جمهوری اسلامی در منگنه فشار جهانی- حسن صالحی

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، پنجشنبه اول آذر۱۴۰۳، با تصویب یک قطعنامه که از سوی فرانسه، آمریکا، بریتانیا و آلمان ارائه شده بود، عدم همکاری حکومت اسلامی ایران با این نهاد نظارت هسته‌ای سازمان ملل متحد و همچنین مخفی‌کاری در فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی را محکوم کرد. این دومین قطعنامه علیه ایران در شش ماه گذشته است.

در واقع فاز تازه‌ای در مناسبات بین‌المللی جمهوری اسلامی شروع شده که شامل فشارهای گسترده به این حکومت و کنارزدن تهدیدات حکومت اسلامی و کلاً تروریسم اسلامی و اسلام سیاسی است و قطعاً شاهد گسترش چنین تحریم‌ها و فشارهایی در آینده نزدیک خواهیم بود. بایکوت و انزوای جمهوری اسلامی در واقع خواست مردم ایران است و اعمال چنین فشارهایی، به‌جز تحریم‌های اقتصادی که دودش به چشم مردم ایران می‌رود، صرف‌نظر از انگیزه و دلیل آن باعث تضعیف جمهوری اسلامی می‌شود و به نفع مردم ایران است. خاطرنشان کنیم که چندی پیش اتحادیه اروپا همگام با آمریکا اعلام کرد به‌خاطر صادرات و تحویل موشک‌های بالستیک ایران به روسیه، خطوط هواپیمایی ایران از جمله ایران‌ایر و ماهان و ساها (سرویس اطلاعات و ارتباط هوایی ارتش) را در فهرست تحریم‌هایش قرار می‌دهد. اخیراً نیز اتحادیه اروپا به دلیل کمک جمهوری اسلامی به روسیه در جنگ با اوکراین کشتی‌ها و بنادری که پهپادهای ساخت جمهوری اسلامی، موشک و قطعات و فناوری‌های مرتبط را انتقال می‌دهند مورد تحریم قرار داد و صادرات، انتقال، تأمین یا فروش قطعات مورداستفاده در ساخت و تولید موشک و پهپاد از اتحادیه اروپا به ایران را منع کرد. و اینها همه در شرایطی است که به دنبال قتل حکومتی زندانی سیاسی جمشید شارمهد توسط حکومت اسلامی، دولت آلمان سه کنسولگری رژیم اسلامی را در این کشور بست و کشورهای بیشتری در اتحادیه اروپا خواهان قرار گفتن سپاه در لیست نیروهای تروریستی شده‌اند.

واقعیت این است که حکومت اسلامی ایران بعد از شروع جنبش انقلابی زن، زندگی، آزادی و حمایت جهانی از این جنبش به‌شدت تحت‌فشار قرار گرفت و هر چه بیشتر تحت‌فشار بین‌المللی قرار گرفت. رژیم اسلامی تلاش کرده است که با به عضویت در آمدن در بریکس و شانگهای یعنی دو پیمان اقتصادی و سیاسی و بین‌المللی که به‌موازات غرب ایجاد شده است فشارهای بین‌المللی بر خود را خنثی کند و یا کاهش دهد. اما نقش جمهوری اسلامی در تحولات منطقه و حمایت این رژیم از نیروهای نیابتی تروریستی نظیر حزب‌الله و حماس و همچنین کمک‌رسانی حکومت اسلامی به روسیه در جنگ با اوکراین و تداوم برنامه اتمی حکومت با افزایش ذخایر غنی‌سازی اورانیوم با غلظت بیش از ۶۰ درصد، دولت‌های غربی را به این نتیجه رسانده است که سیاست سخت‌گیرانه‌تری را در قبال جمهوری اسلامی اتخاذ کنند.

تا آنجا که به مردم ایران بر می‌گردد بسته‌شدن سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی و قطع رابطه سیاسی و دیپلماتیک با این رژیم که در چهل و پنج سال گذشته خون مردم را در شیشه کرده است یک خواست مهم آنها بوده است. در جریان انقلاب زن زندگی آزادی این خواست به‌کرات در اعتراضات به‌خصوص در خارج کشور تکرار شد و در ابعاد صدها هزارنفری مردم پتیشن‌های آنلاینی با این خواست را امضا کردند. از سوی دیگر مطالبه قرارگرفتن سپاه پاسداران در لیست نیروهای تروریستی خواست دیگری بود که از دل انقلاب زن زندگی آزادی بیرون آمد که مورد تأیید پارلمان اتحادیه اروپا قرار گرفت و البته دولت‌های بیشتری در شورای وزیران اتحادیه اروپا این مطالبه را مورد حمایت قرار می‌دهند. همچنین باید گفت که مردم ایران نه فقط در کمک پهپادی جمهوری اسلامی به روسیه هیچ نفعی ندارند بلکه خواهان خاتمه‌یافتن این همکاری‌ها که به ضرر مردم اوکراین است هستند. و بالاخره درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی باید گفت که خطر اتمی جمهوری اسلامی یک خطر جدی است که مردم ایران و جهان را تهدید می‌کند. به‌خصوص آنکه اخیراً باندهایی از حکومت رسماً از خامنه‌ای هم خواسته‌اند که تعارف را کنار بگذارد و فرمان اتمی شدن جمهوری اسلامی را رسماً نیز اعلام کند. آرزوی ما البته این است که خلع سلاح هسته‌ای در سطح کل جهان صورت بگیرد و بشر از تهدید هولناک یک جنگ هسته‌ای که عواقب ویرانگری برای جوامع بشری و کره ارض دارد خلاص شود.

آنچه که به طور مبرم در دستور مردم ایران قرار دارد، مقابله با سیاست ترور و سرکوب جمهوری اسلامی علیه مردم ایران، ایستادن در مقابل جنگ‌افروزی‌های حکومت اسلامی و تداوم جنبش انقلابی زن زندگی آزادی برای سرنگونی حکومت تروریستی و جنایت‌کار اسلامی است. انتظار ما از مردم جهان و همه دولت‌های دنیا این است که اگر واقعاً جمهوری اسلامی را تهدیدی برای کل بشریت می‌دانند این حکومت را بایکوت کنند و از مبارزات انقلابی مردم ایران برای دستیابی به آزادی و رفاه حمایت کنند.

آذر ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *