بیانیه مشترک جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی پلاتفرمی برای گرامیداشت روز جهانی کارگر
یکی از اتفاقات مهم در آستانه روز جهانی کارگر، بیانیه مشترک جعفر عظیم زاده از رهبران کارگری و اسماعیل عبدی از رهبران معلمان معترض است. یک خواست مشخص و برجسته این بیانیه اعتراض به امنیتی شدن مبارازت کارگران، معلمان و هر انسان معترضی به وضع موجود و به دستمزدهای چند بار خط فقر و هر تلاشی برای ایجاد تشکل یابی است. جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی در این بیانیه خواستار خارج کردن اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی کشور” از پرونده مفتوح کارگارن و معلمان معترض و برداشتن اینگونه اتهامات جعلی از پرونده های خود ودیگر فعالین کارگری و معلمان زندانی شده اند. حمایت از این خواست یعنی حمایت از حق تشکل، حمایت از حق تجمع و بر پایی تجمعات اعتراضی و حق آزادی بیان و نیز حمایت از حق برگزاری مراسم روز جهانی کارگر است، که همواره کارگران به خاطرش مورد پیگرد و تعرض قرار گرفته اند.
اعلام این خواست از سوی این دو رهبر کارگری و کارزاری که پیرامون آن شکل گرفته است، یک تدارک مهم برای برگزاری روز جهانی کارگراست.
تا کنون تعدادی از تشکل های کارگری از جمله اتحادیه آزاد کارگران ایران، سندیکای نیشکر هفت تپه و کمیته پیگیری برای ایجاد تشکلهای کارگری، کانون های صنفی معلمان از چندین شهر و نیز فعالین و رهبران کارگری و معلمان از زندان و از بیرون از زندان و نیز لیستی ٣٩ نفره از زندانیانی که به جرم سیاسی در زندانند و زندانیانی که جرم آنها سیاسی نیست و همگی در زندان رجایی شهر بسر میبرند، با بیانیه های پرشورشان از این بیانیه اعتراضی حمایت کرده و به طور واقعی کیفرخواست خود را اعلام کرده اند. به این معنی بیانیه جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی پلاتفرمی برای متحد شدن کارگران و معلمان علیه استثمار و بردگی کاری، علیه ریاضت اقتصادی و تعرضات هر روزه به زندگی و معیشت کارگران و کل جامعه و علیه سرکوبهاست و نیز پلاتفرمی برای گرامیداشت اول مه روز جهانی کارگر است. این بیانیه ها بیش از بیش جایگاه مهم اقدام اعتراضی جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی را مقابل چشم همگان قرار میدهد.بخش هایی از این نامه های حمایتی را در زیر میخوانید:
– واقعیت این است که امنیت اکثریت جامعه با پایین نگه داشتن دستمزدها به میزان بیش از ٤ برابر زیر خط فقر، محروم کردن بیکاران از بیمه بیکاری و روا داشتن مصائب دیگر بواسطه سرکوب عریان که باعث فحشاء، اعتیاد و از هم پاشیدن بنیان خانواده ها گردیده اند، به خطر افتاده است. اتهام “اقدام علیه امنیت” باید متوجه سرمایه داران و کارفرمایان گردد و آنها هستند که باید مورد پیگرد، محاکمه و مجازات گردند، نه کسانی مانند جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی که مدافعان واقعی امنیت عمومی می باشند. از اینرو ضرورت مبرم دارد کارگران، معلمان، پرستاران، بازنشستگان و بیکاران در قالب جمعها ی خود و تشکلهای مستقل همگام با تشکلها و سازمانهای کارگری و مدافع حقوق انسان در سطحی گسترده و جهانی با دفاع قاطع از جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی خواهان ممنوعیت وارد کردن اتهامات ” اقدام علیه امنیت ملی، اخلال در نظم و تبلیغ علیه نظام ” به معترضان به وضعیت معیشتی و فعالین و رهبران جنبش کارگری ایران و حذف این اتهامات از پرونده های آنان گردند.”
– کانون صنفی معلمان اسلامشهر مینویسد:” کانون صنفی معلمان اسلامشهر در راستای اهداف خود، حمایت قاطع خود را از بیانیه مشترک اسماعیل عبدی، دبیر کانون صنفی معلمان ایران و جعفرعظیم زاده رئیس هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران ، اعلام نموده و ضمن اینکه خواسته آنها را خواسته خود میداند، خواستار برخورد غیر امنیتی با فعالیت های صنفی معلمان و کارگران و آزادی بدون قید و شرط تمام فعالان صنفی است.
– کانون صنفی معلمان گیلان مینویسد:”امیدواریم مسئولین با اقدام اساسی ضمن رسیدگی به خواسته های این دوزندانی، اقدامی درخور و مغایر آنچه تا کنون انجام داده اند، در پیش گیرند. در غیر این صورت عواقب خطرناک ناشی از اعتصاب غذای نامحدود این زندانیان متوجه نظام قضایی کشور خواهد بود.
– سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه در دفاع از جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی طی بیانیه ای تحت عنوان “چه کسانی امنیت جامعه را بخطر میاندازند؟!”، چنین میگوید:”اکنون دو تن از این رهبران زندانی جعفر عظیم زاده رئیس اتحادیه آزاد کارگران و اسماعیل عبدی دبیر کانون صنفی معلمان در حرکتی متحدانه علیه این فشارهای امنیتی به پاخواسته و در اعتراض به وارد کردن اتهاماتی از قبیل ” اجتماع و تبانی به قصداقدام علیه امنیت ملی کشور” به فعالیتهای صنفی وتجمعات و اعتصابات و اعتراضات کارگری ،اعلام کرده اند که از روز دهم اردیبهشت و درآستانه روز جهانی کارگر اعتصاب غذای خودرا آغاز میکنند. سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه ضمن ابراز نگرانی از سلامت این دو رهبر کارگری و معلمان پس از آغاز اعتصاب غذا، از خواست بحق و انسانی وقانونی آنها در اعتراض به امنیتی کردن فعالیت های صنفی وتجمعات و اعتصابات وبا رد اتهامات واهی از قبیل ” اجتماع و تبانی به قصداقدام علیه امنیت ملی کشور و تبلیغ علیه نظام” قاطعانه دفاع کرده و خواستار محاکمه مسببینی است که با اقدامات خود زندگی و آسایش و امنیت اکثریت جامعه را با تبعات ناهنجار اجتماعی ناشی از آن، به مخاطره انداخته اند.”.
– معلمان بروجرد و جمعیت فرهنگیان استان زنجان طی بیانیه ای حمایت خود را از بیانیه جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی اعلام کرده و خواستار ازادی بدون قید و شرط آنان شده اند.
جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی در بیانیه مشترک خود در گرامیداشت روز جهانی کارگر اعلام کرده اند که از روز دهم اردیبهشت وهمزمان با گرامیداشت اول “می” روز همبستگی جهانی طبقه کارگر اقدام به اعتصاب غذای نامحدود خواهند کرد.
– هاشم خواستار به عنوان نماینده کانون صنفی معلمان در خراسان در بیانیه خود مینویسد:”همکاران! نه تنها معلمان و ملت، بلکه دنیا حاکمان ایران را زیر نظر دارند و می بینند با معلمان شان چگونه رفتار میشود. حکومتی که معلم هایش را زندان و تبعید و اعدام کند، بسیار لرزان و غیر قابل اعتماد است. بنابراین ای معلمان ایران، پرچم آزادگی را در زندان برافراشته نگه دارید که پیروزی نهایی از آن ملت ایران است.
– پروین محمدی از رهبران کارگری و عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران در بیانیه ای تحت عنوان “باز هم تعریف وارونه ی “امنیت ملی” ، مینویسد:” منافع اکثریت جامعه یعنی صف میلیونی ٩٩ درصدی هاست و دقیقا کسانی که منافع ٩٩ درصد جامعه را به خطر انداخته اند، باید به جرم “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی”، محاکمه شوند. کسانی که با طرحهای اقتصادی شان، باعت میشوند، در هر ساعت ١٥٠ کارگر اخراج و از زندگی ساقط شده و به صف گرسنگان و بیکاران جامعه بپیوندند و از همین صف میلیونی بیکاران برای ارزان نگاه داشتن دستمزد کارگران، نهایت سوء استفاده را میکنند، کسانیکه با انگیزه سود بیشتر بی اعتناء به جان انسانها شرایطی در محیطهای کار فراهم میکنند که روزانه ٥ کارگر قربانی تولیدشان میشود و جان میدهد، کسانی که میزان دستمزدی برای میلیونها کارگر و معلم و پرستارو… تعیین میکنند که فقر و گرسنگی را در سفره های آنها نهادینه کنند، کسانیکه با تحمیل بیرحمانه ترین استثمار و حقارت به کودکان کار و خیابان متعلق به خانواده های کارگری ثروت نجومی به چنگ می آورند، کسانی که درمان را به گرو گرفته اند تا مرگ را به خانواده های آنان هدیه دهند، کسانیکه… همه اینان باید به جرم “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” محاکمه شوند.
– بهنام ابراهیم زاده از رهبران کارگری شناخته شده در زندان در حمایت از بیانیه جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی مینویسد:”من ضمن اعلام حمایت قاطع از بیانیه مشترک جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی انتظار وسیعترین حمایتها را از این عزیزان دارم و بر این باورم که این یکی از اقدامات مهم امسال ما در گرامیداشت اول مه روز همبستگی جهانی کارگران است.”
– ٤١ نفر از زندانیانی که به جرم سیاسی در زندانند و نیز زندانیانی که جرم آنها سیاسی نیست، از زندان رجایی شهر طی بیانیه ای به مناسبت روز جهانی کارگر، از خواستهای اعتراضی جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی به عنوان خواستهای مشترک معلمان و کارگران و تمام مردم زحمتکش حمایت کرده و بر اتحاد و همیاری برای داشتن یک زندگی انسانی تاکید نموده اند. همچنین در بخش دیگری از این بیانیه، آنها بر خواستهای فوری ای چون خارج کردن اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی کشور” و دیگر اتهامات امنیتی از پرونده مفتوح کارگران و معلمان معترض و همه اکتیویست های سیاسی و لغو احکام صادر شده زندان برای آنان، افزایش دستمزدها به بالای خط فقر، بیمه درمانی و تحصیل رایگان برای همه، افزایش حقوق بازنشستگان به بالای خط فقر و پرداخت بموقع آن، اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور و امن شدن فوری محیط های کار، پرداخت فوری دستمزدهای معوقه، زندگی شایسته برای تمام کودکان و برخورداری آنها از حق تحصیل رایگان و یک زندگی شاد، برابری کامل زن و مرد، لغو مجازات اعدام، رفع تبعیض حقوق کارکنان دولت، و… تاکید شده است. همچنین ارژنگ داودی از زندانیان سیاسی در رجایی شهر طی بیانیه ای به این حمایت ها پیوسته است.
بدین ترتیب حمایت از بیانیه جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی تبدیل به کارزاری برای کیفرخواست کارگران علیه فقر و فلاکت و بیحقوقی و توحش سرمایه داری حاکم و برای بهبود فوری شرایط زندگی و معیشت کارگران و کل جامعه تبدیل شده است. امروز کارگران ، معلمان و بخش عظیم حقوق بگیران جامعه بر خواست افزایش فوری حداقل دستمزد ها سه میلیون و پانصد هزار تومان، که رقم اعلام شده خط فقر است ، تاکید دارند و در چنین فضایی از جنب و جوش اعتراضی است که به استقبال روز جهانی کارگری میرویم.
خلاصه کلام اینکه بیانیه مشترک جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی تاکیدی بر اتحاد کارگران و معلمان بر سر خواستهایشان است. این بیانیه در عین حال بر خواستهای فوری همه کارگران و مردم دست میگذارد. وسیعا از آن حمایت کنیم و خواستهای آنرا به پلاتفرم اعتراض متحد و سراسری خود برای روز جهانی کارگر تبدیل کنیم. همانطور که در بیانیه های حمایت از جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی اعلام شده است، این حاکمان سرمایه هستند که بخاطر تحمیل چنین جهنمی از توحش و بربریت بر گرده کارگران و کل جامعه، جامعه را نا امن کرده و به قهقرا کشانده و بخاطر آن باید محاکمه شوند. جای کارگران، معلمان و مردم معترض که خواستشان یک زندگی انسانی است، زندان نیست. و این اعتراض را به شعار و پلاکارد روز اول مه خود تبدیل کنیم.
اجتماعی چند هزار نفره در مقابل مجلس
تجمع اعتراضی مشترک معلمان بازنشسته و بازنشستگان صنایع فولاد در مقابل مجلس با شعارهایی چون خط فقر سه میلیون حقوق ما یه میلیون، بیمه رایگان حق مسلم ماست، معیشت منزلت حق مسلم ماست، یک اتفاق مهم در هفته گذشته است. بازنشستگان صنایع فولاد به نمایندگی از ٨٥ تا ٩٠ هزار همکار خود در اعتراض به حقوقهای معوقه و وضع بیمه شان به تهران آمده بودند. معلمان بازنشسته نیز برای اعتراض به سطح نازل حقوقها و تبعیض گرد آمده و با پلاکارد خط فقر سه میلیون، حقوق ما یک میلیون، صدای اعتراضشان را علیه زندگی زیر خط فقر اعلام داشتند. برپایی چنین اجتماع عظیمی در مقابل مجلس کیفیت جدیدی از اعتراضات کارگری و معلمان را به نمایش میگذارد. و در چنین فضایی از اعتراض و مبارزات گسترده کارگری است که به استقبال روز جهانی کارگری میرویم.
واقعیت اینست که امروز کارگران در مبارزاتشان نه تنها خواستار پرداخت فوری طلب هایشان هستند، علیه بیکارسازیها ایستاده و هر روزه دست به اعتراض و مبارزه میزنند، به حداقل دستمزدها ٨١٢ هزار تومان اعتراض دارند، بلکه با خواستهای تعرضی ای به جلو آمده و در اعتراض به زندگی زیر خط فقر خواستار حداقل دستمزد سه میلیون و پانصد هزار تومان شده و بیمه های اجتماعی ای چون درمان، رایگان، تحصیل رایگان را طلب میکنند. تجمع مشترک بازنشستگان صنایع فولا د و معلمان بازنشسته و شعارها و همصدایی آنها گوشه ای از این حقیقت را به نمایش گذاشت.
صدور ٩١ روز حکم زندان برای طاهر قادر زاده و محاکمه ابراهیم مددی
طاهر قادرزادە عضو انجمن صنفی معلمان کردستان، از شهر سقز بە اتهام “راە انداختن تجمعات اعتراضی معلمان و تشویش اذهان عمومی” بە ٩١ روز زندان محکوم شد. و ابراهیم مددی از رهبران سندیکای شرکت واحد در ٢٨ فروردین به جرم”اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و اخلال در نظم عمومی” محاکمه شد. اتهام وارده به ابراهیم مددی و طاهر قادر زاده از نوع همان اتهاماتی است که جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی در بیانیه مشترکشان به آن اعتراض کرده و خواستار لغو اتهاماتی از این دست و لغو تمامی احکام صادر شده زندان برای فعالین کارگری، معلمان و کلیه زندانیان سیاسی شده اند.
انتظار است که کارگران سندیکای واحد نیز در دفاع از ابراهیم مددی، در دفاع از رضا شهابی که با همین اتهام یک سال حکم زندان دیگر گرفته است و قبلا نیز ٥ سال را در زندان گذراند است، و در دفاع از داود رضوی و دیگر همکارانشان که با همین اتهامات پرونده قضایی داشته و تحت پیگرد هستند، از بیانیه جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی حمایت کنند.