم این معلمان جسورانه و مصمم تجمعات خود را ادامه دادند و بر ادامه اعتراضات تاکید کردند.
به مناسبت تجمع سراسری سوم اسفند قطعنامه ای از سوی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان انتشار یافته است که در آن خواستهای سراسری معلمان اعلام شده است. شروع قطعنامه این روز به دوم اسفند به عنوان روز پاسداشت زبان اشاره شده بود. سپس با هشدار به حاکمان و اینکه مسیر رفته آنها دستاوردی جز تباهی نداشته و باید به توصیه های معلمان گردن بگذارند بر این نکات تاکید شده است: وضع بد آموزش و پرورش و لزوم اختصاص بودجه ای دست کم چند برابری به آن، اعتراض به عدم اجرای فوری قانون مدیریت خدمات کشوری با گذشت ۱۴ سال از تصویب آن و قوانین رتبه بندی مشاغل و همسان سازی بازنشستگان، اعتراض به دستگیری، تبعید، اخراج و تهدید و گسترده شدن هر روزه دایره سرکوب ، سطح نازل حقوق ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومانی معلمان نهضت سواد آموزی، خرید خدمات اموزشی، مربیان پیش دبستانی و استثمار بالای آنها، و عدم پرداخت پاداش پایان خدمت ۱۴۰۰ .
در این قطعنامه همچنین ادامه زندان اسماعیل عبدی که بیش از هفت سال است در زندان بسر میبرد و در حال گذراندن حکم ده سال حبس خود است، مورد اعتراض قرار گرفته است. بازداشت رادا مردانی در دلفان که بعد از تجمع ۳۰ بهمن دستگیر و به بدترین شکل مورد ضرب و شتم قرار گرفت و نگاهداری هاشم خواستار همراه با محمد حسین سپهری در زندان بدون مرخصی نیز همه جا مورد اعتراض قرار گرفت. آزادی این دو و دیگر معلمان زندانی از جمله محمد تقی فلاحی، شعبان محمدی، لطیف روزیخواه، محمد رضا رمضانزاده، حسین رمضانپور، یعقوب یزدانی، نصرت بهشتی، زینب،همرنگ، معصومه عسکری و عالیه اقدام دوست در این قطعنامه تاکید شده است. بعلاوه آموزش با کیفیت و رایگان و پایان دادن به کالایی شدن آموزش، مورد تاکید این قطعنامه است. در آخر شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران بار دیگر بر ادامه قدرتمند اعتراضات تا تحقق خواسته هایش تاکید کرده است.
حزب کمونیست کارگری ایران
۳ بهمن ۱۴۰۰، ۲۲ فوریه ۲۰۲۲