در هفته های اخیرکمپینی از طرف فعالان معلمان و بازنشستگان فرهنگی در اعتراض به مشکلات معیشتی معلمان، آموزشی و کمبود امکانات به خصوص در مناطق محروم تحت عنوان “بودجه عادلانه” به راه افتاده است. بر اساس آخرین خبرها نزدیک به ۱۴۰ هزار امضا در حمایت از خواستهای معلمان در این کمپین جمع آوری شده است.
محمد حبیبی یکی ازفعالان معلمان در همین رابطه گفته است:۱۴۰ هزار امضا جمع شده. وی با اشاره به اعتراض جمع زیادی از فرهنگیان نسبت به بودجه در نظر گرفته شده برای آموزش و پرورش در سال آینده، گفت: کمپین بودجه عادلانه از ۳ هفته پیش آغاز به کار کرد و دوستان فعال صنفی در سراسر کشور نامه اعتراضی به بودجه سال آینده که در حال حاضر از سوی دولت مصوب و به مجلس فرستاده شده، تنظیم کردند. این بودجه برای مشکلات معیشتی معلمان، آموزشی و کمبود امکانات به خصوص در مناطق محروم کارساز نیست.وی با اشاره به اینکه ۱۱۰ هزار امضا از سوی فرهنگیان به صورت مجازی و ۳۰ هزار امضا به صورت دستی در مدارس در اعتراض به این بودجه جمع آوری شده است، گفت: روز گذشته تمامی این امضاها به نمایندگان کمیسیون آموزش، کمیسیون تلفیق و هیات رییسه تحویل داده شد.
در سال های اخیر مبارزات معلمان در اعتراض به حقوق های کم؛ کمبود امکانات آموزشی در مدارس، وضعیت بد معیشتی بازنشستگان و … ادامه داشته است. چندین اعتراض بزرگ و سراسری مقابل مجلس و نهادهای حکومتی و در سراسر کشور برگزار شده است. واکنش حکومت به این مبارزات تا به حال همه اش دادن وعیده و وعید و سردواندن معلمان بوده است. طبعا این ابتکار معلمان قابل دفاع است و باید از این حرکت دفاع کرد. اما این را هم باید در نظر داشت که کمپین فوق یکی از اقدامات می باشد و نهایتا هم به احتمال زیاد با مخالفت دولت روبرو شده و مشمول مرور زمان خواهد شد. خوشبختانه فعالان مبارزاتی معلمان هم به این نکته پی برده و در تلاش هستند برای رسیدن به مطالباتشان مبارزاتشان را سراسری تر کرده و با آمدن به خیابان و سازماندهی اعتراضات سراسری و گسترده خواستهایشان را به دولت و حکومت تحمیل نمایند.
در هفته ها و ماههای اخیر شاهد نمونه های خوبی از این اعتراضات و طرح خواستهای معلمان بودیم. و این جای امیدواری است. معلمان و بازنشستگان فرهنگی باید بدانند که حکومت براحتی پای پاسخگویی به مطالباتشان نخواهد آمد. تنها راه گسترش مبارزات، سراسری شدن و ایجاد نهادها و تشکل های مبارزاتی برای سازماندهی این اعتراضات و رویارویی قدرت و نیروی معلمان با حکومت می باشد. هر چه معلمان دارند نه از صدقه سر حکومت، بلکه حاصل مبارزه طولانی و یک روزآزمایی بین حکومت و معلمان بوده است.
افزایش حقوق های معلمان و فرهنگیان بازنشسته، پرداخت به موقع حقوق ها، اجرای نظام هماهنگ و سایر مطالبات معلمان در کنار اختصاص بودجه کافی به آموزش و پرورش و فراهم آوردن امکانات تحصیلی در مدارس استاندارد و امن از جمله خواستهای مبارزات معلمان می باشد. برای تحمیل این خواستها به حکومت باید دست به مبارزه ای سراسری و متحد و سازمانیافته زد و حکومت را مجبور به قبول خواستها کرد. این حکومت فقط زبان زور و مبارزه می فهمد.
۱۱ اسفند ۱۳۹۵ ، اول مارس ۲۰۱۷