logo axbar kargari

اخبار کارگری

logo axbar kargari
نسان نودینیان – داوود رفاهی
١٤مرداد ـ ٢١مرداد ماه ١٣٩٣

اعتراضات

کارگران فولاد زاگرس امروز(١٩مرداد) نیز در مقابل مجلس تجمع نمودند
اتحادیه آزاد کارگران ایران : امروز یکشنبه ١٩ مرداد از ساعات اولیه صبح کارگران فولاد زاگرس در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع اعتراضی برپا نمودند طبق اخبار رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران تعداد ١٠٠ نفر از کارگران شرکت فولاد زاگرس در پی بی پاسخی وزارت کار و تعطیل بودن مجلس در روز گذشته و سپری کردن شب در محوطه فضای سبز حرم ، امروز از ساعات اولیه صبح برای دومین بار ،در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع نمودند بعد از چندین ساعت ایستادگی کارگران و فریاد شعارهایی مبنی بر دولت تدبیر و امید ,کو تدبیر و کو امید و حکومت عدل علی این همه بی عدالتی و ….آقای «احسن علوی» نماینده شهرسنندج و آقای «عبدالوحید فیاضی» نمایند نور، هر کدام جدا جدا به میان کارگران آمدند و درد دلهای آنان را شنیدند و قول دادند که انعکاس دهنده آمال کارگران در مجلس باشند در ادامه وقتی مجلسیان متوجه شدند که کارگران با این گفتگوها به تجمع خود پایان نمیدهند از کارگران خواستند تقاضاهای خود را برای هیئت رئیسه مجلس بفرستند که در ادامه این تقاضا ، آقای «محسن بیگلری» نماینده شهر سقز و سرپرست مجمع نمایندگان استان کردستان و عضو کمیسیون صنایع مجلس از طرف هیئت رئیسه مجلس، به میان کارگران آمد و با پروین محمدی و دیگر نمایندگان کارگران فولاد زاگرس وارد گفتگو شد و آنان تمامی مشکلات پیش آورده از سوی کارفرما و اداره کار قروه و استانداری کردستان را برای آقای«محسن بیگلری» توضیح دادند و از ایشان خواستند تا مانع انحلال غیر قانونی تنها شرکت تولیدی شهرشان شوندو اداره کار قروه را مجاب نمایند تا جهت بقیه کارگران فولاد زاگرس ،حکم قطعیت انحلال و معرفی به بیمه بیکاری صادر ننماید آقای «محسن بیگلری» نیز قول مساعد داد تا امروز در جلسه بعد از ظهر کمیسیون صنایع و معادن مشکلات کارگران را طرح نماید و تمام تلاش خود را جهت احیای این شرکت انجام دهد در ضمن نمایندگان کارگران فولاد زاگرس با آقای قادر مرزی نماینده شهر قروه در مجلس نیز به طور تلفنی شکایات خود را طرح نمودند کارگران در ساعت ١٢.٣٠ به تجمع خود پایان دادند و به شهرشان بازگشتند. اتحادیه آزاد کارگران ایران ١٩ مرداد ٩٣

تجمع اعتراضی کارگران فولاد زاگرس مقابل وزارت کارو مجلس

*اتحادیه آزاد کارگران ایران : صبح امروز ١٨ مرداد ٩٣ حدود ١٠٠ نفر از کارگران فولاد زاگرس بار دیگردر محل وزارت کار تجمع اعتراضی برپا نمودند! طبق اخبار رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران صبح امروز کارگران پس از صدور رای هیئت حل اختلاف اداره کار قروه جهت ٣٥ نفر از همکارانشان مبنی بر تایید انحلال شرکت فولاد زاگرس و معرفی آنان به بیمه بیکاری به تهران آمدند و خواستار پاسخگویی مسئولین وزارت کار شدند اما مسولین وزارت کار با بی تفاوتی از انحلال یک شرکت و بیخانمان شدن ٢٦٠ خانوار کارگری ,هیچ پاسخی به کارگران نداد و پیشنهاد ادامه رسیدگی به این شکایت را در دیوان عدالت اداری طرح نمود. اما کارگران با این بیتوجهی ناامید نشدند و برای ادامه اعتراضشان به مجلس شورای اسلامی مراجعه نمودند ولی با توجه به تعطیل بودن مجلس , کارگران نامه ایی به هیئت ریسه مجلس نوشتند و خواستار رسیدگی به موضوع انحلال و اشتغالشان شدند این تجمع تا ساعت ١٢.٣٠ ادامه داشت و کارگران در مجمع عمومی خود تصمیم گرفت که فردا صبح به تجمع خود در مقابل مجلس ادامه دهند بعد ازاعلام غیرقانونی انحلال کارخانه فولاد زاگرس در تاریخ ٢٦ اسفند ماه ٩٢، کارگران به قصد بازگشت به کار، شکایت نامه‌ای را در اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی شهرستان قروه تنظیم کردند، اما اخیرا این اداره با اعلام حکم قطعی برای ٣٥ نفر از کارگران بجای صدور حکم بازگشت بکار، حکم دریافت مقرری بیمه بیکاری صادر کرده است که به معنی تایید بیکاری کارگران است از نظر کارگران انحلال این واحد تولیدی «صوری» است و این شهرستان هیچ واحد تولیدی و یا صنعتی دیگری ندارد و این کارگران بعد از بیکاری برای تامین معاش خانواده‌شان دچار مشکلهای فراوانی خواهند شد. قابل ذکر است که این کارگران از ١٨ تیر ٩٢ با پیگیریهای مصرانه ی خود توانستند جلوی اخراجشان را بگیرند وتمامی حق و حقوشان را تا پایان ٩٢ دریافت نمایند ولی کارفرما بعد از کشمشهای یک ساله با کارگران وارد دسیسه ی دیگری شد و از موضوع انحلال استفاده نمود تا بار دیگر بتواند کارگران را اخراج نماید متاسفانه اداره کار قروه با توجه به اینکه در سال ٩٢ رای به برگشت به کار این کارگران داده بود و موضوع ورشکستگی را که از طرف کارفرما طرح شده بود باطل دانسته و شرکت فولاد زاگرس را قادر به ادامه فعالیت تولیدی دانسته بود , در رای های امسال خود ,انحلال و ورشکستگی شرکت فولاد زاگرس را مورد تایید قرار داده است که این موضوع کاملا خلاف قانون است اتحادیه آزاد کارگران ایران ١٨ مرداد ٩٣

تجمع کارگران شرکت کولهایم در سنندج
١٨مرداد: کارگران شرکت کولهایم در سنندج در مقابل دفتر این شرکت در سنندج تجمع اعتراضی برگزار کردند. آنها در اعتراض به اخراج جمعی از همکاران خود تجمع کردند. کارگران اخراج شده اعلام کردند گرداننده این شرکت دست به اخراج کارگران زده و قصد دارد تا پایان مرداد ماه ٥٠٠کارگر را اخراج کند.

تجمع کارگران بازنشسته نساجی مازندران
١٨مرداد: کارگران بازنشسته واحد نساجی مازندران در اعتراض به عدم دریافت معوقات سنوات گذشته، مقابل درب فرمانداری قائمشهر تجمع کردند.

تشکیل کمیته پیگیری مطالبات
١٨مرداد: تجمع ٨٠٠ نفر از کارگران معترض نساجی کاشان مطابق با قرار قبلی در بیت‌العباس کاشان و با حضور نماینده مجلس کاشان. در این گردهمائی که با حضور کارگران و شماری از خانواده‌های کارگران متوفی که چک‌هایی از سال ١٣٨٠ در دست داشتند، تشکیل شده بود قرار شد تا با تشکیل کمیته ٦ نفره به پی‌گیری و دستیابی مطالبات معوقه کارگران این نساجی سرعت بخشیده شود.
کمیته در شکل تعاونی هر ١٥ تا ٢٠ روز گزارشی از آن‌چه پی‌گیری شده را در مکانی با حضور مقامات انتظامی استان با حضور تمامی کارگران ارائه خواهد داد. دستور کار کمیته پیگیری مطالبات کارگران علاوه بر پی‌گیری و وصول مطالبات معوقه شامل روشن ساختن وضعیت زمین‌های مصادره‌ای بابت بدهی‌های کارخانه به تأمین اجتماعی و دنبال کردن آخرین تصمیم شورای تأمین استان مبنی بر اختصاص دادن ٦٠ درصد از درآمد فروش زمین‌ها به تأمین اجتماعی و ٤٠ درصد بابت طلب کارگران از کارخانه خواهد بود. اعضای کمیته ٦ نفره پیگیری مطالبات کارگران آقایان سیدرضا هدری، رضا سیدی‌جولا، محسن رمضانی، محمد صدرائیه، مهندی تقی‌زاده، محمود امیری تعیین شد.

اعتصاب وتجمع کارگران نیشکرهفت تپه
١٨مرداد: ٥٠٠ نفر از کارگران نیشکر هفت‌تپه برای دومین بار در ماه جاری در اعتراض به عدم دریافت یک ماه و نیم حقوق دست از کار کشیده و در مقابل ساختمان امور اداری این واحد تولیدی تجمع کردند. تجمع کنندگان که در بخش‌های کشاورزی، مهندسی، تعمیر و نگهداری، مطالعات نیشکر، حسابداری و امور اداری و… کار می‌کنند خواستار دریافت حقوق معوقه ماه‌های خرداد و تیر هستند. کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه ٥٠ درصد از حقوق خرداد و حقوق کامل تیر ماه را از کارفرما طلب کارند، علاوه بر حقوق، کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه به عدم بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل نیز اعتراض دارند. از سال ٨٣ که طرح طبقه بندی مشاغل در مجتمع کشت وصنعت هفت تپه اجرایی شده است هنوز هیچ بازنگری در افزایش حقوق کارگران انجام نشده است. مجتمع کشت و صنعت هفت تپه حدود هزار کارگر دارد که بیش از ٥٠٠ نفر از آنان امروز دست از کار کشیده وفعالیت تولیدی ندارند

تجمع کارگران «هفت تپه»
١٧مرداد: ٥٠٠نفر ازتجمع کنندگان که در بخش‌های کشاورزی، مهندسی، تعمیر و نگهداری، مطالعات نیشکر، حسابداری و امور اداری و غیره کار می‌کنند خواستار دریافت حقوق خود در ماه‌های خرداد و تیر هستند.

تجمع اعتراضی رانندگان معدن چادر ملو
١٧مرداد: ٤٠ نفر از رانندگان معدن چادر ملو در تجمعی در این معدن اعتراض خود را در خصوص نرخ کرایه ها و دستمزد خود اعلام کردند.

تجمع پذیرفته شدگان آزمون استخدامی دستگاههای اجرایی مقابل استانداری خوزستان
١٤مرداد: پذیرفته شدگان در آزمون استخدامی سال ٩١ که همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند و هنوز جذب نشده‌اند، برای سومین بار در اعتراض به وضعیت خود از شهرهای مختلف مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. تجمع کنندگان معترض خواستار رسیدگی به وضعیت مبهم خود بودند.

تجمع ساكنان مسکن مهر پارس آباد
١٤مرداد: ساكنان مسکن مهر پارس آباد در جلوی درب فرمانداری به افزایش قیمت مسکن مهر این شهرستان اعتراض کردند. یكی از معترضان حاضر در این تجمع گفت: دیگر از انتظار و هزینه نمودن برای واحدها خسته شده ایم، برای ما که دارایی چندانی نداریم و و کسب درآمدمان اندک است، پرداخت افزایش قیمتها بسیار سخت است. وی افزود: طرحی که برای اقشار کم درآمد در نظر گرفته شده بود و می‌بایست ماهانه به صورت ساده ٣٢٨ هزار تومان و به شیوه پلکانی ماهی ٢٤٥ هزار تومان و با باز پرداخت ٢٠ ساله پرداخت شود ولی به علت پنج سال کم کاری پیمانکار اکنون اعضا باید این وام را ١٥ ساله و ماهانه نیز بالای ٤٠٠ هزار تومان اقساط پرداخت کنند. یکی دیگر از معترضان نیز بیان كرد: کیفیت پایین واحدهای مسکونی ساخته شده به حدی است که هنوز از عمر این واحدها چیزی نگذشته، ولی به راحتی می‌توان وجود رطوبت در ساختمان را مشاهده کرد. مشکلات مسکن مهر در پارس آباد به حدی فراوان و درد‌آور است که اگر می‌دانستم، خانه‌دار شدن به این وضع خواهد بود ترجیح می‌دادم مستأجر بمانم. یكی دیگر از معترضان: تمام کسانی که در مسكن مهر ساكن هستند از اقشار کم درآمد و نیازمند به خانه بوده که از تمام زندگی خود مایه گذاشته و با پول وام ازدواج و حتی فروش طلاهای همسرانشان موفق شدند تا سرمایه ای جور كرده و به این مساكن نقل مكان كنند و درست نیست كه پیمانكار این پروژ ها نسبت به افزایش نجومی آن كنند.

اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد کمالوند خرم آباد
١٨مرداد: دانشجویان ترم تابستانی دانشگاه آزاد کمالوند در خرم‌آباد، در اعتراض به وضعیت خراب خدماتی دانشگاه، دست به اعتصاب زدند و از رفتن به کلاس خودداری کردند.

درگیری جوانان خرم آباد با مزدوران حراست
١٨مرداد: جمعی از جوانان خرم آباد در سینما استقلال این شهر با مزدوران حراست درگیر شدند. درگیری هنگامی روی داد که این مزدوران به وضعیت پوشش جوانان و رعایت نکردن طرح ارتجاعی تفکیک جنسیتی ایراد گرفته و قصد اذیت و آزار این جوانان را داشتند.

خشم مردم بندرعباس
١٥مرداد: صحنه تکان دهنده نوزادی که در یک کارتن سر راه رها شده بود، مردم بندرعباس را به شدت خشمگین کرده است. یک کودک نوزاد در یک کارتن در کنار خیابان رها شده بود. مردم بندرعباس می گویند که به دلیل گسترش فقر و مشکلات اقتصادی خیلی خانواده ها حتی نمی توانند مسائل اولیه فرزندان نوزاد خود را حل و فصل کنند، به همین دلیل آن را در کنار خیابان رها کرده اند.

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه همدان
١٦مرداد: دانشجویان دانشگاه همدان در اعتراض به برگزار نشدن کلاسها و بی کفایتی گردانندگان آن، در مقابل اتاق رئیس مزدور این دانشگاه تجمع کردند.

تجمع اعتراضی روستاییان شهرستان بانه در اعتراض به قطع آب آشامیدنی
١٨مرداد: جمعی از روستاییان شهرستان بانه در اعتراض به قطع بودن آب آشامیدنی برای دومین بار در مقابل فرمانداری در این شهر تجمع کردند.

گزارش

یک میلیون کارگری که بیمه نیستند
رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی: هیچ کارگر ساختمانی در سال ٩٣ بیمه نشده. سازمان تامین اجتماعی به دلیل تامین نشدن منابع مالی‌اش، هیچ کارگر ساختمانی را امسال بیمه نکرده منابع مالی سازمان به دلیل بررسی تغییر قانون بیمه کارگران ساختمانی در مجلس تامین نشده است. تغییر این قانون برای چندین ماه در کمیسیون‌های مختلف مجلس بررسی شده است اما نمایندگان مجلس هنوز اقدام مثبتی انجام نداده‌اند. نمایندگان در این حوزه کم کاری کردند تا یک میلیون کارگری که بیمه نشدند و به اصطلاح پشت خط قرار دارند، نتوانند از مزایای بیمه استفاده کنند.

پرونده مرگ کارگران در آتش سوزی جمهوری پس از ٧ماه در مراحل مقدماتی
١٨مرداد: برادر یکی از جان باختگان حادثه آتش سوزی یک کارگاه تولید پوشاک خیابان جمهوری از عدم پیشرفت پرونده قضائی کشته شدن دو کارگر زن در این حادثه خبر داد. حمید فروتنی برادر «نسرین فروتنی» که ٢٩ دی در حادثه آتش سوزی یک کارگاه تولیدی در خیابان جمهوری تهران جان باخت، در این باره گفت: علی رغم گذشت ٧ ماه از ثبت شکایت اولیای دم، هنوز پرونده پیشرفتی نداشته و به نظر می‌رسد کماکان در مرحله تحقیقات مقدماتی است. طی این مدت چندین بار به شعبه ١٠ دادسرای جنائی مراجعه کردیم اما هنوز هیچ پاسخی روشنی نگرفته‌ایم. قبل از مراسم چهلم جان باختگان، حادثه را از طریق کلانتری جامی پیگیری کردیم. پس از آن در آگاهی تهران شکوائیه را تنظیم کردیم و پرونده به دادسرای جنائی فرستاده شد. با وجود وعده‌های مساعد مسئولین مبنی بر رسیدگی سریع، تاکنون هیچ پاسخ روشنی درخصوص روند پرونده دریافت نکرده‌ایم. فروتنی در خصوص علت حادثه تصریح کرد: علت اصلی حادثه هنوز از سوی کار‌شناسان به خانواده ها اعلام نشده است. کماکان مشخص نیست علت آتش سوزی چه بوده و یا چرا تجهیزات آتش نشانی در زمان حادثه با مشکل موجه شده است. حادثه آتش سوزی خیابان جمهوری، روز ٢٩ دی سال گذشته و در آخرین طبقه یک ساختمان ٥ طبقه رخ داد. در این حادثه که یک کارگاه تولیدی پوشاک آتش گرفت و دو کارگر زن که برای فرار از حرارت از پنجره ساختمان به پائین سقوط کردند. «نسرین فروتنی»، ٤٤ ساله و «آذر حق نظری»، ٦٠ ساله دو کارگر زن کشته شده در این حادثه هستند. این دو کارگر برای حفظ جانشان از پنجره آویزان شدند اما در هنگام امدادرسانی برای نجات این دو زن، نردبان هیدرولیکی هنگام بازشدن دچار مشکل شد و باز نشد. بنابر گزارش سازمان بازرسی شهرداری تهران، عملیاتی نشدن نردبام اول آتش نشانان و تاخیر در استقرار نردبام دوم در این حادثه اثرگذار بوده است. ایمن نبودن ساختمان، بی‌توجهی مالک به اخطارهای ارائه شده قبل از حادثه و وجود مقادیر زیادی نخ و پشم شیشه در راه پله ساختمان ازسوی سازمان بازرسی شهرداری تهران، دیگر عوامل موثر در این حادثه معرفی شده‌اند.

خلف وعده بانک کشاورزی برای حل مشکلات کارگران نی بر شوشتر
١٤مرداد: اواخر خردادماه سال جاری بانک کشاورزی به عنوان سهامدار شرکت کشت و صنعت کارون متعهد شد با پرداخت ٦٠٠ میلیارد ریال به سازمان تامین اجتماعی مشکل ١٠ ساله بیمه و بازنشستگی کارگران این شرکت را حل کند اما بعد از گذشت بیش از یک ماه تا کنون بانک کشاورزی اقدامی در این راستا انجام نداده و به تعهدات خود عمل نکرده است. سازمان تامین اجتماعی هم از برقراری مزایای بازنشستگی کارگران نی بر شرکت کشت و صنعت کارون شوشتر با جمعیتی حدود ١٧٠٠ نفر به دلیل عدم پرداخت سهم بیمه بازنشستگی توسط کارفرما استنکاف کرده است. اواخر خرداد ماه سال وعده حل مشکل بیمه و بازنشستگی کارگران نی بر شوشتر بعد از ١٠ سال ازطرف وزارت کار داده شد.اما از آن تاریخ تا کنون مشکل این کارگران همچنان به قوت خود باقی است و بانک کشاورزی به تعهدات خود عمل نکرده است.

بیمارستان تازه تأسیس عسلویه جوابگوی حوادث کارگری این منطقه نیست
بیمارستان علاوه بر سی‌تی‌سکن و جراح مغز و اعصاب، زایشگاه و دندانپزشکی نداشته و به گفته بخش اطلاعات بیمارستان قرار است به دی‌کلینیک (مرکز جراحی‌های محدود) ارتقاء یاید بیشترین حوادث کاری در منطقه «سقوط و گازگرفتگی» است و چنان‌چه چنین حادثه‌ای برای کارگران اتفاق افتد، امکانات پزشکی سی‌تی‌اسکن و ارتوپدی بیمارستان پاسخگو نیست و باید مصدوم به بیمارستان کنگان که ٧٠ کیلومتر تا عسلویه فاصله دارد، انتقال یابد.

حکم پرونده قاتل ستار بهشتی قطعی شد
١٦مرداد: حکم شعبه ١٠٥٧ دادگاه جزایی تهران مبنی بر محکومیت مامور پلیس متهم در پرونده فوت ستار بهشتی به سه سال حبس تعزیری، دو سال اقامت اجباری در برازجان و ٧٤ ضربه شلاق به اتهام توهین و فحاشی از سوی شعبه ١٤ دادگاه تجدید نظر استان تهران قطعی شد. گیتی پورفاضل وکیل مدافع اولیای دم ستار بهشتی روز پنجشنبه ضمن اعلام این خبر افزود: در دادنامه ای که برای خانواده ستار بهشتی ارسال شده دادگاه تجدید نظر استان تهران حکم دادگاه قبلی را تایید کرده است. براساس این گزارش ستار بهشتی وبلاگ نویس ایرانی ٩ آبان ماه سال ١٣٩١ توسط پلیس فتا به اتهام اقدام علیه امنیت ملی بازداشت شد و سه روز پس از بازداشت یعنی ١٣ آبان ماه درگذشت. پس از فوت ستار بهشتی با شکایت اولیای دم پرونده ای به اتهام قتل عمد تشکیل شد اما شعبه اول بازپرسی دادسرای جنایی تهران مرگ ستار بهشتی را قتل شبه عمد تشخیص داد که وکیل مدافع اولیای دم ستار بهشتی به این مساله اعتراض کرد و پرونده برای رفع اختلاف به شعبه ١٠٥٧ دادگاه کیفری کارکنان دولت ارجاع شد. پس از چند مرتبه رفت و آمد پرونده بین دادسرا و دادگاه، دادگاه مرگ ستار بهشتی را شبه عمد تشخیص و آن را به دادسرای جنایی ارجاع داد. در نهایت رسیدگی به پرونده ستار بهشتی به اتهام قتل عمد بسته شد و دادسرا از خانواده او خواست برای پیگیری اتهام قتل شبه عمد شکایت جدیدی ارایه کنند که اولیای دم ستار بهشتی در نامه ای به دادستانی تهران از اینکار خودداری کردند. پس از آن دادستانی تهران پرونده را با اتهام قتل شبه عمد به جریان انداخت و با صدور کیفرخواست برای رسیدگی به شعبه ١٠٥٧ مجتمع قضایی کارکنان دولت به ریاست قاضی حیدری ارجاع کرد. شعبه دادگاه ١٩ فروردین ماه امسال جلسه رسیدگی به دادگاه مامور متهم در این پرونده را برگزار و وی را به سه سال حبس تعزیری، دو سال اقامت اجباری در برازجان و ٧٤ ضربه شلاق تعزیری بابت اتهام توهین و فحاشی محکوم کرد. این حکم با اعتراض متهم پرونده برای رسیدگی در مرحله تجدید نظرخواهی به شعبه ١٤ دادگاه تجدید نظر استان تهران ارسال شد که شعبه تجدید نظر در نهایت حکم دادگاه قبلی را تایید کرد.(منبع ایرنا)

مانع‌تراشی ادارات دولتی اهواز در راه بازنشستگی کارگران کارخانه فارسیت اهواز
١٥مرداد: از سال ٩٠ در پی سیاست‌های محدود کننده و بازدارنده از طرف سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان بهداشت و درمان در تولید و فروش محصولات سرطان‌زای «آزبستی» از چرخه تولید، اداره تامین اجتماعی و اداره کار اهواز از پذیرش سوابق سخت و زیان آور کارگران این واحد خوداری می‌کنند. در حال حاضر ٣٠٠ کارگر فارسیت اهواز مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان آور هستند. تامین اجتماعی و اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی اهواز مدعی‌اند که چون از دو سال پیش مواد آزبستی از تولید این شرکت حذف شده‌اند، کارگران نمی‌تواند از مزایای قانونی مشاغل سخت زیان آور در این مدت‌زمانی استفاده کنند. این شرایط در حالی از سوی این دو نهاد دولتی برای کارگران به وجود آمده است که کارگران بین ١٨ تا ٢٠ ساله در تولید محصولات آزبستی فعال بوده‌اند و هم اکنون نیز محصولات آزبستی که سال‌ها پیش در این واحد تولید شده‌اند در این کارخانه وجود دارند و کارگران به سفارش مشتریان بر روی این محصولات کارهای پردازش و تراش انجام می‌دهند.
بر اساس آزمایشهای انجام شده از سوی کار‌شناسان سازمان محیط زیست و مرکز بهداشت استان خوزستان درسال جاری، میزان پراکندگی آزبست در محیط کارخانه فارسیت اهواز ٩ برابر استانداردهای جهانی است. پیش از ممنوعیت تولید محصولات آزبستی از مجموع ٧٠٠ کارگر این کارخانه حدود سه چهارم کارگران به شیوه رایج با مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شدند اما از سال ٩٠ تامین اجتماعی و اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی از پذیرش سختی کار کارگران خوداری می‌کنند. هم اکنون این ٣٠٠ کارگر رسمی کارخانه با تشکیل پرونده در تامین اجتماعی آماده بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور هستند. اما با وقفه‌هایی که در پرداخت حق بیمه وجود دارد، امکان بازنشسته شدن ندارند.

نمایندگان اخراجی کارگران پالایشگاه آبادان در انتظار قضاوت وزارت کار
١٥مرداد: پس از گذشت سه ماه از بیکارسازی دو نماینده کارگری در بخش حمل و نقل پالایشگاه آبادان، اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی منطقه آزاد اروند هنوز حکم نهایی خود را در خصوص این پرونده صادر نکرده است. سیامک ملک یکی از دو کارگر اخراجی و نماینده سابق بخش حمل ونقل پالایشگاه آبادان در این باره گفت: طبق مقررات مناطق آزاد اداره کار باید ظرف مدت ١٠ روز به پرونده شکایت کارگران رسیدگی کند و همینطور پس از گذشت ٤٠ روز حکم نهایی را به شاکیان پرونده اعلام کند، که در این پرونده به نظر می‌رسد اداره کار مناطق آزاد تعلل کرده است. اداره کار بعد از برگزاری سه جلسه در خصوص پرونده شکایت من و همکارم که با حضور کارفرما انجام گرفته است تا کنون از صدور حکم به دلایلی که ما از آن بی‌اطلاع هستیم خوداری کرده است. مقررات کار مناطق آزاد بطور یکجانبه به سود کارفرماست و دست او را برای اخراج کارگر بطور کامل باز گذاشته است. سیامک ملک با بیان اینکه ما امیدی به صدور رای بازگشت بکار خود نداریم، در خصوص جزئیات دلایل اخراج خود و همکارش آقای عباس غلامی با ٢٤ سال سابقه کاری گفت: اخراج ما دو نفر به عنوان نماینده کارگران قرار دادی و پیمانی پالایشگاه آبادان از سوی شرکت «ثمین صنعت» به عنوان مجری بخش حمل نقل پالایشگاه آبادان پس از آن صورت گرفت که ما مخالفت خود را با امضاء قرار داد بیش از ٨٠ کارگر قرار دادی و پیمانی که به صورت یکسویه تنظیم شده بود اعلام کردیم و کارگران نیز حاضر به امضای قرارداد یکسویه نشدند. به گفته وی، شرکت «ثمین صنعت» در حالی این دو نماینده کارگری را به بهانه اتمام مهلت قرارداد اخراج کرد که هنوز حدود یک ماه و نیم دیگر از اعتبار قرارداد کاری آنان باقی مانده بود و بعد از اخراج این دو کارگر، کارفرما موفق به امضاء قرارداد با سایر کارگران شد. در تاریخ ٢٩ اسفند ماه سال ٩٢ مهدی آل بویه کارگر بخش شستشوی کارگاه مرکزی پالایشگاه آبادان که زیر نظر شرکت پیمانکاری «نقشینه فردوس» کار می‌کرد به دلیل مقاومت در برابر امضای برگه تسویه حساب پیش از انعقاد قرار داد، بیکار شد. این کارگر که تا هم اکنون نیز بیکار و بلاتکلیف است در تاریخ ٦ فروردین ماه سال جاری به اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی منطقه آزاد اروند شکایت کرد ولی هنوز این اداره بعد از چند مرحله رسیدگی، حکم نهایی در خصوص این پرونده صادر نکرده است.(منبع ایلنا)

بکارگیری معلمان بدون بیمه و مزد
١٤مرداد: براساس رویه‌ای که از اواخر دولت احمدی نژاد در وزارت آموزش و پرورش متداول شده در مدارس مناطق دور افتاده از افرادی برای تکمیل کادر آموزشی استفاده می‌شود که بدون در نظر گرفتن‌ حداقل‌ معیارهای مربوط به مزد و بیمه استخدام شده‌اند. این معلمان اعم از زن و مرد تحت عنوان معلم آزاد در مدارس دور افتاده‌ای که آموزش و پرورش برای تکمیل کادر آموزشی آن‌ها با مشکل کمبود نیرو مواجه است، بدون بیمه و در ازاء دریافت دستمزی به مراتب کمتر از مزد مصوب شورای عالی کار مشغول به کار هستند.

نوبت کاری پرستاران هنوز بر مبنای مصوبه ٦ سال پیش محاسبه می‌شود
١٤مرداد: نوبت کاری پرستاران هنوز بر مبنای حقوق مصوب سال ٨٧ محاسبه می‌شود. آئین نامه اجرایی تعیین نوبت کاری پرستاران هنوز از سوی دولت تنظیم نشده است. این درحالی است که دولت در سال ٨٧ موظف شده بود ظرف شش ماه از اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری این آئین نامه را تنظیم کند. نوبت کاری پرستاران تا پایان سال ٨٧ تابع قانون استخدام کشوری و نظام هماهنگ کارکنان دولت بود اما از ابتدای سال ٨٨ قانون مدیریت خدمات کشوری برای تعیین نوبتهای کاری حاکم شد. در آن زمان این قانون آئین نامه اجرایی نداشت بنابراین دولت وقت مقرر کرد که نوبت کاری‌ها به طور موقت بر مبنای حقوق مبنای سال ٨٧ محاسبه شود. این آئین نامه هنوز نوشته نشده و نوبت کاری پرستاران بیمارستان‌های دولتی هنوز و بعد از گذشت ٥ سال، بر مبنای حقوق سال ٨٧ محاسبه می‌شود. در مهر سال ٩١، هیات امنای وزارت بهداشت یک آئین نامه اجرایی برای تعیین نوبت کاری پرستاران تنظیم کرد و آن را از فروردین سال ٩١ قابل اجرا دانست اما این آئین نامه هم اجرایی نشده است. با اجرای این آئین نامه وزارت بهداشت موظف می‌شد برای شش ماهه اول سال ٩١ هم معوقه نوبت کاری به پرستاران پرداخت کند. پرستاران بیمارستان‌های خصوصی بر اساس مزد مصوب شورای عالی کار نوبت کاری خود را دریافت می‌کنند. نوبت کاری این پرستاران بسته به نوع شیفت کاریشان ١٠، ١٥ و ٢٢. ٥ درصد از حقوق مصوب شورای عالی کار است. در حال حاضر نوبت کاری پرستاران بیمارستان‌های دولتی بر مبنای حقوق مصوب کارکنان دولت در سال ٨٧ محاسبه می‌شود. با تنظیم آئین نامه این مبنا افزایش می‌یابد و در نتیجه حقوق پرستاران نیز بیشتر خواهد شد.

گزارشی از آخرین وضعیت کارگران سد بنیر مریوان
بنا به گزارش رسیده حدود ٤٥٠ نفر از کارگران سد بنیر در آستانه اخراج و بیکاری قرار گرفته اند. کارفرمای شرکت احداثی سد بنیر واقع در ٥ کیلومتری روستای نگل از توابع مریوان از آغاز این پروژه حقوق و مزایای کارگران را به بهانه های مختلف نصفه و نیمه پرداخته و گاهی تا چندین ماه در پرداخت حقوق تاخیر وجود دارد.در ادامه این سیاست های ضد کارگری، کارفرما این بار به بهانه نبود بودجه و اعتبار کافی از روز شنبه مورخ ١٨/٠٥/٩٣ به کارگران شاغل در سد بنیر اعلام کرده است که باید به مرخصی اجباری با نصف حقوق بروند و کارگاه را تعطیل نموده است. این مسئله با واکنش تند کارگران روبرو شده و آنان با تجمع در محوطه کارگاه خواهان بازگشت به کار شدند. لازم به ذکر است کارگران سد بنیر در طول سال جاری چندین بار برای دستیابی به حقوق و مزایای معوقه خود دست به اعتصاب و اعتراض زده اند و هر بار نیز کارفرمای این شرکت با پرداخت بخش ناچیزی از دستمزدهای عقب افتاده آنان را با وعده و وعید به سر کارهایشان باز گردانده است. در واقع کارفرما با چشم انتظار نگه داشتن کارگران و خسته کردن آنان سعی در فرسایش و از بین بردن همبستگی کارگران و فراهم نمودن شرایطی برای آسان سازی تعدیل نیرو و پایین آوردن دستمزد و استخدام نیروی کار ارزان را دارد . کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ١٩ مرداد ١٣٩٣

١٠میلیون بی‌سواد
١٠میلیون بی سواد از جمعیت ٧٧میلیونی. سال ٩٠، ٩میلیون و ٧٠٠هزار نفر در گروه سنی بالای ٦سال فاقد تحصیل بودند كه از این تعداد ٣میلیون و ٨٠٠نفر زیر ٥٠سال هستند. از نظر سوادآموزی و امید به تحصیل جایگاه مطلوبی در دنیا وجود ندارد. درحال حاضر میانگین تحصیل ٧و نیم‌سال و رتبه‌ سواد آموزی در نظام جمهوری اسلامی در جهان ١١١است. استان‌هایی سیستان‌وبلوچستان، كرمان، كردستان و آذربایجان‌غربی، بیشترین بی‌سواد را دارند.

ناامنی محیط کار

اعلام اسامی کشته شدگان معدن شادسر
اسامی کشته شدگان حادثه معدن زغال سنگ در کیاسر: «قاسم جعفری»، ٤٧ ساله و «جعفر سیاوشی»، ٤١ ساله دو کارگر جان باخته در حادثه انتشار گاز در این معدن هستند. «قاسم جعفری» در محل حادثه جان خود را از دست داد اما «جعفر سیاوشی» بعد از انتقال به بیمارستان جان باخت. به گفته رئیس اداره بازرسی استان، در سال ١٣٩٣ سه بار از این معدن بازدید شده و مشخص شده بود که این معدن ایمن نیست. اخطاری درخصوص نقص ایمنی معدن کیاسر از طرف اداره بازرسی کار به صاحب معدن داده نشده است.

حادثه در معدن «شادسر» دو کشته و سه مصدوم
١٨مرداد: بر اثر انتشار گاز متان در معدن «شادسر» واقع در شهرستان کیاسر استان مازندران، دو کارگر کشته و سه نفر مصدوم شدند. معدن شادسر واقع در حوالی شهر کیاسر، در ٧٠ کیلومتری شهر ساری قرار دارد.

کشته و زخمی شدن٣کارگر
١٨مرداد: بر اثر ریزش دیواره های یک ساختمان در گنبدکاووس٣کارگر کشته و زخمی شدند.

دو سقوط از اسکلت ساختمان درمشهد
١٤مرداد: در حادثه ای ن جوان جوشکار از طبقه پنجم ساختمان در مشهد در حال جوشکاری از ارتفاع ٣٢ متری سقوط و در دم جان باخت. در این حادثه در خیابان آیت الله شیرازی مشهد در یک ساختمان در حال احداث رخ داد.

مرگ کارگر در چاه
١٨مرداد: شهر مشهد، در خیابان کوشش یک کارگر مقنی که مشغول حفرچاه فاضلاب در فاصله دو متری چاه قدیمی یک رستوران بود، ناگهان بر اثر فشار محتویات چاه قدیمی، دیواره چاه جدید تخریب و فاضلاب آن بر روی کارگر مقنی فرو می‌ریزد. گروهای امداد و نجات با حضور در محل حادثه با خارج کردن فاضلاب چاه پس از دقایقی جسد بی‌جان این کارگر را از چاه خارج کردند.

مرگ کارگر در چاه
١٧ مرداماه: در منطقه مسکونی گلشهر، خیابان شفیعی در مشهد یک کارگر مقنی بر اثر حفر یک حلقه چاه فاضلاب در یک واحدمسکونی کشته شد.

مرگ کارگر جوان در حادثه سقوط بالابر ساختمان نیمه ساز
١٤مرداد: تهران. کارگری ٢٤ ساله هنگام کار در ساختمانی نیمه کاره و در زمان جابجایی بالابر در طبقه پنجم، ناگهان به داخل کوچه سقوط کرد.

جان باختن کارگری هنگام نظافت آسانسور
١٤مرداد: كارگر ٣٥ساله كه در یک ساختمان نوساز ٦ طبقه مسکونی،واقع دریوسف آباد، خیابان ابن سینا، مشغول نظافت آسانسور آن بود در بین دیواره چاهک و کابین آسانسور گیر کرد و جان داد.

کشته‌شدن کارگر کارخانه خوراک دام
١٥مرداد: سبزوار. کشته‌شدن کارگر٢٧ساله کارخانه خوراک دام بر اثر سقوط در سیلوی نگهداری این کارخانه .

مرگ کارگری بدنبال گازگرفتگی در اعماق چاه
١٥مرداد: تهران. در میدان هرندی، خیابان لرستان،یک کارگر جوان افغانستانی(٣٥ساله) هنگام کار در اعماق ١٢ متری چاه یک کارگاه در حال ساخت دچارگازگزفتگی شد وجان باخت.

رشد ٣٠ درصدی حوادث کار در استان یزد
١٥مرداد: مدیر کل پزشکی قانونی استان یزد: مرگ حوادث کار در استان یزد رشد ٣٠درصدی داشته است. حوادث کار تنها در سه ماهه نخست سال جاری ١٣ نفر مرگ و ١٤٥ مصدوم داشته ‎است که این آمار در مدت مشابه سال قبل شامل ٣٨مرگ و ١٠٢ مورد مصدوم بوده که به ترتیب با رشد ٣٠ درصدی و ٤٢درصدی همراه بوده است. تعداد مرگ‌های حوادث کار استان یزد در کل سال گذشته ٤٨نفر شامل یک زن و ٤٧ مرد بوده و تعداد مصدومین این حوزه نیز در سال گذشته ٤٧٤ نفر شامل ٢٢ زن و ٤٥٢ مرد بوده است.

پرداخت نکردن دستمزدها

عدم پرداخت حق وحقوق پرستاران بیمارستان محلات
١٥مرداد: کمبود پرستار، تفاوت زیاد درآمد بین پزشک و پرستار، شیفت‌های زیاد و اضافه‌کاری‌های اجباری به خصوص شب‌کاری‌ها، برخوردهای همراهان بیمار با پرستاران، افسردگی ناشی از مشاهده صحنه‎های درد‌بار، فرسودگی شغلی، احتمال سرایت برخی بیماری‎های خونی و عفونی و… از جمله مشکلاتی است که جامعه پرستاری با آن رو به رو است و طی این سال‌ها از این مشکلات ذره‌ای هم کم نشده است. شهریور امسال دو سال و نیم می‌شود که پول لباس پرسنل پرداخت نشده است، این در حالی است که هر بار بازرسان به فرم پرسنل ایراد می‌گیرند ولی غافل از اینکه آنها در این مدت حق و حقوق خود را دریافت نکرده‌اند. حقوق پرستاران با تاخیر و بعد از چندین ماه پرداخت میشود.

عدم پرداخت١٢ماه حقوق کارگران کارخانه فارسیت دورود
١٦مرداد: کارگران شرکت فارسیت دورود ١٢ ماه است که حقوق دریافت نکرده اند.

عدم پرداخت ٨ماه حقوق کارگران سد چپرآباد در شهر اشنویه
١٦مرداد: مسئولان شرکت “سه کوه” ٨ ماه است از پرداخت حقوق کارگران سد چپرآباد خودداری می‌کنند. تاکنون کارگران چندین بار به این وضعیت اعتراض نموده‌اند، اما در برابر، نه تنها هیچ پاسخی را دریافت نکرده‌اند بلکه در بیشتر موارد از کار اخراج شده‌اند.

اخراج و بیکارسازی

٥٠٠کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان درآستانه اخراج
١٨مرداد: احتمال بروز یک بحران کارگری دیگر درکارخانه پلی اکریل اصفهان واخراج ٥٠٠کارگر،خبرداد. اقدام ماه گذشته دولت در افزایش بهای فروش خوراک به کارخانه‌های پتروشیمی باعث شده است تا محصولات الیاف پلی استر تولید کارخانه‌های داخل در برابر محصولات مشابه خارجی که از خارج وارد کشور می‌شوند توجیه اقتصادی نداشته باشندو فعالیت واحد تولید الیاف پلی‌استر این واحد صنعتی متوقف شود. ٥٠٠ کارگر در این بخش از کارخانه پلی اکریل مشغول بکارهستند و چنانچه دولت در خصوص بازنگری در نرخ فروش خوراک پتروشیمی ‌ها و یا تعرفه واردات الیاف پلی استر خارجی اقدامی انجام ندهد احتمال دارد که تمامی ٥٠٠ کارگر شاغل در این بخش اخراج شوند.( گزارش ایلنا)

تعطیلی١٩٥کارخانه در شهرک‌های صنعتی گیلان؟!
١٨مرداد: بنقل از رئیس هیئت مدیره کانون کارفرمایی گیلان، تنها در شهرک‌های صنعتی گیلان به غیر از شهر صنعتی رشت ١٩٥ کارخانه تعطیل شده است.

بلاتکلیفی کارگران کاغذ سازی کارون
١٨مرداد: ٢٣٠ کارگر قراردادی شاغل در کارخانه کارون که هم اکنون بیکارند در طول یک سال هشت ماه گذشته منتظر از سر گیری مجدد فعالیت کارخانه بوده‌اند. قرار بود بعد از آنکه کارخانه کاغذ سازی کارون شوشتر به بخش خصوصی واگذار شد سریعا این واحد با جذب کارگران سابق خود فعالیت تولیدی را از سر بگیرد که پس از گذشت هشت ماه هنوز کارگران بازنگشته اند. با تعطیلی کارخانه، بخشی زیادی از مطالبات معوقه سنواتی و حقوقی تعدادی از کارگران نیز هنوز پرداخت نشده است.

تعطیلی یک سوم واحدهای تولیدی همدان
١٤مرداد: در حال حاضر از حدود ١٥٠٠ واحد تولیدی بیش از ٥٠٠ واحد تولیدی کوچک در شهرستان همدان و فامنین به‌علت سوء تدبیر مسئولان دولتی، نبود سرمایه در حال گردش و عدم تخصیص نقدینگی از سوی بانک‌ها تعطیل شده‌اند.

تولید در کارخانه قند کامیاب دوباره متوقف شد – سرگردانی ١٥٠ کارگر تا اطلاع ثانوی
١٤مرداد: کارگران قند کامیاب حقوق دی و بهمن ماه سال ٩٢، بعلاوه حقوق تیرماه سال جاری را دریافت نکرده‌اند.همچنین حق بیمه ٢ ماه از سال ٩٢ و ٢ ماه از سال ٩٣این کارگران به سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است. طی ١٤ روز گذشته کارگران در محیط کار خود حاضر می‌شوند اما مواد اولیه تولید برای کار وجود ندارد. بیش از ١٥٠ کارگر به دلیل تعطیلی‌های مکرر کارخانه امنیت شغلی‌شان را در مخاطره می‌بینند،

کارگران خدماتی فرودگاه مهرآباد خطر اخراج‌
١٥مرداد: در سال ٩٠ قرارداد کارگران بخش خدمات از پیمانی به حالت مستقیم تبدیل شد اما ابتدای سال ٩٣ قرارداد‌ها باز به صورت پیمانی بازگشت. با وجود قرارداد یکساله شرکت پیمانکار با فرودگاه مهرآباد، مدت قرارداد کارگران یک ماهه شده به این ترتیب که کارگران برای ادامه کار باید هرماه قرارداد امضا کنند. کارگران بخش چرخ دستی و نظافت فرودگاه مهرآباد هیچ مزایایی دریافت نمی‌کنند. حق عائله‌مندی، مسکن و خواربار به آن‌ها پرداخت نمی‌شود و مبلغ بن کارگری آن‌ها کمتر از ٢٠هزار تومان است. این کارگران خدماتی حق ناهار ندارند و برای رفت و آمدشان حق سرویس پرداخت نمی‌شود. با وجود سه شیفت کار، دستمزد کارگران با مزد اضافه کاری نهایتا به ٨٠٠هزار تومان می‌رسد. تبدیل وضعیت قرارداد‌ها در سال ٩٠ و دوباره در سال ٩٣ در راستای بخشنامه دولت‌های وقت بوده است.

٧٠درصد واحدهای صنعتی کردستان تعطیل و نیمه تعطیل است
١٥مرداد: مدیر کل صنعت، معدن و تجارت کردستان: ٧٠ درصد واحدهای استان کردستان تعطیل و نیمه تعطیل است.

کارگران

پروین محمدی : سرنوشت مبهم پرونده چپاول اموال کارگران در هیاهوی سیاسی. هنوز هیچ محکومیتی علیه مدیران متهم صادر نشده و این سازمان می‌تواند با استفاده از این موضوع باقی ماندن مدیران متهم در سمتهای خود را توجیه کند.» یک فعال مستقل کارگری تعلل در رسیدگی به پرونده شکایت از مدیران ارشد تامین اجتماعی را ناشی از فساد گسترده در سیستم اقتصادی کشور دانست. «پروین محمدی» در این باره به ایلنا گفت: تعلل قوه قضائیه نشان می‌دهد ریشه فساد مالی در تامین اجتماعی صرفا ناشی از افراد نبوده و سیستم این سازمان بدلیل فقدان نظارت عملی ـ و نه نمایشی – کارگران از اساس قابلیت فساد پذیری دارد. این کارگر بازنشسته کارخانه صنایع فلزی ایران افزود: مهم‌تر از عدم رسیدگی قوه قضائیه به این پرونده و باقی ماندن مدیران متهم در سمتهای خود، دخالت دولت‌ها در اداره تامین اجتماعی است. کارگران دستی در انتصاب مدیران این سازمان ندارند درحالی که منابع مالی تامین اجتماعی از مزد کارگران تامین می‌شود. وی ادامه داد: در شرایطی که کارگران به عنوان صاحبان اصلی تامین اجتماعی هیچ دخالتی در اداره و مدیریت منابع مالی این سازمان ندارند، زمینه برای فساد مالی گسترده فراهم است. محمدی تصریح کرد: هنوز هیچ محکومیتی علیه مدیران متهم صادر نشده كه این موضوع می تواند باقی ماندن مدیران متهم در سمتهای خود را توجیه کند. هرچند عملکرد دولت و تامین اجتماعی در سالهای گذشته نشان می‌دهد با جابجایی افراد نیز تغییر چندانی در رویه تامین اجتماعی رخ نخواهد داد. وی ادامه داد: بدهی ٩٠هزار میلیاردی دولت به تامین اجتماعی نشانگر آن است که دولت‌ها همواره به این سازمان به چشم منبعی برای جبران کسری بودجه خود نگاه کرده‌اند. محمدی با تاکید بر لزوم دخالت کارگران در اداره تامین اجتماعی افزود: منابع مالی این سازمان هیچگاه به دست کارگران مدیریت نشده و علت اصلی فساد مالی در تامین اجتماعی همین مساله است. دغدغه کارگران تنها فساد مالی در زمان مرتضوی نیست بلکه سیستمی است که به مدیران و دولت‌ها اجازه دستبرد به صندوق تامین اجتماعی را می‌دهد. هدف شکایت کارگران علیه فساد در تامین اجتماعی این فعال کارگری افزود: بعد از افشای فساد مالی جمعی از کارگران تصمیم به تنظیم شکایت علیه سازمان تامین اجتماعی گرفتند. هدف ما از این شکایت این بود که کارگران به عنوان صاحبان سازمان تامین اجتماعی اجازه ندهند فساد مالی و چپاول اموالشان لابلای دعواهای جناحی و سیاسی گم شود. وی ادامه داد: کارگران علاوه بر پیگیری فساد افراد در تامین اجتماعی باید به دنبال راهی برای دخالت در اداره سازمان تامین اجتماعی و در واقع اموال خودشان باشند. محمدی تاکید کرد: کاهش کیفیت خدمات سازمان تامین اجتماعی، کاهش ارزش دفترچه بیمه این سازمان در گذشته و مجبور کردن بیمه شدگان و بازنشستگان تامین به استفاده از بیمه تکمیلی برای دریافت خدمات همگی بیانگر کسری بودجه گسترده تامین اجتماعی است.
وی ادامه داد: این منابع مالی صرف تامین کسری بودجه دولت و فساد مالی مدیران تامین اجتماعی شده و عدم تغییر این مدیران نشان می‌دهد سیستم تامین اجتماعی باید دچار تحولات اساسی شود، نه آنکه صرفا افرادی در راس سازمان تغییر کنند.

گفتگو با شادی رسولی،همسر کارگر زندانی یوسف آبخرابات –
دلتنگی های هانا و وضعیت پزشکی یوسف! سلام به شما خانم شادی رسولی! ما و بسیاری از فعالین کارگری و تشکل های کارگری داخلی و جهانی نگران وضعیت جسمی یوسف آبخرابات از اعضای کمیته هماهنگی هستیم، میشه بگید یوسف تا الان چند بار بازداشت و زندانی شده و دلایل بازداشت و زندانی شدنش چی‌ بوده؟ ـ یوسف الان مدت ٧ ماهه که در زندان مهاباد محبوس هست و مدت محکومیت زندانش ٢ ساله. یوسف و واحد سیده هر کدام ٢ سال و محمد مولانایی هم ١ سال حکم زندان گرفتند که تنها دلیلش فعالیت کارگری و دفاع از حق و حقوق کارگران بوده و اونها که الان در حال گذراندن دوران محکومیت خود در زندان مهاباد هستند ، یوسف تا حالا ٣ بار بازداشت شده بود که دفعات قبلی‌ فقط بازداشت موقت بود و بعد از مدتی‌ آزاد میشد اما این بار ٢ سال حکم گرفت دلیل بازداشت و زندان یوسف هم فقط دفاع از حقوق خودش به عنوان یک کارگر و دیگر کارگران بود. در این مدت ٧ ماه که یوسف در زندان بوده آیا شما ملاقات حضوری هم باهاش داشتید؟ ـ بله ملاقات داشتیم. طبق خبری که در سایت کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری منتشر شده یوسف از ناحیه شبکیه چشم مشکل داره و باید در بیرون از زندان تحت مداوا قرار بگیره ، شما چه اقداماتی برای یوسف در این زمینه انجام دادید و آیا اقدامات شما نتیجه بخش بوده؟ ـ در ماه قبل، ما پرونده یوسف را از بیمارستان لبافی نژاد در تهران گرفتیم و تحویل دادستانی و اداره اطلاعات دادیم ولی‌ هنوز به ما هیچ جوابی‌ ندادند که ‌مرخصی میدهند یا نه ، چون یوسف به شدت از ناحیه چشم درد داره و ما امیدواریم که مسئولان با ‌مرخصی موافقت کنند تا یوسف بتونه بره پیش دکتر خودش چون قبل از زندان هر ٢ ماه یک بار برای معاینه چشمش میرفت پیش دکتر ، چند روز پیش که باهاش حرف زدم گفت دیگه حتی نمیتونه کتاب یا روزنامه بخونه و هر دفعه که پائین رو نگاه می‌کنه به شدت چشم و سرش درد میگیره. خانم رسولی ! شما چند فرزند دارید و شرایط فرزندانتان در نبود یوسف چگونه است؟ ـ ما یک دختر ٥ ساله داریم که اسمش هست هانا ، دخترم در نبود یوسف به شدت احساس دلتنگی میکنه چون خیلی‌ به یوسف وابسته بود و از وقتی‌ که یوسف رفته زندان دخترم به شدت گوشه‌ گیر شده و همش بهانه یوسف رو میگیره حتی چند بار که دید بعضی‌ از پدرا بچه هاشان را بغل میکنند شروع به گریه کرد و میگه مامان چرا بابای من رفته زندان و من نمیتونم برم بغلش ، چون سنش خیلی‌ کمه نمیتونه درک کنه که چرا باباش رفته زندان. آیا با نبود یوسف خانواده شما دچار مشکلات اقتصادی هم شده؟ ـ بله ، چون ما مستاجر هستیم و ماهیانه ٤٠٠ هزار تومان فقط کرایه خانه باید پرداخت کنیم حالا بقیه مخارج زندگی را هم شما در نظر بگیرید ، من خودم الان دارم کار می‌کنم اما حقوق ماهیانه من بین ٢٠٠ تا ٢٥٠ هزار تومان در ماهه که حتی پول اجاره خانه ما هم نیست و غیر از این هیچ درآمد دیگه‌ای هم نداریم که بخواهیم خودمان را تامین کنیم. شما چه پیامی به عنوان یک کارگر و نیز همسریک فعال کارگری زندانی برای کسانی که این گفتگو را می خوانند دارید؟ ـ امیدوارم تمام زندانیان سیاسی و کارگران زندانی از زندان آزاد بشن ، از دوستان و آشنایان می‌خواهم که از خانواده های کارگران زندانی و از جمله خانواده کارگران زندانی یوسف آبخرابات، واحد سیده و محمد مولانایی حمایت کنند و پشت ما را خالی نکنند چون بزرگترین دلگرمی و پشتوانه ما حمایت همین دوستان و آشنایان از ماست و از همه می‌خواهم که برای آزادی یوسف و تمام کارگران زندانی تلاش کنند. تهیه و تنظیم گفتگو از کلاکیان- دوازده مرداد ماه ١٣٩٣ مطلب دریافتی-بازانتشار از کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ١٣ مرداد ١٣٩٣

اخبار بین المللی

چین – کشته شدن ده‌ها نفر در اثر انفجار در یک کارخانه
انفجار در یک کارخانه ساخت لوازم یدکی خودرو در کونشان، واقع در استان جیانگسو، در شرق چین، حداقل ٦٥ کشته و یکصد زخمی برجا گذاشت. تصاویر ارسالی از منطقه حادثه برخواستن دود غلیظ و همچنین زخمیهایی را نشان می دهد که بر روی زمین افتاده اند. این حادثه در ساعت ٧ و نیم صبح روز شنبه٢ اوت (١١ مرداد) به وقت محلی روی داد. بنابر گزارشها، این کارخانه ساخت لوازم یدکی متعلق به شرکت ژونگرونگ بوده و ٤٥٠ کارگر داشته است.

اوگاندا – عقب نشینی دولت از قانون ضدّ انسانی‌ مجازات همجنسگرایان
دیوان قانون اساسی اوگاندا، قانون جنجالی ضد همجنسگرایی مصوبه ماه فوریه سال جاری میلادی در این کشور را لغو کرد. این قانون که خواهان مقابله با ارتقاء همجنسگرایی و همچنین معرفی افراد همجنسگرا برای مجازات آنها شده بود، واکنش جهانی را به دنبال داشته و باعث تعلیق برخی کمکها به دولت این کشور شد. این قانون باعث کاهش دسترسی همجنسگرایان به خدمات بهداشتی و درمانی از ترس برملا شدن گرایش جنسی آنها شده بود. بر طبق قانون اخیر در این کشور برای همجنسگرایان حبس ابد در نظر گرفته شده بود.

فرانسه – اعتصاب کارکنان شرکت هواپیمایی “ایرفرانس”
کارکنان شرکت هواپیمایی ایرفرانس روز شنبه ٢ اوت (١١ مرداد) در اعتراض به شرایط نامناسب کاری دست به اعتصاب زدند. این اعتصاب که به دعوت کنفدراسیون عمومی کار فرانسه صورت گرفته است، باعث لغو ١٥ درصد پروازهای این شرکت هواپیمایی در روز شنبه شد. معترضان خواستار بهبود شرایط کاری و افزایش دستمزدهای خود هستند. برخی مقام‌های مسئول با اشاره به این‌که فصل تابستان اوج زمان مسافرت‌های هوایی است، این اعتصاب را اقدامی غیرقابل قبول دانسته‌اند.

نیوزیلند – اعلام اعتصاب ١٢ هزار کارمند خدمات درمانی
اتحادیه کارگری PSA اعلام کرد که از روز ٢٥ اوت تا ١٠ سپتامبر در اعتراض به عدم افزایش دستمزد‌ها دست به اعتصاب خواهد زد. این کارگران هنگامی تصمیم به اعتصاب گرفتند که کارفرمایان اعلام کردند فقط ٠.٧ (هفت دهم درصد) به دستمزدهایشان افزوده خواهد شد. این کارگران گفته اند که آنها با تمام تلاش سعی‌ در ارائه خدمات درمانی و بهداشتی میکنند و این مقدار اضافه دستمزد بی‌ حرمتی به خود بحساب آو‌رند. کارگران اعلام کرده اند که مصمم هستند تا از حق خود دفاع بکنند.

آلمان – افزایش تعداد بیکارن در این کشور
شمار بیکاران در آلمان، طی ماه جاری میلادی افزایش یافته است. آژانس فدرال آلمان اعلام کرد که طی ماه ژوئیه ٢ میلیون و ٨٧١ هزار تن فاقد شغل بوده که این رقم نسبت به ماه ژوئن حاکی از افزوده شدن بیش از ٣٩ هزار تن به جمع بیکاران این کشور است.

بنگلادش – تظاهرات صد‌ها کارگر بخش پوشاک
صد‌ها کارگر پنج کارخانه تولید پوشاک در بنگلادش برای پرداخت فوری حقوق عقب افتاده سه ماه خود و مزایای مازاد برای تعطیلات روز ٤ اوت (١٣ مرداد) در مرکز داکا تظاهرات کردند.
این اعتراض پس از اعتصاب غذای دو شنبه گذشته صد کارگر کارخانه صورت گرفت. حقوق این کارگران از ماه آوریل “به دلیل” به زندان افتادن دلوار حسین، رئیس این کارخانه‌ها و صاحب گروه
طوبی که در فوریه دستگیر شد، پرداخت نشده است. دلوار حسین متهم به قتل ١١٢ کارگر کارخانه تولید پوشاک است که در آتش سوزی کارخانه تازرین فشن، جان باختند.

ایتالیا – وعده‌های تو خالی‌ و تداوم رکود اقتصادی
تازه‌ترین آمارها در ایتالیا نشان می‌دهد که اقتصاد این کشور یک بار دیگر وارد رکود شده است. اقتصاد ایتالیا در دو دوره سه ماهه پی‌در‌پی دارای رشد منفی بود و در نتیجه، این کشور رسما در وضعیت رکودی به سر می‌برد. تولید ناخالص داخلی ایتالیا در سه ماهه دوم سال دو دهم درصد کاهش یافت. به نظر می‌رسید که در پایان سال پیش میلادی، ایتالیا نزدیک به خروج از رکود اقتصادی بود و اقتصاد این کشور در سه ماهه پایانی سال پیش از رشد مثبت برخوردار بود. آمار تازه اقتصادی ضربه‌ای برای ماتئو رنتسی، نخست‌وزیر ایتالیا است که پس از آن که در ماه فوریه به قدرت رسید، وعده بهبود اوضاع اقتصادی ایتالیا را داد. در سالهای اخیر همزمان با بحران اقتصادی و مالی اروپا وضعیت اقتصادی ایتالیا به خصوص به خاطر بدهی سنگین بخش عمومی این کشور رو به افول بوده است. ایتالیا با نرخ بیکاری زیاد، بدهی دولتی بالا و انقباض اقتصادی روبرو است و بیشتر مردم این کشور از شرایط اقتصادی به ستوه آمده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *