جدید ترین

محمد شکوهی: سیاست بودجه بندی دولت: “اولویتهای نظام” و ماجرای “جدول شماره ١٧”!

نزدیک به یک سوم بودجه سال آینده دولت به “امورات نظامی و اولویتهای حکومت” اختصاص داده شده است. در کنار اختصاص این بودجه کلان برای امورات نظامی حکومت،این هفته کمیسیون تلفیق مجلس، باندهایی که موضوع “اولویتهای تقسیم بودجه ای حکومت” برای سال ١٣٩٦را در مجلس بررسی می کنند، ٢٣٢میلیارد تومان بودجه برای “جدول شماره ١٧” تصویب کرد. به اعتراف یک نماینده مجلس، اینها موسسات و سازمان های نظارت ناپذیر فرهنگی حکومت می باشند که به هیچ مقام و مرجعی پاسخگو نمی باشند. در این جدول نام ۵٠ موسسه و نهاد غیردولتی وابسته به اشخاص حقیقی و حقوقی قرار دارد که علاوه بر بودجه های دیگر،بودجه های هنگفتی را از بودجه سالانه حکومت دریافت می کنند.

اسامی برخی از این نهاد ها، ارگانها و اشخاص وابسته به باندهای مختلف حکومتی که در رسانه های حکومتی لیست شده است، عبارتند از: سازمان تبلیغات اسلامی با ٨ ردیف در این جدول مجموعا ۴۵ میلیارد تومان و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم نیز در سه ردیف بودجه‌ای بیش از ۴ میلیارد تومان در قالب «کمک» از دولت بودجه دریافت کنند.

شورای سیاستگذاری ائمه جمعه برای کمک به تجهیز و تکمیل مصلاهای کشور بیش از ٢٧ میلیارد تومان، موسسه انتشارات اسلامی وابسته به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نزدیک به ٢ میلیارد تومان، جشنواره عمار ٢ میلیارد و ٢٠٠ میلیون تومان، بسیج دانش‌آموزی یک میلیارد و ۶٠٠ میلیون تومان و دانشگاه امام صادق ١٠ میلیارد و ۶٠٠ میلیون تومان بودجه دریافت کنند.

علاوه بر اینها در این جدول نام موسسات غیردولتی نظیر هیات رزمندگان اسلام که مداحانی همچون منصور ارضی و داود کریمی از چهره‌های اصلی آن هستند با بودجه یک میلیارد و صد و پنجاه میلیون تومان، موسسه کتابشناسی شیعه با مدیریت حجت‌الاسلام رضا مختاری از نمایندگان مجلس خبرگان رهبری با بودجه ٣۴۶میلیونی، بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی با مدیریت سید حمید روحانی با بودجه ٣۴۶ میلیونی، دانشگاه عدالت با ریاست آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی با بودجه ۴ میلیارد و ٢۵٧ میلیون تومان هم دیده می‌شود.

نهادهای غیردولتی که توسط دولت روحانی و جدیدا به لیست جدول شماره ١٧ امسال اضافه شده اند، عبارتند از: شهرکتاب با مدیریت مهدی فروزان داماد امام موسی صدر با بودجه ٧٠٠ میلیون تومان، مدرسه اسلامی هنر در قم با بودجه ٣٠٠ میلیون تومان، موسسه شهید مدنی با مدیریت سیدمحمدکاظم حجازی نماینده دور هشتم مجلس با بودجه ۴٠٠ میلیون تومان، موسسه رواق حکمت که رسالت آن پاسخگویی دینی در فضای سایبری عنوان شده با بودجه ۶٠٠ میلیون تومان، موزه مغز و اعصاب ایران با بودجه ۵٠٠ میلیارد تومان، بنیاد پروفسور حسابی با بودجه ٣٠٠ میلیون تومان و بنیاد علمی و فرهنگی استاد مطهری ١٠ میلیارد تومان …

اینها تنها یک بخش خیلی کوچک و علنی شده اختصاص بودجه های میلیاردی به موسسات و نهادهای حکومتی می باشد که به بیرون درز کرده است. لیست این موسسات طولانی تر بوده و بودجه های هنگفتی را دریافت می کنند. بخش بیشتر این نهادها و اسامی شان در ردیف های بودجه امسال بخشا زیر نهادها و ارگانها و وزارت خانه های حکومتی منظور شده است. برای مثال در زیر ردیف بودجه های اختصاص داده شده به آموزش و پرورش، به گفته مقامات این وزارتخانه نزدیک به بیست نهاد مذهبی و اعتقادی قرا دارند که در این وزارتخانه فعالیت می کنند و بودجه میگیرند.

و یا به گفته مقامات وزارت کار حکومت نهادها و موسسات غیرانتفاعی مذهبی بخش هایی از بودجه های این وزارت خانه را برای فعالیتهایی که انجام می دهند، دریافت می کنند. کلا در بودجه بندی دولت و مجلس همه وزارتخانه های حکومتی دهها زیر مجموعه مجهول وبی نام و نشان را در خود جای داده اند که بودجه های هنگفت دریافت می کنند.

موضوع اختصاص بودجه به نهادها و موسسات و … یک محور مهم “اولویتهای بودجه ای دولت” می باشد که هر ساله هفته ها در مجلس بر سر تقسیم بودجه بین این باندها بحث و جدل صورت میگرد. دهها کمیسیون و کمیته برای تقسیم پول بین باندهای حکومتی در مجلس شکل میگرد که هر کس به دنبال گرفتن سهم بیشتر از بودجه می باشد.

بودجه بندی در جمهوری اسلامی و دردولت های بر سرکار آورده شده در سه دهه گذشته اساسا حول “اولویتهای ولی فقیه و نظام” صورت میگرد. اولویتهای خامنه ای و بیت رهبری که بخشی از آن بالا بهش اشاره شده، تنها یک بخش کوچک آن می باشد. اختصاص نزدیک به ٢٩ درصد منابع بودجه به امور نظامی، تصویب دهها مورد بودجه های ویژه برای گسترش صنایع موشک سازی، تقویت تلاش های هسته ای، ساختن زندان های جدید،تجهیز دم و دستگاه سرکوب و نیروی نظامی حکومت و … نزدیک به نصف بودجه هر ساله حکومت را به خود اختصاص میدهد. علاوه بر این “موارد پیش بینی نشده” با طرح های چند فوریتی در ردیف های بودجه منظور شده که دست دولت وباندهای حکومتی را برای اختصاص بودجه های هنگفت باز گذاشته است.

اختصاص بودجه های هنگفت میلیاردی درحمایت از دار ودسته های تروریست اسلامی حکومت از حزب الله لبنان و جهاد اسلامی گرفته تا دار و دسته های مورد حمایت حکومت در یمن، عراق، بحرین، سرپا نگه داشتن رژیم اسد وکشورهای آفریقایی و … بخش دیگر اولویتهای بودجه ای حکومت می باشد.اینها همه ردیف های اول و مهم بودجه بندی در حکومت می باشد.

اما وضعیت بودجه وزارتخانه های حکومتی که به ادعای خودشان امورات مهم جامعه را سازمان و اداره می کننده، از چه قرار است و چقدر بودجه میگیرند؟

با نگاهی به بودجه سالانه حکومت و به اعتراف باندهای مختلف حکومتی بودجه آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، ایجاد اشتغال و مبارزه با بیکاری حتی نزدیک به یک سوم بودجه نهادهای امنیتی و نظامی حکومت نمی شود. حکومت میگوید ٤ هزار میلیارد تومان به ایجاد اشتغال بودجه داده است. آموزش و پروش ١٥ هزار میلیارد تومان. وزیر آموزش و پرورش میگوید ٦٧ هزار کلاس درس ناامن داریم که برای بازسازی نیاز به ١٢٠٠ میلیارد تومان پول است، که نداریم.

وزیر بهداشت مدعی است که “طرح سلامت ایرانیان” را به راه انداخته وبرای گسترش آن با کمبود 7٧هزار میلیارد تومان پول مواجه می باشد.

وزارت کار رژیم میگوید برای پرداخت بیمه بیکاری و تامین هزینه های بیمه شدگان تامین اجتماعی کمبود بودجه دارد. متقابلا دولت ادعا می کند که تامین اجتماعی خودکفاست. میلیونها کارگر و مردم هیج بیمه ای ندارند. حکومت دهها طرح بیمه ای تصوب کرده و صدها میلیاردتومان باندهای درگیر این طرح ها پول گرفته ولی هنوز مردم و بویژه کارگران بیمه درمانی کافی ندارند. در این میان میلیونها کارگر چندرغاز دستمزدشان را ماهها با تاخیر دریافت می کنند. حکومت و کارفرمایان که بخش اعظمشان دولتی ها می باشند، بی شرمانه میگویند پول و اعتبار برای پرداخت دستمزدهای معوقه ندارند!

و یا مورد اخبر فاجعه ریزش ساختمان پلاسکو که هنوز دعواهای حکومتی حول و حوش آن ادامه دارد. بودجه  آتش نشانی تهران سال گذشته٧٠٠ میلیارد تومان بوده که نصف آن پرداخت شده است. برای بودجه سال آینده هنوز رقمی اعلام نکرده اند.

اختصاص بودجه و بودجه بندی در جمهوری اسلامی براساس “اولویت های نظام” صورت میگرد. این اولویتها بخشا بالا بر شمرده شد. اختصاص بودجه برای دهها و صدها معضل و مشکل و کمبودی که در جامعه وجود دارد، در ردیف های پائین بودجه های حکومتی قراردارد و بودجه های ناچیزی به آنها اختصاص داده میشود که بخش بزرگ آن هم صرف دزدیها و لفت و لیس باندهای حکومتی میشود. ایجاد اشتغال، مبارزه با بیکاری، پرداخت بیمه بیکاری، برخورداری از بهداشت و درمان، آموزش و پروش استاندارد، ساختن و تجهیز بیمارستان، امن کردن جاده ها و محیط کارو فعالیت، حوادث پیش بینی نشده و بلایای طبیعی و …، در جایگاه  پائین تر بعد از اولویتهای حکومت در بودجه بندی قرار میگیرند. اینها امر حکومت نمی باشند.امر حکومت تقسیم بودجه بین باندهای و نهادی های حکومتی، تضمین و ادامه کاری دزدیها، غارت وچپاول، پر کردن جیب دزدان و شبکه مافیای دزدان وقاچاقچیان حکومت به سرکردگی خامنه ای و بیت رهبری می باشد.

جمهوری اسلامی و دولت روحانی و کل نظام  اولویت اصلی شان حفظ نظام کثیف سرمایه داری اسلامی، سازماندهی دزدیهای افسانه ای غارت کارگران و مردم و تحمیل فقر و فلاکت برگرده کارگران و مردم می باشد. برای پایان دادن به این وضعیت در قدم اول باید حکومت را به زیر کشید.

١٩ بهمن ١٣٩٥، ٧ فوریه ٢٠١٧

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *