جدید ترین

شهلا خباززاده : محرومیت کارگران قالیباف

 

ShahlaXabazZadeh

رئیس اداره فرش سازمان صنعت معدن تجارت آذربایجان غربی در مصاحبه ای تعداد قالیبافان استان را ٧٢ هزار نفر اعلام کرد که از این تعداد تا اوایل سال قبل ٢٥٠٠٠ نفر تحت پوشش بیمه قالیبافی بودند. در مهر ماه ٩٣ با ابلاغیه سازمان تامین اجتماعی ٤٠ درصد از بیمه شدگاه حذف شده و تعداد قالیبافان بیمه شده در حال حاضر به ١٩٥٠٠ نفر کاهش یافته است. یعنی فقط کمتر از یک چهارم کارگران قالیباف امکان استفاده از بیمه های اجتماعی و امکانات ناچیز آن را دارند. اسد درویشی اعلام کرد که از سال ٩٣ دولت یارانه بیمه قالیبافی را حذف کرده و این باعث شد تا فرآیند پذیرش بیمه قالیبافان جدید متوقف شود.

اگر کارگران کارگاههای خانگی قالیبافی را به این آمار اضافه کنیم، تعداد کارگران قالیباف بسیار بیشتر از این آمار ارائه شده میشود. کارگران قالیباف در ردیف محروم ترین کارگران هستند. ساعت کار طولانی، شرایط کار بسیار دشوار و دستمزدهای بسیار ناچیز از ویژگی های “صنعت قالیبافی” است. بخاطر پراکندگی کارگاهها کارگران قالیباف از هیچ تشکلی برخوردار نیستند. استفاده از کار کودکان در این صنعت امری عادی است. به گفته اسد درویشی نیمی از نیروی کار این صنعت را زنان تشکیل می دهند و کار زنان در کارگاههای خانگی که معمولا بدون دستمزد و بعنوان یک وظیفه انجام میشود، در این آمار بحساب نمی آید.

فقر و فلاکت در بین کارگران قالیباف تا به آن حد گسترده است که تعداد زیادی از آنان تحت پوشش کمیته امداد خمینی قرار گرفته اند.جلال حسین‌زاده مدیر کل این کمیته در پنجمین جلسه کمیته اجتماعی و اقتصادی ستاد ساماندهی امور جوانان این را اعتراف می کند: هم‌اکنون ١٢ هزار نفر فرشباف تحت پوشش کمیته امداد در آذربایجان‌غربی فعال بوده و با مشکلاتی دست به گریبان هستند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *