هیئت های دیپلماسی اتحادیه میهنی کردستان عراق با حضور جلال طالبانی، ملابختیار و کسرت رسول در تهران بودند. جلال طالبانی با تعدادی از جنایتکاران اسلامی از جمله خامنه ای، لاجوردی و «صحرا رودی» یکی از قاتلین “قاسملو” (قاسملو و تعدادی از اعضای حزب دمکرات در ٢٢ تیر سال ١٣٦٨ بدستور رفسنجانی توسط صحرا رودی ترور شدند) در ٢٢ تیر ١٣٩٦ به ملافات نشسته است.
و «در ٢٦ تیرماه هیئت دیپلماسی اتحادیه میهنی کردستان کسرت رسول معاون اول دبیر کل اتحادیه میهنی اقلیم کردستان و ملابختیار رئیس دفتر سیاسی اتحادیه میهنی در راس هیاتی با علی شمخانی نماینده خامنه ای و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و پیرامون آخرین وضعیت تحولات اقلیم کردستان عراق و منطقه گفت وگو کردند».
حفظ تمامیت ارضی عراق و رفراندوم در کردستان عراق، مساله موصل و داعش موضوع دیپلماسی اتحادیه میهنی و جمهوری اسلامی بوده است.
جمهوری اسلامی مخالف برگزاری رفراندوم در کردستان عراق است! سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز در ماه ژوئن برگزاری همه پرسی استقلال اقلیم کردستان عراق را «خارج از موازین ملی و قانونی به ویژه قانون اساسی عراق» دانست و بطور رسمی مخالفت خود را با این تصمیم اعلام کرده است.
سفر جلال طالبانی و سپس کسرت رسول و ملابختیار به تهران برای راضی نگه داشتن رژیم اسلامی است.
مخالفت جمهوری اسلامی با رفراندوم اظهرالمنشمس است. رژیم اسلامی از بدو بقدرت رسیدنش با حل مساله کرد و رفع ستم ملی در کردستان ایران مخالف است. این نظام فاشیستی اسلامی با میلیتاریزم، حمله نظامی، نا امن کردن مناظق مرزی علیه مردم در کردستان سابقه ای خونین و سرکوبگرانه ای را دارد.
در چند سال گذشته اتحادیه میهنی در نیمه راه برگزاری رفراندوم قرار داشته است. تحت فشار افکار عمومی مردم که در سطح میلیونی با برگزاری رفراندوم و استقلال کردستان موافق بوده اند، در حرف با رفراندوم موافق بوده و در عمل برای ایجاد بالانس رابطه با جمهوری اسلامی با امضا توافق بر سر برگزاری رفراندوم سرباز زده است.
امضا برگزاری رفراندوم توسط اتحادیه میهنی، با دشواره هایی سنگین مواجه است. همچنانکه رابطه حزب بارزانی (حزب دمکرات کردستان عراق) با دولت ترکیه با برزخ و کشمکش جدی روبرو شده است. هر دو این احزاب در اقلیم کردستان با نظام های حاکم در ترکیه و ایران، روابطی خارج از چارچوب دیپلماسی دارند. رابطه اینها در سطح متعارفی نیست. پیشینه اینها پر است از مزدوری و پلان های ضد انقلابی به نفع اعمال حاکمیت رژیم های ترکیه و جمهوری اسلامی.
رابطه اتحادیه میهنی با رژیم اسلامی در سطحی عمیق و پایه ای انجام شده است. تعدادی از فرماندهان و نهادهای اطلاعاتی ــ امنیتی رژِیم اسلامی اطاق های راهبردی یا هدایت کننده استراتژی اتحادیه میهنی بوده و هستند. اتحادیه میهنی با اتکا به دخالت عناصر بالای جمهوری اسلامی و کمک های مالی بحرانهای درون حزبی و اجتماعی را پشت سر نهاده است.
جمهوری اسلامی ناجی و حمایت کننده مالی و راهبردی اتحادیه میهنی است، به همین دلیل بیشترین جنایت و ترور علیه اپوزیسیون و مخالفین خود را در کردستان عراق و مناطق تحت کنترل اتحادیه میهنی انجام داده است.
جمهوری اسلامی با اتکا به رابطه اش با اتحادیه میهنی و دولتهای مرکزی در عراق در 4 دهه گذشته بمب، نا امنی و ترور است. ده ها نفر از مخالفین و فعالین سیاسی و کمونیست را ترور کرده اند. در 14 ژوئیه سال 2000 با برنامه مشترک جمهوری اسلامی و نوشیروان مصطفی فرد دوم اتحادیه میهنی 5 تن از کمونیستها را در خیابانهای شهر سلیمانیه به رگبار مسلسل هایشان بستند. نامه قدردانی اعدام و کشتن کمونیستها از طرف عبدالله رمضان زاده استاندار وقت کردستان خطاب به جلال طالبانی و نوشیروان مصطفی ننگ خونینی است در پرونده دیپلماسی سیاه اینها با جمهوری اسلامی.
در جلسه مشترک 26 تیر 96 شمع خانی با کسرت رسول و ملا بختیار یکی دیگر از اعضای هیئت دیپلماسی اتحادیه میهنی ” عبدالله رسول علی” معاون اول دبیرکل اتحادیه میهنی میگوید؛ « پیوند میان ایران و کردستان عراق تمدنی و تاریخی است و اقلیم کردستان به دوستی با جمهوری اسلامی ایران افتخار می کند».
مدال “افتخار” رابطه اتحادیه میهنی با جنایتکارترین رژیم فاشیستی در دنیا (جمهوری اسلامی) لکه ننگ و سیاهی است در پرونده دیلماسی سیاه و خونین اینها.
عراق در نیم قرن اخیر “عراق خونین” است. جنگ و بمب و کشتار جمعی و آواره شدن، تصویر عراق در نیم قرن اخیر است. موزاییک قومی ــ مذهبی در حاکمیت، میلیتاریزم نظامی با حضور امریکا و کشورهای ائتلاف حاصل خونین بودن عراق است! جمهوری اسلامی و اسلام سیاسی در عراق بخش بزرگتری از معماران سناریوی سیاه و خونین در عراق هستند.
مخالفت رژیم اسلامی با رفراندوم و استقلال کردستان برای بقا و حضور ضد انقلابی و خونین او در کردستان است. بر متن شرایط اعتراضی کنونی و نارضایتی توده ای برای رقاه و معیشت و زندگی بهتر مردم در کردستان عراق توانایی حاکمیت انقلابی و بدست گرفتن ابتکار عمل را دارند. به هر درجه دخالت احزاب ناسیونالیستی در سرنوشت سیاسی ــ اجتماعی جامعه کمتر و کوتاه شود، میدان حضور جنایتکارترین رژیم فاشیستی ــ اسلامی در دنیا جمهوری اسلامی تنگ میشود.
ما موافق رفراندوم و استقلال کردستان عراق هستیم. رفراندوم و استقلال کردستان اقدامی سیاسی توده میلیونی مردم جامعه ای است که خود آگاهانه و با رای خودشان قصد دخالت در سرنوشت خویش را دارند.
دفاع از رفراندوم آزاد وبرسمیت شناختن نتایج آن استقلال کردستان عراق پاسخ محکمی است به مخالفتهای رژیم های جمهوری اسلامی و ترکیه!
شرایط نا مساعد کنونی، در دست داشتن ابتکار برگزاری رفراندوم در دست احزاب دزد و فاسد ناسیونالیستی اقلیم کردستان نمیتواند از حقانیت رفراندوم و رای به استقلال کردستان عراق را کمرنگ و یا نفی کند و میدان را برای بازی سیاسی و دخالتهای رژیم های ایران و ترکیه باز بگذارد.