جدید ترین

از خوزستان چه خبر؟ اخبار هفته: واحد خوزستان کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری

۲۲ تیر تا ۲۹ تیر ۱۴۰۳

 جمعه ۲۹ تیر

– زندان شیبان اهواز افزایش فشار بر زندانیان، محرومیت از رسیدگی پزشکی، قطع آب و برق.

بر اساس گزارشات منتشر شده،  تعداد زیادی از زندانیان سیاسی زندان شیبان اهواز با بیماری های سخت درگیر بوده و از امکان دسترسی به پزشک و درمان محرومند. این  محرومیت، بخشی از سیاست سرکوبگرانه حکومت در قبال زندانیان و شکنجه و آزار آنهاست.  گفته میشود که  پس از انتشار خبر مربوط به مرگ تعدادی از زندانیان در این زندان، به دستور وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه از اعزام زندانیان بیمار به بیمارستان ممانعت شده و فشار بر آنها افزایش یافته است. در کنار این فشار، قطعی آب و برق آنهم در روزهای سوزان تابستان، فشار را بر روی زندانیان مضاعف کرده است. بطوریکه  برق زندان به طور مستمر قطع می شود و زندانیان  از دسترسی به آب کافی و سالم محروم  هستند و آب زندان با تانکر تامین می شود.

محروم کردن زندانیان از دارو و درمان یکی از بدترین جنایات است و باید آنرا شدیدا محکوم کرد. این حکومت منفور باید به دلیل جنایت علیه زندانیان در سطح دنیا محکوم و بایکوت شود. همراه با خانواده های زندانیان دربند صدای اعتراضمان را علیه این وضعیت جنایتکارانه در زندان بلند کنیم.

پنجشنبه ۲۸ تیر

-به گزارش فواد چویین، دایی آرتین رحمانی، جانباخته خیزش ۱۴۰۱ درمدیای X ایکس (تویترسابق)، هفت نفر از بازداشت شدگان انقلاب مهسا، به اسامی روح‌اله خسروی، رامین محمدی، اشکان محمدی، فرشید کاظمی، مازیار نکویی، رضا کریم‌نژاد و هومان الماسی در اعتراض به وضعیت بلاتکلیفی در زندان شیبان اهواز، هفت روز است که اعتصاب غذای خشک کرده‌اند و وضعیت جسمی آنان بسیار نگران کننده است. دستگیر شدگان انقلاب و تمامی زندانیان سیاسی باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند. از اعتراض آنها حمایت و  پشتیبانی کنیم و صدای اعتراض شان را جهانی کنیم. از خانواده های آنان میخواهیم که اسامی و مشخصات و اطلاعات در مورد نحوه دستگیری آنها را وسیعا انتشار دهند.

چهارشنبه ۲۷ تیر

– اعتصاب هزاران کارگر پروژه ای نفت از جمله در مراکزی در خوزستان بر سر سه خواست فوری افزایش حقوقها، ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت و حذف پیمانکاران، در ۱۲۳ شرکت نفت و گاز ادامه دارد و کارگران بر تداوم اعتصاب خود تا رسیدن به نتیجه تاکید دارند

– زینب کشوری، کارشناس ارشد علوم تربیتی با هجده سال سابقه تدریس که از هفت سال پیش، از کار اخراج شده بود،  علیرغم اعتراض به این حکم سر کار بازگردانده نشده است. اسناد منتشرشده توسط شورای هماهنگی تشکل‌های معلمان، نشان می‌دهد که حکم اخراج این معلم باسابقه از آموزش و پرورش استان خوزستان در سال ۹۶  با استناد به گزارش اطلاعاتی اداره اطلاعات حکومت و حکم هیئت عالی گزینش و دیوان عدالت اداری صادر شده است. این معلم در همان سال، بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به تحمل ٨ ماه زندان محکوم شد که این حکم در نهایت به ۵ میلیون تومان جزای نقدی بدل از حبس، تبدیل شد. لازم به یاد آوری است که نامبرده،  معلم علوم تربیتی با ۱۸ سال سابقه تدریس در آموزش و پرورش استان خوزستان، از سال ۹۶ به دستور وزارت اطلاعات اخراج شده و پیگیری‌های مستمر وی تاکنون حاصلی نداشته است.

بر اساس اسناد موجود، هیئت عالی گزینش و دیوان عدالت اداری، علت اخراج زینب کشوری را، با استناد به نامه‌ی وزارت اطلاعات اعلام کرده‌اند. این معلم خوزستانی همچنین در سال ۹۶ به اتهام تبلیغ علیه نظام به ۸ ماه زندان محکوم شد، که حکم ایشان در نهایت به جریمه‌ی نقدی ۵ میلیون تومانی بدل از حبس تبدیل شده بود.

– نگار کورکور خواهر زندانی سیاسی محکوم به اعدام و محبوس در زندان شیبان اهواز در مورد خواهرش رعنا که در چهاردهم تیرماه بازداشت شده  در پیامی در صفحه «ایکس» خبر داده است  که در پی اتمام بازجویی‌ها از رعنا کورکور و اعزامش به زندان اوین، برای آزادی وی «وثیقه میلیاردی» تعیین شده است. نگار مینویسد: «ای که دستت می‌رسد کاری بکن. “. به گفته نگار، رعنا سال گذشته در شبکه‌های اجتماعی درباره برادرش، مجاهد، و بازداشت خواهرش، نگار، چند پست منتشر کرد، برایش پرونده تشکیل شده و امسال بعد از گذاشتن استوری درباره انتخابات بازداشت شد. عباس کورکوری، معروف به مجاهد کورکور، در ۲۹ آذر ۱۴۰۱، یک ‌ماه بعد از کشته‌شدن کیان پیرفلک، کودک ۹ ساله اهل ایذه، بازداشت و به اعدام محکوم شد. او که در زندان شیبان اهواز محبوس است در ماه‌های گذشته از حق ملاقات و تماس محروم بوده است. این در شرایطی‌ست که خانواده پیرفلک بارها اعلام کرده‌اند از مجاهد شکایتی ندارند و ماموران حکومتی را مسئول قتل کیان اعلام کرده‌اند.

 سه شنبه ۲۶ تیر

– هزینه های درمان سرسام آور است. در گزارشی از ماهشهرآمده است که در نبود بیمارستانهای دولتی  و امکانات رایگان و مناسب مردم مجبورند که به مطب های خصوصی مراجعه کنند که هزینه ها ی درمان بسیار بالاست . خبر دیگری از این شهر از بی آبی و کیفیت بد آب و آلودگی آن گزارش میکند. بنا برگزارش، دراین شهر کودکان از داشتن زمین بازی محرومند و از جمله چند ماه است که شهرداری وسایل بازی در پارک رابرای تعمیر برده و خبری از بازگرداندن آنها به پارک نیست. این بی تامینی دربسیاری از شهرهای خوزستان وجود دارد. از جمله بازنشستگان تامین اجتماعی در شوش بر پلاکاردها می نویسند: بیمارستان نداریم، درمان نداریم، امنیت نداریم، تفریحات نداریم، و از این گونه محرومیت ها سخن میگویند و این صدای اعتراض مردم در خوزستان و در همه جاست.

دوشنبه ۲۵ تیر

 اعتصاب سراسری کارگران پروژه ای نفت ادامه دارد و این کارگران در مراکز نفتی در خوزستان نیز به این اعتصابات پیوسته اند. هم اکنون ۲۴ هزار کارگر پروژه ای نفت در ۱۲۳ مرکز نفت و گاز در اعتصابند. افزایش دستمزدهاُ، ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت و حذف پیمانکاران سه مطالبه فوری این کارگران است.

یکشنبه ۲۴ تیر

–  بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای شوش و اهواز برای پیگیری خواستهایشان تجمع کردند. در شوش بازنشستگان از کرخه، هفت تپه و شوش جمع شده بودند و با شعار شریفه محمدی آزاد باید گردد، بار دیگر صدای اعتراض خود را علیه حکم اعدام این فعال کارگری وهمه اعدامها بلند کردند. فریدون نیکوفرد در باره وضعیت بازنشستگان و حضور مطالبه گران در سرما و گرما سخن گفت که برای تحقق خواست ها در کف خیابان حضور دارند. او همچنین در باره  همزمانی اعتراضات بازنشستگان با کارگران در بخش صنعت  نفت و گاز با شعار ۱۴_ ۱۴ صحبت کرد، در آخر، فریدون نیکوفرد در باره حکم صادر شده برای فعال کارگری #شریفه_محمدی،  صحبت کرده و خواستار لغو حکم صادره  و آزادی  # شریفه_محمدی و دیگر زندانیان شد.

– کارگران صنایع فولاد در اهواز در اعتراض به فقر و فلاکت و بساط سرکوبگریهای حکومت و برای پیگیری مطالبات خود تجمع کردند و با شعار فولادی داد بزن حقتو فریاد بزن پیگیر مطالباتشان شدند.

شنیه ۲۳ تیر

– نيروهای انتظامی با حضور يدالله مرعشی و حيدر جامعی دو تن از مزدوران حکومت، ساعت ۸ صبح به كوی شكاره، درمنطقه كوت عبدالله ، جهت تخريب منازل تعدادی از شهروندان به اين كوی هجوم بردند. مردم كوی شكاره با تجمع و اعتراض و مقاومت مانع اين كار شدند كه با ضرب و شتم و همچنين تيراندازى نيروهای انتظامی روبرو گردیدند. در اين ميان محمد سميری ۱۷ ساله با گلوله های نيروی انتظامى كشته شد و كريم ناصری، ياسين باوی و شماری از معترضين مجروح شدند. واحد خوزستان حزب کمونیست کارگری جان باختن این نوجوان را به خانواده و به همگان تسلیت میگوید و انزجار خود را از این جنایت اعلام میکند. پاسخ این جنایت را با اعتراضات گسترده باید داد.

جمعه  ۲۲ تیر

-گرمای ۶۰ درجه هوا، خرابی کولر ها و محرومیت زندانیان از درمان در زندان شیبان اهواز جان زندانیان را به خطر جدی انداخته است. در این زندان جابر صخراوی، علی صياحی، عبدالامام زائری، محمدعلی عموری، غلامحسین کلبی، مختار آلبوشوکه و علی حلفی زندانیان بیماری هستند  که نیاز به اعزام فوری به بیمارستان و رسیدگی پزشکی دارند ولی همچنان از درمان محرومند. این زندانیان سیاسی،  دوران محکومیت خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در زندان شیبان اهواز سپری می کنند.

– جمعی از نیروهای پیمانکاری مخابرات خوزستان که بیش از دو سال است از کار اخراج شده‌اند، خواهان بازگشت به سر کار شدند. زیر فشار اعتراض کارگران، استانداری طی نامه ای به کارفرمای مخابرات خواستار بازگردانده شدن آنها به سر کار شده است. فرمانداری و هیاتهای تشخیص و حل اختلاف اداره کار هم نامه به بازگشت آنها به کار را داده است. اما کارفرما همچنان از بازگرداندن کارگران اخراجی خودداری کرده و با ارجاع آنان به مدیریت مخابرات  کل در تهران بازگشت به کار کارگران اخراجی را منوط به اجازه مدیریت کل اعلام کرده است. این کارگران مستقیما به مدیریت کل در تهران نیز مراجعه کرده اند اما پاسخی نگرفته اند و اعتراض آنها ادامه دارد.  شمار کارگران پیمانکار اخراج‌شده در شرکت مخابرات خوزستان ۶۸ نفر است. این کارگران دو دوره بدون قرارداد برای شرکت پیمانکار مخابرات کار کرده اند . در پاسخ به شکایات آنها مجلس شورای اسلامی این کارگران را ابتدا، منوط به تصویب طرح تبدیل قراردادهای موقت و پیمانی به دائم حواله داد و بعد از مدتی طولانی، فقط، تنها گروهی از کارگران مشمول آن شدند.

 ۲۹ تیر ۱۴۰۳، ۱۹ ژوئیه  ۲۰۲۴

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *