شمارش معکوس برگزاری رفراندوم در ٢٥ سپتامبر در کردستان عراق شروع شده است. جمهوری اسلامی، دولت ترکیه، عبادی و دیگر دولتمردان نگران از دست دادن “تمامیت ارضی” عراق و مخالف رفراندوم و آری به جدایی و استقلال، همگی به صف شده اند. در این میان اما، نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در قطب مخالف قرار گرفته و طرفدار رفراندوم و جدایی کردستان از عراق شده است! خوب یا بد، بقول ژورنالیسم آلمانی، نتانیاهو با ذات “ماجراجویی” عجین است! اما از نظر کسانیکه نتانیاهو را میشناشند و از پرونده جنایات او علیه مردم فلسطین و کشتار آنها مطلع اند، نتانیاهو فقط یک “ماجراجو” نیست، او دشمن مردم فلسطین، کارگران و دشمن تشکیل کشور مستقل فلسطین در کنار کشور اسرائیل و حل قطعی مساله فلسطین است.
طناب رفراندوم در کردستان عراق به میدان زورآزمایی نظامهای استبدادی در منطقه خاورمیانه کشیده شده است. حکومت اسلامی ایران و دولت اسلامی ترکیه اِردوغان، یک سر طناب رفراندوم و مخالفت با آنرا در دست گرفته اند و در سر دیگر نتانیاهو میخواهد در این بازی سیاسی و زورآزمایی وجه ای سیاسی برای خود درست کند. او با توجه به دوستی قدیمی با خانواده بارزانی ها و رابطه آنها با دولتهای اسرائیل- که بسیار طولانی است- با ابراز همبستگی با برگزاری رفراندم و استقلال کردستان، سهم خواهی در منطقه را دنبال میکند.
طرفداری نتانیاهو از رفراندوم را باید در بطن آرایش دولتها و سهم خواهی آنها در شرایط کنونی و آینده بررسی کرد. شرایط بحرانی کنونی در منطقه و سرسپردگی احزاب حاکم اقلیم کردستان به بازیگران منطقه ای و جهانی، فرصت را برای ابراز وجود جنایتکارانی چون قاسم سلیمانی، ژنرالهای ارتش ترکیه و نتانیاهو فراهم کرده است. اینها اجزاء مختلف موزاییک خونین سیاست و دیپلماسی احزاب حاکم در اقلیم کردستان هستند.
احزاب حاکم در کردستان عراق پرونده سیاه و خونینی از دیپلماسی و رابطه با دولتهای منطقه دارند. بازرانی متحد ترکیه و حکومت اسلامی متحد و هم پیمان دیرینه اتحادیه میهنی، گوران و اسلامی ها است. عربستان سعودی هم دستش در دست جریانهای سلفی اسلامی در منطقه است. چند میلیون شهروند ساکن کردستان عراق گرفتار این احزاب نوکر و سرسپرده شده اند.
رفراندوم و رای به جدایی موضوع مهم سیاسی و اجتماعی است که امروز در کردستان عراق در جریان است. شروع دوره تازه ای است برای چلنچ کردن ناسیونالیسم و حاکمیت اقلیتی مفت خور و غارتگر در اقلیم کردستان.
برگزاری رفراندم و رای به ماندن یا جدایی حق مسلم مردم کردستان عراق است و در ٢٥ سپتامبر با برگزاری رفراندوم عملی میشود. رای به جدایی، راه را برای عمل مستقیم توده های کارگر و زحمتکش در کردستان و جنبشهای اعتراضی و سیاسی و آزادیخواهانه مردم در مقابل حاکمان فاسد در کرستان هموار میکند.