fariborz poya

هدف ما سازماندهی یک مبارزه اجتماعی است

fariborz poya
گفتگو با فریبرز پویا دبير کمیته خارج کشور حزب
انترناسیونال: اخیرا در پی تصویب دو طرح «سیاست سازماندهی حزب در خارج کشور» و «طرح رهبری تشکیلات خارج حزب» از طرف رهبری حزب، در اولین جلسه هیات اجرائی، شما بعنوان دبير کمیته خارج انتخاب شدید. ضمن تبریک، و قبل از اینکه وارد سوالات مشخص تری بشوم، می خواستم ابتدا در یک سطح عمومی تر هدف و سیاست تشکیلات خارج را برای خوانندگان ما ترسیم کنید.
با تشكر از شما و نشريه انترناسيونال، تشكيلات خارج كشور حزب يك شبكه وسيع از فعالين کمونیست در عرصه های متعدد مبارزه در کشورهای مختلف است كه داراى اندوخته های فراوان در امر دخالت سیاسی راديكال در سطوح مختلف جامعه هستند. هدف اصلى فعاليتهاى تشکیلات خارج، فعالیت سیاسی علیه جمهوری اسلامی، انزوای سیاسی بین المللی آن و نمایندگی مردم ایران در سطح جهانی است. در اين جهت، ما با استفاده از تمام تجربيات و امکانات رسانه ای حزب، نظير تلويزيون، سایت ها و نشريات سراسرى، و نيز از طریق سخنرانى در ميتينگها و تجمعات توده‌اى و حضور در مجامع بين‌المللى، تلاش میکنيم مردم ایران را در مبارزه برای رهائی از شر جمهوری اسلامی و شکل دادن به گزینه جامعه ای سکولار،‌ آزاد، انسانى و برابر در ابعاد اجتماعی و بين المللى نمایندگی کنيم.
انترناسیونال: نقشه عمل مشخص تر و دوره ای کمیته خارج کشور در چهارچوب این هدف و سیاست عمومی کدام است؟
فریبرز پویا: سازماندهى خود اين شبكه وسيع كه از صدها فعال عرصه هاى گسترده در سراسر جهان تشكيل شده است، در خود از اهميت خاصی براى گسترش فعالیت سیاسی علیه جمهوری اسلامی در سطح بین المللى برخوردار است. طبيعى است كه یکی از اولین اقدامات در دستور ما در این دوره، هماهنگ كردن اين فعاليتها و ايجاد يك رهبرى متمركز براى تشکیلات برای پاسخگويى به نيازها ى جنبش پيشرو و راديكال در خارج از ايران عليه جمهورى اسلامى است. ما اهميت یک سازمان هماهنگ و فرز و چابك را كه بموقع بتواند در سياست قرن بيست و يكم ايران و جهان دخالت کند ميشناسيم و از اين تجربه استفاده خواهيم كرد.
در سطح سياسى، ما با جامعه اى روبرو هستيم كه بشدت خواهان يك حكومت غیرمذهبی و عدم دخالت مذهب در زندگی مردم است. مردمی که برای یک زندگی انسانی، آزاد، برابر و مدرن مبارزه می کنند. ما بايد اين جنبش انسانی را به جهانيان بشناسانيم و پشتيبانى طبيعی مردم جهان از آن را جلب كنيم. در عین حال،‌ با افشا جنایات این حکومت، باید کاری کنیم که دول غربی این حکومت را بعنوان حکومت مردم ایران برسمیت نشناسند و هر گونه مماشات و همکاری با این دولت را رسوا و محکوم کنیم.
انترناسیونال:‌ اگر بخواهید بر اولویت هائی در شش ماه آتی انگشت بگذارید، از چه اهداف و فعالیت های معینی نام می برید؟
فریبرز پویا: هيات اجرائی كميته خارج يك كمى عجله دارد و برنامه هاى خود را قرار است در مدت كوتاه سه ماهه انجام دهد! يكی از اين عرصه ها هماهنگ كردن كليه سازمانها و واحدهای تشکیلات خارج، كه در اقصی نقاط جهان حضور دارند، است كه تا تابستان سال جاری به كنفرانسهاى منظم منجر خواهد شد. در عين حال، هيات اجرائی جديد تاكيد جدى بر سازماندهی اجتماعی در تمام عرصه های كار در خارج از كشور با در نظر گرفتن تجربيات غنی و ارزشمند موجود در اين تشکل ها دارد. كنفرانسهاى اين دوره تشکیلات خارج معطوف به اين مهم هستند.
در كنار و به موازات اين سازماندهی، ما در عرصه هاى اجتماعی و بسيج مردم در خارج از ايران عليه جمهورى اسلامى، دفاع از زندانيان سياسی، رهائی زنان و جلب همبستگى با جنبش كارگرى تلاش خواهيم كرد. در عين حال ما با هر حركتى از جانب دولتها و يا سازمانهائی كه بهر شكل تلاش دارند جمهورى اسلامی را سر پا نگه دارند مقابله خواهيم كرد.
راه اندازی يك برنامه تلويزيونی مختص فعاليتهاى خارج کشور نیز در دستور کار ماست و ما مشغول فراهم كردن امكانات آن هستیم.
انترناسیونال: می توانید لطفا کمی در باره ساختار سازمانی تشکیلات خارج کشور بگوئید. کمیته های شهری، کشوری، کمیته خارج و هیات اجرائی در کجای این ساختمان تشکیلاتی قرار می گیرند و نقش هر یک کدام است؟
فریبرز پویا: قبل از اين، اجازه بدهيد اين نكته را عرض كنم كه تشکیلات ما در خارج کشور نه تنها شامل اعضای فعال در عرصه فعاليتهای اجتماعى است، بلكه درصد بالائی از اعضای تشکیلات خارج مشغول فعاليت در تلويزيون ٢٤ ساعته کانال جدید، وب سايتها، نشريات روزانه و هفتگى و غیره هستند. همینطور، رفقای زيادى مشغول تامین كمك مالى برای حزب و فعال در عرصه های فنى كار حزب رو به ايران هستند. صحبت كردن از تشكيلات خارج بدون رجوع به همت و كار شبانه روزى اين رفقا امكان ناپذير است. من البته به كمپين های بين المللی و اجتماعی وسیعی كه بر تلاش شبانه روزى رفقای دیگرمتکی است اشاره نكردم. اما برگردم به سوال شما. تشكيلات خارج در ١١ كشور و ٢۰ شهر مهم دنيا سازمان و نمايندگى دارد. اعضاى حزب در هر شهر مسئولين شهر را انتخاب ميكنند و در هر كشور كه فعاليت سازمان يافته در شهرهاى مختلف آن وجود داشته باشد كميته هاى كشورى با رجوع به رای مستقيم كنفرانس اعضاى آن كشور انتخاب ميشوند. كميته خارج از نماينده های کمیته های كشوری و شهری، بعلاوه مسئولين كمپين ها و فعاليتهای بين المللی تشكيل ميگردد. اين كميته، هيات اجرائی را برای رهبری روزمره تشکیلات خارج انتخاب می کند، و آن نیز به نوبه خود دبير را انتخاب ميكند.
انترناسیونال: یکی از کمپین های موفقی که تشکیلات کشوری آلمان اخیرا در دستور گذاشت، اعتراض به برگزاری کنفرانس تجاری میان دولت آلمان و نمایندگان جمهوری اسلامی در فرانکفورت روز جمعه ۲۳ ماه مه بود. همانطور که می دانیم، این کنفرانس در آخرین لحظه کنسل شد،‌ یا بقول برگزارکنندگان آن «تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاد». بنظر شما تا چه حد کارزار پرقدرتی که طی چند هفته گذشته برای بایکوت این کنفرانس پیش برده شد در کنسل شدن آن نقش داشت؟ برگزار کنندگان این کنفرانس، دلیل لغو برنامه را «در لایه ابهام بودن» نتیجه مذاکرات هسته ای و سرنوشت تحریم ها اعلام کرده اند!‌ تا چه حد این توضیح قانع کننده و واقعی است؟
فریبرز پویا: بله درحالیکه مردم ايران هر روزه با يك حكومت خونخوار مذهبى در خیابانها و محیط کار و دانشگاه ها و زندان ها علیه حجاب، علیه اعدام، علیه دستمزدهای یک سوم خط فقر، علیه تبعیض، علیه زندان و شکنجه، برای شادى و رقص و موسیقی، و در یک کلام برای یک زندگى انسانى، در همه اين عرصه ها ميجنگند، تلاش دولتها و سازمانهاى وابسته به آنها براى مماشات با این حکومت بدلایل نفع و سود اقتصادی غير قابل قبول است.
رفقاى تشکیلات آلمان حزب با شنيدن خبر برگزارى كنفرانس سريعا دست به كار بسيج نيرو شدند، با سازمانهاى آلمانى تماس گرفتند، اعلاميه دادند و تشكيل اين كنفرانس توسط فوروم تجارى آلمان-ايران را محكوم كردند و خواهان لغو اين كنفرانس شدند. در اين كنفرانس قرار بود سفير ايران، نماينده فارسی زبان حزب سبزهاى آلمان، و مسئولينى از وزارت خارجه آلمان و ايران صحبت كنند.
فشار مداوم، بموقع، اطلاع رسانى دقيق، بسيج نيرو، استفاده بجا از امكانات سراسرى حزب، از جمله تلويزيون، توجه ها را جلب كرد و نتيجتا كنفرانس لغو شد. اين يك پيروزى براى ما عليه جمهوری اسلامى و سياست مماشات بود. خود مسئولين اين كنفرانس هم دلائل اعلام شده خود را واقعا قبول ندارند چرا كه «در لایه ابهام بودن» نتیجه مذاکرات هسته ای و سرنوشت تحریم ها كه در عرض ده روزی كه ما اعلام اعتراض كرديم اتفاق نیافتاد! بهر حال اين براى ما شروع دور جديدی از فعاليت در خارج کشور عليه جمهورى اسلامی و سياست مماشات با اين رژيم درمانده بود. رفقاى ما در تمام كشورها منتظر حركت بعدى اينها هستند!
جالب اين است که درست همان روز كه قرار بود اين كنفرانس در فرانكفورت تشكيل شود تا دستان خون آلود سفير جمهورى اسلامی را بفشرند و با همکاری با هم يك بار ديگر، در صورت لغو تحريمها، شانس خود را برای کسب فرصت های تجاری امتحان كنند، همان روز در برلين عده عظيم ترى، منجمله فعالین کمپین های کارگری حزب، در كنفرانس یک شبکه و سایت همبستگی کارگری بنام «ليبر استارت» گرد هم ميآیند تا چاره كنند كه چگونه از شر شرايط محرومیت و نابرابری و ریاضت اقتصادی که نظام سرمایه داری و دولت هایش بر توده مردم کارکن جهان تحمیل کرده اند رها شوند. در فرانكفورت ما شواليه هاى سرمايه را افشا كرديم، و در برلين، بعنوان نماينده شكست نخوردگان، مبارزه و تلاش طبقه کارگر و میلیون ها مردم در ایران برای یک زندگی انسانی را به تصوير ميكشيم و به جهانیان عرضه می کنیم. سايه برلين بر سر فرانكفورت سنگینی كرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *