” روحانیون سنتی و محافظه کار ایران و نهادهای مذهبی وهابی در عربستان که قرار است با هم اختلافات مذهبی داشته باشند، هر دو نگران تاثیرات اینترنت بر جامعه هستند. …
حکومت شیعه ایران و نظام وهابی عربستان سعودی اگرچه در عرصه سیاست خارجی رقیبان یکدیگر به شمار میروند، اما به گزارش مؤسسه استراتفور هر دو حکومت در عرصه داخلی با مشکل مشابهی روبرو هستند و آن کنترل اپوزیسیون داخلی و اینترنت است. “
سایت رادیو فردا
این تنها مشابهت بین عربستان سعودی و جمهوری اسلامی نیست. وجه تشابه اصلی این دو رژیم اسلامی تحمیل قوانین و اخلاقیات مافوق ارتجاعی مذهبی بر جامعه است و دقیقا بخاطر نقش اینترنت، و بعبارت بهتر استفاده مردم از اینترنت، در بچالش کشیدن اسلام حاکم است که حکومتهای مذهبی این دو کشور از تاثیرات اینترنت در جامعه احساس خطر میکنند. در ادامه این گزارش آمده است:
“در ایران هزاران وبسایت با این استدلال که “ضداسلامی” هستند فیلتر میشوند و بسیاری از برنامهها یا شبکههای ارتباطی به بهانه این که از نظر فرهنگی مخرب هستند، ممنوع میشوند و در عربستان هم بسیاری از سایتها به خاطر نگاه محافظه کارانه اجتماعی فیلتر میشوند.”
اما علیرغم همه این فیلتر کردنها و محدودیتها دامنه وبسایتها و فیسبوکها و کانالهای ضد اسلامی مدام در حال افزایش است و از دست ارتجاعیون حاکم نیز کار چندانی ساخته نیست. این واقعیت که در ایران تلگرام بیش از بیست میلیون، یعنی حدود یک پنجم کاربران در کل دنیا، کاربر دارد نشاندهنده ناتوانی حکومت در کنترل اینترنت و چالشها و اعتراضات و مبارزاتی است که از طریق اینترنت در جامعه شکل میگیرد.
گزارش رادیو فردا به اختلافات حکومت شیعه در ایران و نظام وهابی در عربستان اشاره میکند اما اساس مساله، نه در سیاست خارجی و نه در سطح داخلی، اختلاف بین شاخه های مختلف اسلام نیست. جمهوری اسلامی و آل سعود نه بخاطر اختلاف بین تشیع و وهابیت بلکه اساسا برای گسترش نفوذ خود در منطقه دشمن و رقیب یکدیگر اند. تا آنجا که به سیاست داخلی و رابطه آین دو حکومت ارتجاعی با جامعه مربوط میشود نیز مساله بر سر تشیع و وهابیت نیست. از نظر توده مردم تحت سلطه این حکومتها این دو فرق چندانی با هم ندارند. نقض پایه ای ترین حقوق شهروندان بویژه زنان و لگدمال کردن هر نشانه ای از آزادی و انسانیت وجه مشترک این دوحکومت مذهبی است. رهائی مردم ایران و عربستان و کل منطقه در گرو جارو کردن بساط حکومتها و نیروهای اسلامی از کل منطقه است و یکی از ابزارهای موثر در این مبارزه همچنانکه تجربه انقلابات بهار عرب نشان داد، اینترنت و مدیای اجتماعی است.