گفتگو با مینا احدی: ما باید از سکولاریسم دفاع کنیم!

برلین، سایت هومانیستهای آلمان ـ مینا احدی که یکی از سرسخت ترین منتقدین اسلام سیاسی است در گفتگویی با سایت هومانیستها در مورد ترور در پاریس، تقلاهای سازمانهای اسلامی و مباحث مربوط به پناهندگی اظهار نظر کرده است .

این مصاحبه توسط فلورین شفایی انجام شده است.

 

سوال: تروریستها با این حملات میخواهند به کجابرسند؟

 مینا احدی: تروریستهای اسلامی تقلا میکنند اکنون بیش از پیش اروپا را نا امن کنند، کمی متفاوت از حمله به چارلی هبدو. این بار مردم عادی در مرکز توجه و حمله تروریستها بودند. پیام جنون آمیز تروریستها این بود که شما را در هر زمانی و هر جا میتوانیم مورد حمله قرار دهیم.

سوال: الان چه باید کرد؟

مینا احدی: ما نباید فراموش کنیم که این مشکلات قدیمی است و همچنین این مشکلات به سیستم سرمایه داری ربط مستقیم دارد. متاسفانه جنبش اسلامی هم اکنون و از طرف دولتهای غربی مورد حمایت قرار گرفته است. دولتهای غربی کماکان با حکومتهای دیکتاتور مناسبات اقتصادی و سیاسی حسنه دارند و مدتهای مدید است که نیروهای مترقی و برابری طلب در این کشورها و جنبش هایی که برای سکولاریسم مبارزه میکنند، تحت فشار قرار گرفته و از آنها دفاع نمیشود. توجه و فوکوس را فقط روی مذهب متمرکز کردن کافی نیست در رابطه با  تروریسم اسلامی ما با یک پدیده پیچیده طرف هستیم که دلایل متعددی دارد و در زمینه های متعددی باید با آن جنگید.

ما باید بر روی یک استراتژی کار کنیم که از سکولاریسم در خاورمیانه و در دنیا دفاع کند. این بسیار مهم است. از سکولاریسم نمیتوان دفاع کرد وقتی فعالیتهای ما فقط محدود به نقد مذهب شود. سازمانهای سکولار در اروپا باید نقش جدی تری در پلمیکها و مبارزه سیاسی به عهده بگیرند و در سطح بین المللی با جنبش های هومانیستی همبستگی اعلام کنند آنها میتوانند مشکلات و موانع را دیده، برای آن راه حل پیدا کرده و راه حل نشان دهند. راه هایی که ما هرگز نباید از دولتها در غرب انتظار شنیدن آن را داشته باشیم. یک نکته مهم اینست که دولتهای غربی و از جمله دولت آلمان باید سیاست  جدی ترو سخت تری در مقابل حکومتهای ضد انسان اسلامی داشته باشند.  ما باید دولتهای غربی را زیر فشار بگذاریم تا علیه حکومتهای اسلامی تحریم سیاسی اعمال کرده و روابط و همکاری خود با این حکومتها را قطع کنند.

سوال: آیا ربط مستقیمی بین تروریسم اسلامی و بحث پناهندگی وجود دارد؟

مینا احدی: من شخصا از اسلام سیاسی گریخته و حدود ٣٦ سال است که خانواده ام را ندیده ام و دقیقا میدانم که چه دلایلی پشت فرار و پناهندگی وجود دارد. بسیار خوشحالم که در آلمان امکان یک زندگی عادی را پیدا کرده ام. سالهای سال است که میلیونها نفر از مردم در کشورهای اسلامزده مورد حمله تروریستها هستند.  روزانه این مردم مورد خشونت و سرکوب قرار میگیرند.  در اروپا باید همه  این مشکلات را ببینند و برای یک سیاست انسانی پناهندگی تلاش کنند. اروپا نباید پرنسیپهای انسانی خود و ایده آلهای انسانی را که سالها برای آن مبارزه شده از جلوی جشم خود دور کند. پناهندگی یک حق انسانی است و دفاع از پناهندگان نباید فقط در مورد اعتراض به بستن مرزها در اروپا باشد بلکه موانع و عدم درک زمینه ها و علل پناهندگی در افکار و مغز انسانها باید فرو بریزد. همچنین تاکید میکنم که بسیار مهم است مرزهای اطراف اروپا برداشته شود. متاسفانه این روزها پوپولیستها سعی میکنند برای خود از ترور و حملات تروریستی خوان یغمایی داشته باشند. این یک مشکل بزرگ است که اجازه نداریم آنرا ندیده بگیریم. ما باید بیش از اینها در واقعیت علیه این تقلاهای دست راستی فعالیت کنیم حتی اگر این سازمانها مثل سازمان آلترناتیو برای آلمان آ. اف. د در پرده دفاع از حقوق شهروندان قایم شوند.

سوال: سازمانهای اسلامی کدام نقش را میتوانند در بحث انتگراسیون بازی کنند؟

مینا احدی: مردمی که از کشورهای اسلامزده به آلمان آمده اند، نمیخواهند با سازمانهای اسلامی و یا مذهب ربطی داشته باشند ولی سازمانهای اسلامی با وقاحت اعلام میکنند که نماینده ٤ میلیون انسان هستند. این درست نیست. این سازمانها تقلا می کنند که در سیاست نقش و جایگاه بیشتری پیدا کنند. متاسفانه سیاست رسمی در آلمان با این جهتگیری اسلامی ها همسو است، بجای اینکه حقوق فردی و نقش فرد را ببیند.

سیاست رسمی در آلمان متاسفانه یک تصویر غلط میدهد که گویی مردم از کشورهای اسلام زده یک جمع و یا امت هستند که مثل هم فکر میکنند و نماینده همه آنها جریانات مرتجع اسلامی هستند. این واقعی نیست و به نفع جنبش اسلامی و به نفع رشد جریانات اسلامی است. باید فورا بر این سیاست خطرناک نقطه پایانی گذاشته شود.

با تشکر از  شما برای شرکت در این گفتگو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *