جدید ترین

عبدل گلپریان: چرا پارلمان عراق اشغال شد؟

abdol golpariyan روز شنبه ۳۰ آوریل ۲۰۱۶ قرار بود پارلمان عراق جلسه پارلمانی خود را برگزار کند. بنا به گفته نمایندگان پارلمان از آنجا که تعداد نمایندگان به حد نصاب نرسیده بود، رئیس پارلمان اعلام میکند که جلسه پارلمان برگزار نخواهد شد. در همین اثنا تعدادی از افراد وابسته به جریان مقتدا صدر و بعد از سخنرانی روز جمعه او، با عبور از مسیر ناحیه سبز ( ناحیه سبز محل دفاتر و ادرات دولت عراق شامل پارلمان، دفتر نخست وزیری و دیگر نهادهای بالای حکومت است ) خود را به داخل پارلمان میرسانند. بنا به گزارشات و خبرهای منتشر شده نیروهای دولتی مانع جدی در مقابل یورش افراد مقتدا صدر به داخل منطقه سبز و پارلمان را ایجاد نمیکنند و آنها خود را به داخل پارلمان میرسانند. علاوه بر این تعدادی هم خود را به محل انجمن وزیران میرسانند و آنجا نیز به اشغال نیروهای مقتدا صدر در می آید.

لازم به توضیح است که نمایندگانی از حکومت اقلیم کردستان که در پارلمان عراق نماینده هستند و از اعضای حزب دمکرات مسعود بارزانی میباشند سریعا خود را به فرودگاه بغداد رسانده و از آنجا با هواپیما به اربیل وارد میشوند. هنوز تعدادی از نمایندگان پارلمان از اتحادیه میهنی و گوران که خود را در مکانی مخفی کرده اند در بغداد بسر میبرند و بنا به خبرها آنان مورد ضرب و شتم نیروهای مقتدا صدر واقع شده اند. قرار است این عده هم با یک هواپیمای ویژه خودشان را به اربیل در کردستان عراق برسانند. در این خبرها آمده است که سلیم جبوری رئیس پارلمان نیز در نظر دارد بزودی خود را به کردستان عراق در اربیل برساند.

اخبار رسیده از بغداد اینگونه مخابره میشود که این اتفاق نوعی تبانی از سوی حیدر عبادی و مقتدا صدر بوده است. حیدر عبادی در پیامی که به همین مناسبت منتشر کرده است، اشغال پارلمان را محکوم نکرده است و فقط به این اکتفا کرده که تظاهرات باید به شیوه ای مسالمت آمیز برگزار شود. تصاویر منتشر شده از چگونگی اشغال پارلمان عراق نیز گویای این است که مانوور نیروهای مقتدا صدر توام با برهم زدن پارلمان و یا شکستن شیشه ها و غیره همراه نبوده است. مقتدا صدر نیز در پیامی خطاب به طرفداران خود گفته است لازم به انجام اعمال خشونت آمیز نیست فقط در منطقه سبز حضور داشته باشند و آنجا را تخلیه نکنند.

………

اما چرا پارلمان عراق اشغال شد؟

اتفاقی که روز شنبه با اشغال پارلمان عراق و انجمن وزیران روی داد قبل از هر چیز نشاندهنده بحران و بن بست همه جانبه دولت حیدر عبادی و نیروهای شریک در قدرت نظیر جریان مقتدا صدر، علی سیستانی، دارودسته مالکی و دیگر باندهای شریک در حکومت عراق است. پیش دستی کردن نیروهای مقتدا صدر در شرایطی روی میدهد که نزدیک به یکسال است مردم رنجدیده و بستوه آمده عراق علیه فساد، دزدی، و علیه سران و کاربدستان دولتی و اسلامی در خیابانها و میادین شهرها خواهان استغفای کاربدستان دولتی، رفتن مراجع دینی  و خواستار جامعه ای سکولار، آزاد و انسانی بوده اند. این واقعه قبل از هرچیز اقدامی برای عقب راندن خواستها و مطالبات انسانی مردم بغداد و دیگر شهرهای عراق است. مقتدا صدر و دیگر همپیمانان این جریان در عراق در وحشت از اعتراضات و نارضایتی های رادیکال و سکولار یکسال اخیر مردم عراق فرصت را غنیمت شمرده تا از بالا و برای حفظ و بقای حکومت دزدان و چپاولگران کنترل اوضاع را در دست خود گرفته و ضمن ایجاد فضای نا امن در جامعه عراق، آنگونه که خود میخواهند روند معادلات بالایی ها را سمت و سو دهند. بر کسی پوشیده نیست که اشغال پارلمان عراق از سوی نیروهای وابسته به مقتدا صدر ( حال با همیاری حیدر عبادی بوده باشد یا نه ) اقدامی جهت منکوب کردن اعتراضات مدرن، سکولار و ضد مذهبی مردم عراق است که علیه فساد حکومتی بمیدان آمده اند.

نیروهای اجتماعی ، جریانات رادیکال، سکولار و مدرن در بغداد و دیگر شهرهای عراق که طی یکسال اخیر در مقابل همه این باندها در خیابانها و میادین شهرها خواهان گم و گور شدن همه این دارودسته ها بودند نباید اجازه دهند جریانات مرتجع اسلامی در ائتلاف با دیگر دارودسته های مذهبی و دولتی خود را مدافع اصلاحات قلمداد کنند و با اینگونه ترفندها بر سر مردم شیره بمالند.

بانی و مصبب اوضاع فلاکتبار زندگی مردم عراق همین دستجات مرتجع نظیر حیدر عبادی، مالکی، مقتدا صدر، علی سیستانی و دیگر جریانات قومی و قبیله ای هستند که به یمن سیاستهای شکست خورده دولت آمریکا در عراق، خود را بر مردم حاکم کردند.

۳۰ آوریل ۲۰۱۶

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *