فلاح الوان (رئیس فدراسیون شوراها و اتحادیه های کارگری در عراق)
ترجمه: ناصر اصغری
مقدمه:
ترجمه ای که پیش رو دارید، فلاح الوان آن را به عربی نوشته بود و سایت جدلیه مصر آن را روز ١٥ ژوئن ٢٠١٤ به انگلیسی ترجمه و روی بخش انگلیسی سایت قرار داده بود. گرچه نوشته مهر آن تاریخ را بر خود دارد، اما ترجمه آن برای اطلاع خوانندگان فارسی زبان از نگاه رهبران جنبش کارگری به مسائل پیش روی، بخصوص در اوان وقوع آن، که ادامه آن وضعیت، امروز جهان را اینچنین در خود فرو برده است، ضروری و حیاتی است. (مترجم)
***
موصل و دیگر شهرهای عراق شاهد تغییرات اساسی، خطرناک و سرنوشت سازی هستند.
رسانه ها، بخصوص آن بخش که متحد دولت عراق و دول غربی هستند، روی داعش و به تصرف در آوردن چندین شهر عراق توسط این گروه مسلح تمرکز کرده اند که مخاطبین خود را بر علیه آن تحریک کنند. الحق وجود و تأثیرات این گروه تروریستی در میان محافل مسلح در شهرهای مزبور در وقایع اخیر غیرقابل انکار است. اما این هم واقعیت دارد که مردم عراق علی العموم چه در مناطق مرکزی یا جنوب، و چه در مناطقی که دولت دیگر کنترلی روی آنها ندارد، مخالف داعش هستند. مناطق به اصطلاح “سنی” و یا “مثلث سنی”، عنوانی که سازمانهای اطلاعاتی، بخصوص سازمان جاسوسی آمریکا، CIA، بعنوان بخشی از نقشه ای که برای براه انداخته جنگهای فرقه ای در عراق مهندسی کرده بودند، اختراع کردند. در عین حال مردم عراق علی العموم مخالف رژیم مالکی و سیاستهای آن که بر مبنای سیاستهای قومی – فرقه ای پایه ریزی شده اند، نیز می باشند. این موضوع بخصوص در شهرها که تبعیض فرقه ای بسیار متمرکز است و دولت به مردم عادی بعنوان دشمنان سیاسی برخورد می کند، صدق می کند.
سقوط و تصرف چند شهر عراق به دست نیروهای مسلح (داعش) آرزوی مردم آنجا نیست. خواستشان مبنی بر راحت شدن از دست گروههای فرقهای، روشن و صریح است. این مطالبه را از طریق تحصنهای آرامشان بیان کردهاند، اما گروههای تروریستی مسلح از این فضا سواستفاده کرده و قدرت را بدست گرفتند. مطالبات مردم علیه تبعیض و فرقه گرائی عادلانه و منصفانه است، در حالیکه سیاستهای مالکی ارتجاعی و تبعیض گرایانه هستند و از جانب مردم مردود هستند. در عین حال کنترل شهرها و مردم توسط داعش، تهدیدی جدی به جامعه و زندگی روزمره است.
مطالبات عمومی به ابزاری برای نیروهای ارتجاعی بدل شده تا مثل لاشخورها شکار را بین خود تقسیم کنند. نیروهای سیاسی از تروریستهای القاعده گرفته تا حزب بعث و سران عشایر تا رهبران مذهبی شیعیان که آشکارا فراخوان جنگ دادهاند، تا ناسیونالیستهای کرد که دستاورد سیاسی و نظامی داشته اند. همه اینها در حالی اتفاق می افتند که عراق آشکارا به میل نیروهای سیاسی غالب تقسیم شده؛ در حالیکه خواست مردم عراق نادیده گرفته می شود.
نیروهای منطقهای – بخصوص ایران، عربستان سعودی و ترکیه – که از تجزیه عراق منتفع میشوند، کار خودشان را میکنند تا استفادههای سیاسی خود را ببرند. در حالیکه دولت آمریکا – دلیل اصلیای که همه این مشکلات بر مردم عراق وارد آمده – دارد آماده میشود هر طور که انتخاب کند، مداخله کند. اوباما تا بحال وقتی که درباره وقایع اخیر حرف زده، دو بار نگرانیاش را درباره نفت عراق ابراز داشته است. هیچگونه ملاحظه و نگرانیای را در مورد سرنوشت دو میلیون نفری که زیر سلطه داعش هستند و یا سرنوشت زنانی که در موصل بخاطر اعمال گانگسترهای داعش شروع کردهاند به خودکشی، از خود نشان نداده است. طبقه کارگر نیروی واحدی است که در سراسر عراق، از شمال کردستان تا دورترین نقاط در جنوب عراق، وجود دارد. این نیروست که وجود و بقایش به ریشه کن کردن تبعیض و اتحاد تمامی مردم عراق وابسته است. و تنها نیرویی است که میتواند به تکه تکه شدن و جدائیها پایان بدهد.
ما مداخله آمریکا را مردود میدانیم و به سخنان نامناسب (inappropriate) اوباما که نه نگران مردم، بلکه نگران نفت است اعتراض داریم. ما همچنین سرسختانه بر علیه دخالتهای ایران ایستادهایم.
ما بر علیه دخالت رژیمهای حوزه خلیج، بخصوص عربستان سعودی و قطر که گروههای مسلح را تأمین مالی میکنند، ایستادهایم.
ما مخالف سیاستهای فرقهای و ارتجاعی نوری المالکی هستیم.
ما همچنین کنترل نیروهای گانگستر و تروریست بر موصل و دیگر شهرها را مردود میدانیم. ما با مردم این شهرها اعلام حمایت میکنیم و از مطالبات آنها بر علیه فرقهگرائی و تبعیض پشتیبانی میکنیم.
در آخر، ما دخالت نهادهای مذهبی و فراخوان آنها به جنگ همه کشی (indiscriminate) را مردود میدانیم.
هدف ما حمایت از کسانی است که نماینده منافع توده مردم هستند و از آنها حمایت میکنیم که در این شرایط و حملات خطرناک و ارتجاعی به اندازه کافی قدرتمند شوند. ما به یک موضع بین المللی فراخوان میدهیم که از این موقعیت رو به خرابتر شدن و دخالتهای دولتهای منطقه ای جلوگیری کنند و از مردم عراق حمایت کنند.
لینک انگلیسی مطلب از سایت جدلیه:
http://www.jadaliyya.com/pages/index/١٨١٤٣/on-recent-events-in-mosul-and-other-cities-in-iraq