- روز ۵ آذر جمعی از کارگران تخلیه و بارگیری بندرامام در اعتراض به سطح نازل حقوقها ازجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و مزایایی چون حق بدی آب و هوا و شرایط اقلیمی، پرداخت نشدن کامل مطالبات، شرایط سخت کاری و رعایت نشدن پروتکل های بهداشتی مقابله با کرونا دست به تجمع اعتراضی زدند. قبل از آن نیز در روز سوم آذر بخشی از کارگران این شرکت که خارج از شیفت کاری شان بودند، نسبت به عدم اجرای وعده های داده شده از سوی کارفرما و شرایط اسفناک کاری خود دست به اعتراض زدند.
به گفته کارگران محیط کار آنها تجهیزات استراتژیک و غولپیکری دارد و کار کردن روی این تجهیزات خطراتی برای کارگران به همراه دارد و تجهیزات ایمنی کافی وجود ندارد. ارتفاع جرثقیلهای چندین تُنی مجموعه زیاد است و اپراتورها برای کنترل دستگاه، باید مسیری مارپیچ و لغزنده را پشت سربگذارند و به ارتفاع ۱۳۰ تا ۱۴۰ متری بروند و در ارتفاع کار کنند و سطح لغزنده کشتی ها یکی از خطرات کاری در بندر است. این کارگران خواستار ایمنی محیط کار و پرداخت حق ارتفاع هستند.
کارگران تخلیه و بارگیری بندر امام ١٢ ساعت در روز و ١٢ ساعت در شب کار میکنند و یک معضل دیگر آنان شیوع بیماری کرونا و عدم اختصاص تجهیزات لازم برای مقابله با آن است. به گفته کارگران ماهیت کاری آنان دورکاری نیست و باید در محل کار حضور داشته باشند و بندر تعطیل پذیر نیست. بنابراین باید تمهیدات ویژه برای مقابله با کرونا در نظر گرفته شود. یک پیشنهاد کارگران این بوده است که به جای حضور دو اپراتور برای هر دستگاه، یک اپراتور در محل کار و اپراتور دیگر در خانه باشد و این طرح از سوی کارفرمای اصلی شرکت مورد تایید قرار گرفته است. اما کاتالوگ تجهیزات بندر میگوید، هر اپراتور باید ۴ ساعت کار کند،۴ ساعت آمادهباش (استندبای) باشد و ۴ ساعت استراحت کند. اما کارگران بر اجرای طرح پیشنهادی خود تاکید دارند.
معضل دیگر شب کاری هاست. به گفته کارگران با اینکه ماهیت کار کارگران فنی روز کار است ولی شرکت آنها را شبکار کرده است. کارگران این بخش نیز به عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی اعتراض دارند. خواست آنها اینست که فقط ۶ ساعت در محل کار حضور داشته باشند. بدین ترتیب گروهی از کارگران در ۶ ساعت اول و گروهی در ۶ ساعت دوم کار کنند و شیفتهای کاری ۶ ساعته شب نیز به تدریج حذف شد.
بنا بر خبرها شرکت تخلیه و بارگیری بندرامام وضعیت کاری تعدادی از کارگران با سابقه کاری را کار روزمزدی و قرارداد یکساله تبدیل کرده است و این موضوع به فضای اعتراض در میان کارگران شدت داده است. اینها همه معضلاتی است که کارگران این بندر در اعتراضات سراسری مرداد ماه کارگران صنعت نفت مطرح کرده و به آنها وعده هایی داده شده است. اما به هیچکدام از وعده ها عمل نگردیده است. کارگران تخلیه و بارگیری بندرامام به خلف وعده های داده شده اعتراض دارند.
- روز ٥ آذر کارگران شرکت اکسیر صنعت در فاز ۱۳ اسکله تنبک پارس جنوبی در اعتراض به عدم پرداخت سه ماه حقوق معوقه و اجرایی نشدن وعده های داده شده دست به اعتصاب زدند.
-صبح روز سه شنبه ۴آذرماه بیش از صد نفر از کارگران پیمانی صنعت نفت در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و دیگر وعده های مقامات نفت، مقابل وزارت نفت در تهران تجمع کردند.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
پیش بسوی ایجاد شوراها
حزب کمونیست کارگری ایران
٦ آذر۱۳۹۹، ٢٦ نوامبر ۲۰۲۰