کارزاری برای فرستادن کودکان به مدرسه

shahla_daneshfar

انترناسیونال ۶۲۰

شهلا دانشفر

میثم هاشم‌خانی، پژوهشگر اقتصاد اجتماعی و سرپرست دبیرخانه دائمی کنفرانس “توسعه و عدالت اجتماعی”، میگوید: “۶۵ درصد خانواده های محروم پولی برای تحصیل فرزندانشان ندارند”.

حاجتی مدیر کل آموزش و پرورش گیلان در جلسه ای در ٦ خرداد تحت عنوان “هم اندیشی مدیران مدارس و سرگروه‌های آموزشی” از کاهش جمعیت دانش‌آموزی  در ده سال گذشته  از ۱۹ میلیون نفر به ۱۳ میلیون نفر سخن میگوید. این هفت میلیون کودکی که از چرخه تحصیل خارج مانده اند، بخش زیادشان راهی خیابان شده و به کودکان کار و خیابان تبدیل شده اند. اینها کودکانی هستند که بدلیل فقر خانواده سرنوشت و زندگی شان دگرگون شده و امروز با مصائب بسیاری روبرو هستند و جان و زندگی شان در خطر است. اجازه ندهیم که بازهم تعداد دیگری از کودکان ما بر این لیست اضافه شود و از تحصیل محروم بمانند.

تا شروع تحصیلی مدت کوتاهی داریم و در این فاصله معلمان، خانواده ها و همه مردم میتوانند با کارزاری سراسری جلوی این فاجعه و محروم شدن کودکانی بیشتر از تحصیل  را بگیرند. میتوانند کاری کنند که کودکان محروم امکان بازگشت به تحصیل را پیدا کنند. کارزاری پرشور برای فرستادن کودکانمان به مدرسه پاسخ فوری ما به این اوضاع است.

بنابراین اکنون که فصل ثبت نام دانش آموزان برای مدارس است و بخش عظیمی از مردم با معضل فرستادن کودکانشان به مدرسه و تامین هزینه های تحصیلی آنان روبرویند، مبارزه متحد معلمان و خانواده دانش آموزان با دو خواست فوری تحصیل رایگان و یک وعده غذای گرم برای همه کودکان در مدارس یک گام مهم از این کارزار است. و پافشاری بر این دو خواست بیش از بیش صف مبارزه معلمان و خانواده های دانش اموزان را کنار هم قرار میدهد.

میثم هاشمی در ادامه گفته هایش میگوید: “برای مثال پژوهش‌های متعددی تاکید می‌کنند که فقر تغذیه‌ای رایج در میان کودکان خانوارهای محروم، باعث می‌شود که حتی در صورت وجود معلمان توانمند و مدارس استاندارد، کیفیت آموزش‌پذیری دانش‌آموزان، پایین باشد”.

زیر فشار اعتراضات ما مردم دولت دارد از یارانه دادن شیر به دانش آموزان در مدارس سخن میگوید. خواست یک وعده غذای گرم برای کودکان در مدارس بخش مهمی از کارزار ما با خواست تحصیل رایگان برای همه است.

با مبارزات پیگیرانه خود میتوانیم قدم به قدم دولت را عقب بزنیم و تحصیل رایگان را تحمیل کنیم.  از جمله زیر بار پرداخت شهریه و اخاذی های مختلف مدارس نرویم. هم اکنون مدارس بسیاری را پلمب کرده اند و کودکان ما ناگزیر به طی مصافتی طولانی برای رفتن به مدرسه هستند و یک معضل اساسی بر دوش خانواده ها هزینه ایاب و ذهاب آنانست. از رقم یک میلیون تومان بابت این هزینه سخن است. خواستار امکان ایاب و ذهاب رایگان کودکان به مدرسه شویم و باید درتمام محلات به اندازه کافی مدارسی با شرایط امن و انسانی دایر شود. بعلاوه کتابهای درسی باید رایگان باشد. پیش کشیدن این خواستها و بسیاری خواستهای دیگر گامهای عملی مهمی برای تحمیل تحصیل رایگان برای کودکان است. حول این خواستها گرد آئیم. حول کارزار برای فرستادن کودکان به مدرسه در شبکه های اجتماعی نظیر تلگرام و ایمو و واتس آپ و غیره گروههای مبارزاتی تشکیل دهیم و نیروی خود را گرد آوریم. بخشی از کودکان محروم از تحصیل، کودکان خانواده های افغانستانی هستند که مورد تعقیب و محرومیت هر روزه هستند. حق تحصیل برای کودکان افغانستانی باید بخش مهمی از کارزار ما برای تحصیل رایگان برای همه باشد.

همچنین میتوانیم جمع هایمان را در محلات شکل دهیم و خانواده های دانش اموزان در ارتباط با هم قرار گیرند و برای پیشبرد این خواستها کاری صورت دهند. طومار اعتراضی بنویسند و در کل محل به امضا در آوردند و بدین ترتیب ایام ثبت نام دانش آموزان برای مدرسه را به کارزاری مبارزاتی برای فرستادن کودکانمان به مدرسه تبدیل کنیم.

فرصت کمی به آغاز سال تحصیلی باقی مانده است. منتظر نمانیم تا باز هم تعدادی دیگر از کودکان ما از چرخه تحصیل بیرون بمانند و به صف کودکان کار اضافه شوند. بکوشیم اینها همه را به گفتمان کل جامعه تبدیل کنیم.

تحصیل رایگان حق مسلم همه کودکان در تمام سطوح تحصیلی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *