بیانیه مشترک ٧ تشکل کارگری بر سر دستمزد
در این هفته ٧ تشکل کارگری، اتحادیه آزاد کارگران ایران، انجمن صنفی کارگران برق و فلز کار کرمانشاه، سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، سندیکای نقاشان استان البرز، کانون مدافعان حقوق کارگر، کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری و کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری در اقدامی جالب بیانیه ای بر سر خواست افزایش دستمزدها داده اند. در این بیانیه کارگران ضمن اشاره به تحمیل هر روز بیشتر فقر و فلاکت بر گرده کارگران و کل جامعه خواستار افزایش دستمزد به رقمی بالاتر از خط فقر یعنی بالاتر از رقم سه میلیون و پانصد هزار تومان شده اند. کارگران شورایعالی کار جمهوری اسلامی را قبول ندارند. در این بیانیه مشترک تشکل های کارگری اعلام کرده اند که در صورت عدم تحقق خواستشان هر اقدامی را که ضروری باشد برای پیگیری این خواست و در دفاع از زندگی و معیشت خود انجام خواهند داد. در بخشی از این بیانیه چنین آمده است: “ما تشکل های مستقل در جنبش کارگری ایران، اعم از سندیکاها و اتحادیه ها وسایر تشکل های کارگری، برای افزایش دستمزد اعلام می داریم که:
میزان دستمزد با اجرای بند 2 ماده ی 41 قانون کار، باید متناسب با یک زندگی انسانی، مطابق با استانداردهای مدرن و متعارف و بالای خط فقر (3.500.000 تومان ) تعیین شود و فارغ از هر وضعیتی که اقتصاد سرمایه داری، خارج از اراده کارگران به آن دچار گشته و در آن دست و پا می زند، محقق گردد. ما کارگران همچنین حق خود می دانیم که در صورت تأمین نشدن چنین خواستی، هر اقدامی را که برای پیش برد این امر خطیر مناسب تشخیص می دهیم، در دستور کار گذاشته و برای آن تلاش و مبارزه نمائیم.”
بیانیه مشترک تشکل های کارگری بطور واقعی پرچم روشنی برای مبارزه بر سر خواست افزایش دستمزدها بدست همه کارگران میدهد. با گرد آمدن حول این پرچم، خواستهای مندرج در این بیانیه را به گفتمان مجامع عمومی کارگری در تمام کارخانه ها برویم. به استقبال اعتراضی سراسری بر سر خواست افزایش دستمزدها برویم و اجازه ندهیم که با تعیین دستمزد بازهم چند بار زیر خط فقر زندگی و معیشتمان را مورد تهاجم بیشتری قرار دهند.
مانور نیروی سپاه برای مقابله با اعتراضات کارگری
یک خبر قابل توجه در این هفته مانور گردان های بیت المقدس جمهوری اسلامی در ١٦ بهمن در شهر کلاله از توابع استان گلستان در شمال ایران است. این مانور با عنوان برخورد با “کارگران اغتشاشگر” برگزار شد و گردانندگان آن هدف خود را کسب آمادگی نیروهای بسیج “ضداغتشاش” جهت برخورد با کارگرانی که دست به اغتشاش میزنند، تعریف کردند. در این مانور نیروی ضد شورش بصورت نمایشی به یک تجمع بازسازی شده حمله کرده و تعدادی از کارگران را دستگیر میکند.
این مانور بطور واقعی اعترافی آشکار از سوی حکومت اسلامی به فضای گسترده اعتراضات و اعتصابات کارگری و کل جامعه است. جواب مانورهای جمهوری اسلامی، سازماندهی صفوف اعتراضاتمان و متحد شدن حول خواستهای سراسری ما کارگران و کل مردم است. جواب مانور های جمهوری اسلامی ایستادن در مقابل تعرضات رژیم اسلامی با شعار کارگر زندانی، زندانی سیاسی آزاد باید گردد است.
راهپیمایی اعتراضی کارگران نساجی مازنداران در خیابانهای ساری
صبح روز ١٧ بهمن کارگران نساجی مازندران در اعتراض به تعویق پرداخت ٥ ماه دستمزد و ٦ ماه حق بیمه خود در سطح خیابانهای مرکزی استان مازندران دست به راهپیمایی اعتراضی زدند. فشار اعتراض کارگران آنچنان بالا بود که فرماندار انتظامی مازندران ناگزیر میان کارگران حاضر شد و با وعده رسیدگی به خواست آنان، خواهان ترک محل از سوی کارگران شد. کارگران با اعلام اینکه اگر جوابمان را ندهید اینبار باخانواده هایمان خواهیم آمد، محل را ترک کردند. اعتراض پر شور کارگران نساجی مازندران به نوع خود الگوی خوبی از اعتراضات کارگری و بیانگر فضای ملتهب محیط های کارگری است.
کارگران عسلویه : تا ٥ اسفند دستمزدهای معوقه باید پرداخت شود
روز ١٩ بهمن حدود ٣٠٠ نفر از کارگران پیمانکاری فاز ۱۹ عسلویه در اعتراض به ۴ ماه معوقات مزدی در محوطه کارگاه تجمع کردند. این کارگران همگی از نیروهای فنی متخصص هستند که در شرکتهای پیمانکاری دست سوم مشغول به کار هستند. خواسته اصلی این کارگران پرداخت تمام مطالبات مزدی تا قبل از پنجم اسفندماه برطبق دستور کتبی ارسالی وزارت نفت به کارفرمایان شرکتهای پیمانکاری است. این کارگران قبلا نیز برای پیگیری دستمزدهای پرداخت نشده خود در در ١٧ بهمن تجمع اعتراضی برپاکرده بودند. اشاره کارگران فاز ١٩عسلویه به بخشنامه ایست که اخیرا رئیس حراست صنایع نفت به مقامات مسئول در صنعت نفت و صنایع وابسته به آن داده و طی آن بر پرداخت دستمزدهای معوقه و عیدی و پاداش آخر سال کارگران حداکثر تا تاریخ ٥ اسفند تاکید شده است.
جمهوری اسلامی از یک طرف مانور”ضد شورش” راه می اندازد و از سوی دیگر ناگزیر از دادن چنین بخشنامه هایی است تا بلکه بتواند اوضاع را آرام نگاهدارد و در کنترل خود داشته باشد. نامه حراست جمهوری اسلامی بیش از هر چیز قدرت مبارزه و موفقیت کارگران نفت و صنایع وابسته به نفت از جمله کارگران در پتروشیمی ها و منطقه ویژه اقتصادی عسلویه را در مبارزات اخیرشان نشان میدهد. با اتکا به این موفقیت است که امروز کارگران فاز ٩ عسلویه در اعتراض به تعویق پرداخت ٤ ماه حقوقشان به میدان آمده و به پرداخت طلبهایشان تا ٥ اسفند اولتیماتوم میدهند. و فضای اعتراض را در میان کارگران دیگر بخش های صنعت نفت و مراکز وابسته آن میتوان دید. خلاصه کلام اینکه اگر نزدیک شدن انتخابات هراسی برای حکومت است، برای کارگران و مردم فرصتی است تا با گسترده تر کردن اعتراضاتشان خواستهایشان را طلب کنند.
——————————–
رئوس چند خبر دبگر از اعتراضات کارگری در هفته ای که گذشت
– ١٩ بهمن، سومین روز تجمع اعتراضی کارگران شرکت ایران صدرا بوشهر بخاطر هشت ماه دستمزد. تعداد کارگران ایران صدرا ١٥٠٠ نفر است. –
١٩ بهمن، پس از ۱۳ روز ۵ نفر از کارگران مس خاتون آباد که در حرکت اعتراضی کارگران این معدن در ششم بهمن دستگیر شده بودند، به قید وثیقه آزاد شدند. ٢٣ کارگر معترض دیگر این معدن همچنان در زندانند.
١٩ بهمن، در پی تعطیلی کامل خطوط تولید کارخانه کاشی کویر یزد، روز ١٩ بهمن حدود صد نفر از کارگران بیکار شده کارخانه کاشی کویر مقابل استانداری یزد تجمع کردند.
– ١٩ و ٢٠ بهمن، ٨٥ راننده اتوبوس شرکت واحد آبادان در اعتراض به پرداخت نشدن دو ماه حقوق خود دست از کار کشیده و در محل کار حاضر نشدند.
– ١٩ بهمن، کارگران باغ کتاب تهران پس از وعده کارفرما مبنی بر پرداخت ٤ ماه از ٩ ماه معوقات مزدی به تجمع سه روزه خود خاتمه دادند.
– ١٨ بهمن، به دنبال تجمعات اعتراضی بیش از هزار کارگر مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه که در روزهای یازدهم و دوازدهم بهمن ماه در مقابل ساختمان اداری این واحد برگزار شد، یک ماه مزد به همراه اختلاف ناشی از افزایش مزد فروردین ماه سال جاری به آنان پرداخت شد. کارگران بابت یکماه دیگر دستمزد و حق پاداش وبهره برداری سال ٩٣ از کارفرما طلبکارند.
– ١٨ بهمن، ٦٥٠ کارگر نیشکر هفت تپه که به دلیل داشتن فرصت استفاده از بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور خواستار پرداخت حق بیمه اضافی خود توسط کارفرما شدهاند و هنوز پاسخی نگرفته اند، به اعتراضشان ادامه دادند.
– ١٨ بهمن، کارگران بازنشسته و شاغل معدن زغال سنگ البرز شرقی واقع در طزره در اعتراض به عدم پرداخت حق سنوات و عدم صدور حکم بازنشستگی شان بخاطر عدم پرداخت حق بیمه اضافه آنان بابت سخت و زیان آور بودن کارشان به تامین اجتماعی، دست از کار کشیدند.
– ١٨ بهمن، کارگران پیمانکاری شاغل در شرکت فرآورش پتروشیمی بندرامام، بخاطردو ماه دستمزد شان که تحت عنوان جابجایی شرکت پیمانکاری”شاخص” بجای شرکت قبلی (رامپکو)، توسط شرکت جدید پرداخت نشده دست از کار کشیدند. کارگران در برابر وعده های مسئولین اعلام کردند تا وقتی طلبهایشان به حساب آنان واریز نشود، به اعتصاب خود ادامه میدهند.
– ١٨ بهمن، تعدادی از کارگران کارخانه کاشی ایفا سرام به دلیل عقب افتادن حقوق و مزایای خود اعتصاب کردند.
– ١٨ بهمن، کارگران خدمات شهری و فضای سبزشهرداری خرمشهر در اعتراض به عدم پرداخت ٤ ماه دستمزد در مقابل شهرداری خرمشهر تجمع کردند.
-١٧ بهمن، کارگران کارخانه آرتا تجارت زرین(سبلان پارچه سابق) باردیگردراعتراض به عدم پرداخت ٤ ماه دستمزد خود ، دست به تجمع مقابل استانداری اردبیل زدند.
– ١٧ بهمن، کارگران کارخانه تولید ایزوگام (گیتی گستر) در شهرک قرچک ورامین، بخاطر پرداخت نشدن ٤ ماه حقوق و تک شیفته شدن و پایین آمدن سطح کاری کارخانه، دست به اعتصاب زدند.
– ١٧ بهمن، گروهی از کارگران ساختمانی کرمانشاه در اعتراض به عدم برخورداری از همان حداقل خدمات درمانی از طرف بیمه تأمین اجتماعی در محل این اداره در این شهر تجمع کردند.
– ١٧ بهمن، جمعی از کارگران و کارکنان شرکت تولیدی گاماسیاب کرمانشاه در اعتراض به اخراج ناگهانی خود از کار، در محل این شرکت در جاده کرمانشاه – سنندج تجمع کرده و خواستار بازگشت به کار شدند.
– ١٧ بهمن، جمعی از کارکنان شهرداریهای مناطق مختلف کرمانشاه در اعتراض به پرداخت نشدن مطالباتشان در محل شهرداری مرکزی کرمانشاه تجمع کرده و خواستار پرداخت فوری طلبهایشان شدند.
– ١٧ بهمن، تجمع شرکت کنندگان در آزمون استخدامی معدن سنگ آهن گلگهر مقابل فرمانداری سیرجان دراعتراض به بیکارشدن از کار و ٨ ماه بلاتکلیفی شغلی خود.