نسان نودینیان:
علیه ناموس و ناموس پرستی
در روزهای ٣۰ و ٣۱ مرداد ماه” کانون علمی فرهنگی رونان” مبتکر و سازمان دهنده یک کنفرانس دو روزه بود و در جریان دو روز مباحثات فشرده و جالب در مورد جنبه های مختلف ناموس و ناموس پرستی و علل و زمینه های قتل ناموسی ٬ به تفصیل صحبت شد. در روز دوم این سمینار٬ کارگاه آموزشی مبارزه با خشونت علیه زنان برگزار شد که در آن با حضور تعداد زیادی از زنان مریوانی در مورد خشونت علیه زنان در خانواده و مسائل ناموسی و راههای مقابله با قتل ناموسی صحبت شد. در این سمینار گفته شد که به تازگی در کمتر از چند ماه در مریوان چهار نفر به دلایل ناموسی به قتل رسیده اند و قتل ناموسی در مجموع در کردستان بسیار بالا است. در این کارگاه در مورد عادی شدن این اپیدمی و عادت کردن افکار عمومی به این اخبار صحبت شد و از ضرورت یک آگاهگری جمعی و مبارزه و مقابله فعالانه با ناموس پرستی صحبت شد. حاضرین در این سمینار بر آگاهگری و عزم جزم عمومی برای مقابله با این فجایع انگشت گذاشتند. بعد از یک جنبش بزرگ زنان سرخپوش مریوان که توجه ها را در دنیا بخود جلب کرد٬ برگزاری چنین کنفرانسهایی در جنبش دفاع از حقوق زنان در ایران بسیار مهم است. مریوان مرکز نهادهای متعدد دفاع از حقوق زن است. «انجمن زنان هماندیش»، «انجمن زنان مریوان» و «انجمن زنان پیشرو»« کانون علمی_فرهنگی رونان»«صندوق تعاونی زنان مریوان» و .. از جمله این نهاد ها هستند. زنان به برگزاری گلگشت و برنامه های آموزشی و یا کمک به زنان در معرض خشونت میپردازند و اخیرا نیز با برگزاری دوره های کامپیوتر و خیاطی و .. به استقلال اقتصادی زنان کمک میکنند.
فتنه – جنبش برای رهایی زن٬ این قدامات و ابتکارات را بسیار مهم تلقی کرده و از زنان در سراسر ایران دعوت میکند از این الگوها استفاده کرده و به سازمان دادن کنفرانس و سمینار و نهادهای متعدد مدافع حقوق زن بپردازند. با این نوع تجمعات و فعالیتها میتوان کمک زیادی برای اتحاد و آگاهگری در زمینه مقابله با خشونت علیه زنان انجام داد. فتنه – جنبش برای رهایی زن 8 سپتامبر ۲۰۱٣
مقابله بسیار آگاهانه با ناموس و ناموس پرستی و مردسالاری برای مصون نگه داشتن شهروندان جامعه اقدامی مهم و در نوع خود تلاش برای رهایی از سموم آن است. زنان پیشرو و فعالین جنبش برابری زنان برای مقابله با ناموس پرستی و مردسالاری و مذهب گامهای قابل اتکا، آگاهگرانه و مدرن و امروزی با استفاده از میدیای اجتماعی انجام داده اند. با وجود تمام این دستاوردها اما هنوز فرهنگ، سنت و علائق مردسالاری و مذهب در جامعه کردستان خشونت و بقتل رساندن زنان هنوز متاسفانه وجود دارد. در کردستان سنتا احزاب سنتی ناسیونالیستی از جمله حزب دمکرات کردستان، پ کاکا و پژاک و احزاب اسلامی در شکل دادن افکار قومی و سنتی ناسیونالیستی ـ مذهبی بی تاثیر نیستند. بعنوان یک واقعیت و اتفاق اجتماعی به هر اندازه جنبش مدرن برابری زنان و فعالین این عرصه در سه دهه گذشته پیشروی کرده، مراسمهای روز جهانی زن، اول ماه مه، فستیوال های دفاع از حقوق کودکان را اجرا و در عرصه اجتماعی بعنوان سنت و فرهنگ مدرن و امروزی مبلغ و مبتکر این فعالیتها بوده اند، احزاب بورژوایی و نا سیونالیستی از جمله حزب دمکرات و پژاک بی تاثیر نبوده اند و موجبات تغییر در سنت، فرهنگ و ساختار حزبی و سازمانی آنها را موجب شده اند. بیان و بر شمردن این دستاوردها مهمند به این دلیل وجود و حضور جنبش های احتماعی با گرایشات و سنت های اجتماعی و احزاب سیاسی که بخشهای مهمی از فرهنگ مردسالاری و ناموس پرستی را نمایندگی میکنند خود عرصه ای اصلی از جدل سیاسی آن هستند. در یک کلام جنبش مدرن برابری زنان، جنبش زنان پیشرو علیه ناموس و ناموس پرستی در یک موقعیت مناسبی قرار گرفته اند، میتوانند بر سدها و موانع پیشروی این عرصه غلبه کنند. در مریوان سنتا جنبش زنان مدرن و پیشرو وجود داشته است. در چند سال گذشته در اشکال متنوع و اجتماعی ابراز وجود کرده از جمله «زنان سرخ پوش» مریوان با ابتکارهای رادیکال توانستند این حرکت خودبخودی را به مساله ای سیاسی در سطح ایران و خارج کشور تبدیل کردند. نتایج کنفرانس ” کانون علمی فرهنگی رونان” و گامهای عملی برای مبارزه با ناموس و ناموس پرستی را میتوانند به امر شهروندان جامعه تبدیل کرد. انجمنها و کانونهای مبازره با ناموس پرستی باید از امکانات این کانونها استفاده کنند. قدرت برگزاری کنفرانس و کلاسهای آموزشی را با بکارگیری این امکانات بکارگیرند. این مبازره بسیار مهم است. این عرصه از مبارزه به هر درجه فعالین و مبلغین و شخصیتهای توده ای و سرشناس را در جامعه داشته باشد، از نفوذ اجتماعی شان استفاده کنند، به مرجع و ارگان مبارزه علیه خشونت بر زنان تبدیل شوند امکان پیشروی مصوبات و جهت های این کنفرانس را گسترده تر کرده اند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اعتصاب کارگران پروژهی ساخت خانههای مسکونی روستائیان حومه سد آزاد سنندج
کارگران پروژهی ساخت خانههای مسکونی روستاییان حومهی سد آزاد سنندج (شهرک بنیدر -روستای باقرآباد) در ۱۲ شهریور دست به اعتصاب زدند. کارگران این پروژه اعلام کردهاند که بدلیل عدم دریافت حقوقها ودستمزدهای معوقهی ۳ الی ۶ ماهه و عدم رسیدگی مسولان کار را تعطیل و تا پرداخت کامل حقوق خویش به اعتصاب ادامه خواهند داد. کارفرمایان پروژه بدهیهای شرکت وهمچنین نداشتن بودجهی لازم برای پایان کار پروژه را از دلایل نپرداختن حقوق کارگران اعلام کرده اند. مسئولیت ساخت خانههای مسکونی روستای بنیدر با کارفرمای پروژه سد آزاد سنندج میباشد.
کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری
با صدور رای ابقا بکار از سوی هیات تشخیص اداره کار شهرستان قروه، کارگران فولاد زاگرس به یک موفقیت مهم دست یافتند
۱۴ شهریور: اتحادیه آزاد کارگران ایران: پس از نزدیک به دو ماه از اخراج ۲۳۵ کارگر فولاد زاگرس و اعتراضات متحدانه آنان، امروز حکم ابقا بکار این کارگران از سوی هیات تشخیص اداره کار شهرستان قروه صادر شد. بر اساس این حکم کارفرما مکلف شده است تمامی معوقات کارگران فولاد زاگرس را تا پایان مرداد ماه پرداخت و با واریز حق بیمه آنان به حساب سازمان تامین اجتماعی، این کارگران را در کارهای سابق شان ابقا بکار نماید. اتحادیه آزاد کارگران ایران با ابراز مسرت فراوان از موفقیت کارگران فولاد زاگرس، این پیروزی را به یکایک این عزیزان صمیمانه تبریک میگوید و آنرا حاصل اتحاد و ایستادگی و عزم و اراده محکم این کارگران برای استیفای حقوق بر حق شان میداند. اما از آنجا که علیرغم این موفقیت و صدور رای ابقا بکار کارگران فولاد زاگرس از سوی هیات تشخیص، احتمال عدم تمکین کارفرما به رای صادره وجود دارد لذا ما کارگران فولاد زاگرس را به حفظ هوشیاری و اتحاد و همبستگی بیشتر فرا میخوانیم و بدینوسیله حمایت قاطعانه خود را از تلاش و مبارزه آنان برای تثبیت رای صادره و اجرای آن اعلام میداریم.
آقای مختار رستمی قربانی دیگری از حوادث ناشی از کار
طبق اخبار رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران آقای مختار رستمی ۳۸ ساله ،دارای ۳ فرزند در روز چهارشنبه ۱۳شهریور ۹۲ در روستای کوله ساره از توابع کامیاران به داخل چاه سقوط میکند و قطع نخاع میشود آقای رستمی بدلیل اینکه فاقد بیمه درمانی میباشد قادر به پرداخت هزینه درمان خود نیست و اکنون این خانواده هم نان آورش را از دست داده است و هم هزینه های سرسام آور درمان به آنان تحمیل شده است این خانواده کارگری در سالهای قبل نیز یکی از اعضای خود را در حوادث ناشی از کار از دست داده است آقای شاپور رستمی ،برادر آقای مختار رستمی که در سد گاوشان کار میکرده برا اثر سقوط قلتک ، جان میدهد و هیچ کس پاسخگوی این حادثه نبوده است خانواده های کارگری هر روزه در خطر حوادث کار قرار دارند و این اتفاق با آمار بالایی (۵ نفر در روز) د رحال تکرار است و هیچ ارگانی مسئولیت پاسخگویی خانه خرابی و مرگ کارگران و خانواده های آنان نیست
***
یک کارگر دیگر در سد داریان جان باخت
یک کارگر دیگر در هنگام کار کردن در سد” داریان” از توابع شهرستان پاوه، به دلیل حوادث ناشی از کار جان باخت. به گزارش ۱۴شهریور کُردپا، روز گذشته سیزدهم شهریورماه، یک کارگر به نام “حامد وهابی”، فرزند “جمال” اهل روستای “ژریژه” از توابع شهرستان “سروآباد”، که در سد داریان مشغول به کار بوده است، به دلیل سقوط به داخل دستگاه سنگ شکن، جان خود را از دست داد.
به گفتهی یک منبع مطلع، این کارگر،٣٠ ساله و متأهل بوده که در سد داریان کار میکرده است وی به علت بیتوجهی کارفرما نسبت به فراهم نمودن شرایط ایمنی جهت حفظ جان کارگران، جان باخته است.
***
جان باختن دو کارگر مهاجر ایرانی در عراق
به گزارش رسیده روز جمعه مورخ ۸/۶/۹۲ دو کارگر مهاجر ایرانی که در سد دوکان از شهرهای عراق مشغول به کار بودند بر اثر حادثه در محل کار به درون سد سقوط کرده و متاسفانه جان خود را از دست دادند. این دو کارگر جوشکار، به نامهای امجد توریوریان اهل روستای توریور و فرید جعفری اهل کرمانشاه بودند. کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری ضمن عرض تسلیت به خانواده و دوستان امجد توریوریان و فرید جعفری، عدم رعایت استانداردهای ایمنی توسط کارفرمایان در محیطهای کار را دلیل اینگونه حوادث ناگوار میداند.
***
کشته و زخمی شدن ٢ کولبر در مرز بانه
۱۳شهریور: جمعی از کولبران و کاسبکاران از سوی مأموران انتظامی پاسگاه روستای بیاندره از توابع بانه هدف شلیک مستقیم قرار گرفتند. در این تیراندازی یک کولبر به نام محمد اهل روستای “مامصیفالدین” بانه جان خود را از دست داد. همچنین تیراندازی نظامیان حکومتی موجب زخمیشدن یک کولبر دیگر به نام عبدالله سقزی شد. این کولبر جهت مراقبتهای پزشکی به مراکز درمانی بانه انتقال یافت. از دیگر سو روز یکشنبەی گذشتە نیز یک کولبردیگر در مناطق مرزی ارومیە بە نام “پیام حسنی” بر اثر شلیک مستقیم نیروهای سپاه پاسداران، در منطقی “تەرگور” از توابع ارومیه، بەشدت زخمی شد.
کشتن کارگران مرزی برای نیروهای جنایتکار اسلامی به “امری” عادی تبدیل شده است. هر روز تعدادی از کارگران و جوانان بیکار مورد هجوم نیروهای سرکوبگر مرزی قرار میگیرند. کمتر روزی است که اخبار کشته و زخمی شدن کارگران مرزی را نبینیم و نشنویم!! طبق آمارها: «بیش از ۱۵۰۰ کارگر مرزی در مناطق سردشت، بانه، سقز و مریوان در حرفه خطرناک و غالباً غیر قانونی «کولبری» هستندد. «هرسال صدها نفر از کارگران کولبر جانشان را در مناطق مرزی کردستان از دست میدهند. سن اشتغال کارگران در حرفه کولبری از ۱۳ تا ۶۰ سال میباشد. اکثر کارگران کولبر را افراد فقیری تشکیل میدهند که فقط برای امرار معاش روزانهشان به این شغل خطرناک روی آوردهاند».
گزارشی کوتاه ازوضعیت اسفناک کارگران میادین میوه و تره بار
ایلناطی گزارشی بتاریخ ۱۴شهریورازعدم رعایت ساعت کاری وبیش از ۱۶ ساعت کار روزانه کارگران میادین میوه و تره بارخبرداد. براساس این گزارش،کارگران میادین میوه و تره بارازساعت ۱۲نیمه شب الی ۲صبح به میدان میروند و تا غروب همان روز کار میکنند. بسیاری از کارگران میادین میوه و تره بار در حجرهها میخوابند. برپایه این گزارش،کارگران میادین میوه و تره بار معمولا بازنشسته نمیشوند و با ۲۰ الی ۳۰ سال سابقه کار، نهایتا ۵ سال سابقه بیمه دارند زیرا کارفرمایان به طرق مختلف، لیست بیمهشان را کامل رد نمیکنند.
اخراج کارگران، به محرومیت فرزندانشان از تحصیل انجامیده است
در شرایطی که کارگران قرارداد موقت با وجود داشتن شغل از تأمین هزینههای تحصیلی فرزندانشان ناتواناند، خطر ترک تحصیل فرزندان هزاران کارگر قراردادی و پیمانی که ظرف یک سال اخیر در نقاط مختلف کشور بیکار شدهاند وجود دارد. افزایش (بعضاً) صد در صدی قیمت نوشتافزار تناسبی با افزایش ۱7 تا ۲۵ درصدی دستمزد کارگران ندارد، بدلیل طولانی شدن بحران اقتصادی در بخش تولید، بسیاری از کارگرانی که در نقاط مختلف کشور ماهها حقوق دریافت نکردهاند ممکن است با هر سختی بتوانند مخارج روزمرهشان را تأمین کنند، اما قادر به پرداخت هزینههای تحصیل و نوشتافزار فرزندانشان نیستند. در شرایطی که هر ماه بخشی از حقوق کارگران پیمانی توسط پیمانکاران تصاحب میشود، با وجود هزینههای سرسامآور کالاهای اساسی و کاهش شدید قدرت خرید، کارگران حتی در زمان اشتغال و دریافت حقوق هم نمیتوانند جوابگوی نیازهای آموزشی فرزندانشان باشند.
اجتماعی
وقوع درگیری میان نیروهای سپاه در نقطه “رجوی” در ثلاث باباجانی با جمعی از کاسبکاران مرزی دستکم دو نفر کشته و زخمی شدند. یک عضو سپاه پاسدران که به همراه دیگر نیروهای سپاه در حالی که قصد ممانعت از عبور چند ماشین حمل بار کولبران را داشتند کشته شد. همزمان با این درگیری یک سرباز نیز به شدت زخمی شده است. همچنین در پی این درگیری، چندین شهروند ثلاث باباجانی نیز از سوی نیروهای رژیم بازداشت شدند. به گفته شاهدان عینی مأموران سپاه پاسداران در هنگام درگیری، ناراضیان آنان را هدف گلوله قرار دادند و آنان نیز برای نجات خود محل را ترک کردند.
آزادی زندانی سیاسی
یک زندانی سیاسی به نام “کیوان غلامی” پس از تحمل سه سال حبس از زندان مریوان آزاد شد. کیوان غلامی اهل روستای “دادانه کمانگر” و ساکن شهرک “جوجه سازی” مریوان به اتهام “همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون” رژیم محاکمه و به پنج سال زندان محکوم شده بود.
خبرگزاری هرانا – از سرنوشت یک شهروند کرد که توسط نیروهای امنیتی این شهرستان طی ماه گذشته بازداشت شده خبری در دست نیست.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی شهریور ماه ۱۳۹۲، حسین علیزاده ٢٨ ساله فرزند طاهر اهل روستای “سنجی” از توابع شهرستان سلماس بازداشت شد.
اکنون با وجود گذشت یک ماه از بازداشت این شهروند کرد توسط نیروهای امنیتی شهرستان سلماس، وی هیچگونه تماسی با خانوادهاش نداشته است و با وجود مراجعه مکرر خانواده حسین علیزاده به اطلاعات و نهادهای امنیتی دراین شهرستان، هیچ اطلاعی از وضعیت وی کسب نکردهاند و تنها به ایشان گفته شد که وی در ارتباط با مسائل امنیتی بازداشت گردیده.
گفتنی است، اتهام امنیتی وارده بر وی و اعلام بیاطلاعی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی نگرانیهای خانواده علیزاده را افزایش داده است.