اخبار هفته: واحد خوزستان کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری
۲۸ دی- ۵ بهمن ۱۴۰۳
جمعه ۵ بهمن
– امان جلالینژاد و مهدی معمار، متهمان سیاسی که در یک پرونده قضایی مشترک هستند، بیش از ۹ ماه است که در زندان شیبان اهواز بسر میبرند. بنا بر خبرها روز چهارم بهمن پرونده آنها به دلیل عدم حضور قاضی از شعبه چهارم دادگاه انقلاب اهواز به شعبه سوم همان دادگاه منتقل شده است. اما تاکنون زمانی برای رسیدگی به اتهامات آنها تعیین نشده است.
امان جلالی نژد و مهدی معمار قبلاً در هفدهم آذر ماه در خصوص بخش دیگری از پرونده شان، در شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری اهواز به ریاست قاضی پورسراج هم محاکمه شده بودند.
لازم به یادآوری است که قبلا کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در گزارشی بدون اشاره به اتهامات مطروحه علیه امان جلالی نژاد، اعلام کرده بود که او توسط دادگاه کیفری به سه سال و شش ماه حبس محکوم شده است. همچنین در خبر دیگری از صدور شش ماه حکم برای مهدی معمار گزارش شده بود. طبق گزارش هرانا پیشتر یکی از نزدیکان خانواده مهدی معمار در گفتوگو با این رسانه گفته بود: “در مراحل اولیه بازپرسی، بازجو به مهدی گفته بود اگر همکاری کند و برگههایی را امضا کند، آزاد خواهد شد. مهدی نیز بدون آگاهی از محتوای این برگهها، آنها را امضا کرد که در نهایت بهعنوان مستندات علیه خود او مورد استفاده قرار گرفت. همچنین او در برخی جلسات بازجویی مجبور به امضای برگههای سفیدی شده است که احتمالاً این برگهها نیز علیه وی استفاده خواهند شد.”
این خبر نشانه ای دیگر از سیاست جنایتکارانه حکومت مبنی بر اعتراف گیری اجباری در زیر شکنجه و صدور محکومیت های سنگین برای زندانیان سیاسی است.
امان جلالی نژاد، فارغ التحصیل رشته نقاشی، معلم و عضو شورای هنرستان امیرکبیر اهواز است که در تاریخ ۲۰ فروردین امسال، توسط نیروهای امنیتی در محدوده ورودی شهر اهواز بازداشت شد. مهدی معمار نیز دانشجوی مکانیک است که در تاریخ ۲۷ فروردین ماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی در منزل مسکونی خود در اهواز بازداشت شد.
این متهمان سیاسی به همراه جعفر سلمان نژاد، محمد سلامت، راستین قنواتی و مهشید لطفی، دیگر متهمان این پرونده در تاریخ ۲۱ خرداد ۱۴۰۳، در شعبه ۱۳ دادسرای انقلاب اهواز از جمله به خاطر اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم برضد امنیت داخلی/خارجی، تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی، عضویت در جمعیتهای معارض کشور، محاربه، افساد فی الارض، نگهداری اسلحه/مهمات جنگی به صورت غیرمجاز و نگهداری شوکر (شوکدهندهها) تفهیم اتهام شده بودند.
– بنا بر خبرها #محمد_بوعذار ساکن منطقه باهنر یکی دیگر از بازداشت شدگان موج دستگیریهای اوایل دیماه در اهواز است که همچنان در بازداشت بسر میبرد. تمامی این دستگیری شدگان باید فوراً و بدون قید و شرط آزاد شوند.
پنجشنبه ۴ بهمن
– حجت آلمحمدی، شهروند بازداشتی اهل ایذه، بیش از ۴ ماه است که در زندان شیبان اهواز بلاتکلیف مانده است. بنا بر خبرها پرونده او کماکان در شعبه دو دادسرای ایذه در دست بررسی است.
چهارشنبه ۳ بهمن
– جوانان بیکار بخش غیزانیه اهواز با خواست اشتغال مقابل درب کارخانه نمک زدایی تجمع کردند. این تجمع همزمان با سفر پزشکیان به همراه هیات دولت و وزیر نفت به خوزستان انجام گرفت. اعتراض این جوانان به بیکاری و بی تامینی است. اهالی این روستاها میگویند با صدها چاه نفت و تاسیسات عظیم نفت و گاز، شرکت ملی نفت جز یک محیط زیست مسموم و آلوده سهمی نصیب آنها نکرده است. به همین خاطر امروز حضور مقامات حکومتی در خوزستان با اعتراضات مردمی روبرو شد.
– جوانان بیکار و معترض در اهواز، سخنرانی پزشکیان را با شعار بیکاری بیکاری مختل و حضور او را به صحنه اعتراض خود تبدیل کردند.
– جمعیت بزرگی از مالباختگان شرکت گلباران در دزفول در اعتراض به اختلاسها و یغما رفتن اندوخته هایشان با فریاد “خیلی دروغ شنیدیم، عدالتی ندیدیم” دست به تجمع و راهپیمایی زدند.
این حرکت اعتراضی همزمان با سفر هیات دولت و رئیس جمهور به خوزستان برپا شد و جمعیت بزرگی از بازنشستگان زن و مرد با در دست داشتن بنرها و پلاکاردهایی حضور مقامات حکومتی را به صحنه اعتراض خود علیه تعرضات معیشتی حکومت و دزدی ها تبدیل کردند. مالباختگان میگویند که مدیر این مجتمع املاک زیادی دارد و میتواند با فروش املاک خود مطالبات سپرده گذاران را پرداخت کند. سهامداران مالباخته مجتمع تجاری گلباران دزفول در ماههای قبل نیز تجمعاتی اعتراضی در دزفول، اهواز و تهران داشته به مقامات حکومتی در سطح استان و کشور و قوه قضائیه مراجعه کرده اند و جوابی نگرفته اند.
این مجتمع در شهریور ۱۳۹۸ در هشت طبقه و بالغ بر ۲۴ هزار متر مربع فضای خالص توسط بخش خصوصی به بهره برداری رسید و دی ماه ۱۴۰۲ تحت عنوان مشکلات مالی تعطیل شد. مالباختگان شرکت گلباران خواستار پرداخت فوری سپرده هایشان از این شرکت هستند. دزدی ها و اختلاس ها و بالا کشیدن اندوخته های مردم با سرهم بندی کردن شرکتهای جعلی و با تقلب و دروغ و بازیهای مختلف، یک کار روتین دست اندرکاران و وابستگان حکومتی است و به بخشهای زیادی از مردم که اندوخته های ناچیزشان دزدیده شده، آسیب وارد کرده است. جنبش مالباختگان یک جنبش گسترده در ایران است.
سه شنبه ۲ بهمن
– محکومیت #مازیار_سیدنژاد، فعال کارگری پس از پذیرش درخواست تجمیع احکام، توسط دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان به ۳ سال و ۳ ماه و دو روز حبس تغییر کرد. وی پیشتر در دو پرونده مجزا توسط شعب دادگاه انقلاب در اهواز و تهران مجموعا به ۶ سال حبس محکوم شده بود. بر اساس حکمی که در تاریخ ۲۹ آذر توسط شعبه ۱۶ دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان به ریاست سعید کوشا صادر و به آقای سیدنژاد ابلاغ شده است، وی از بابت اتهام “عضویت در گروه معاند نظام” به دو سال و هفت ماه و شانزده روز حبس و در خصوص اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به هفت ماه و شانزده روز حبس محکوم شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۲سال و ۷ماه و ۱۶روز حبس برای او قابل اجرا خواهد بود.
دوشنبه ۱ بهمن
– بازنشستگان مخابرات همچون دوشنبه های گذشته برای پیگیری مطالبات خودشان تجمع کردند. اعتراض بازنشستگان به فقر و بی تامینی و اختلاسگریهای حاکم و بساط سرکوب حکومت است و اجرای همسان سازی حقوقها و افزایش سطح آن به بالای رقم سبد معیشتی ۴۵ میلیونی و درمان رایگان مطالبات سراسری آنهاست. بعلاوه اجرای آیین نامه ۸۹/۲۴ مرداد ماه سال ۸۹ هیأت مدیره وقت شرکت مخابرات ایران و پایان دادن به اختلاسگریها خواستهای فوری بازنشستگان مخابرات است. ستاد اجرایی فرمان امام تحت اختیار بیت خامنه ای و بنیاد تعاون سپاه پاسداران است و این ها سهامداران عمدهی شرکت مخابرات هستند که هدف شعارهای اعتراضی قرار دارند.
یکشنبه ۳۰ دی
– بازنشستگان تامین اجتماعی همچون یکشنبه های هر هفته در چند شهر از جمله در شوش و اهواز تجمع کرده و پیگیر مطالبات خود شدند. در اهواز بازنشستگان علیرغم آلودگی شدید هوا که وضعیت قرمز اعلام شده بود مقابل تامین اجتماعی تجمع کردند. در این تجمعات بازنشستگان شعار میدادند: “دولت انتصابی، دروغ میگه حسابی”، “نه پول داریم نه نونی؛ مرگ براین گرونی”، ” فقط کف خیابون به دست میاد حقمون”، ” تامینو غارت کردن، ما را بیچاره کردند”، “نه خواری نه ذلت، مرگ بر این عدالت”، و “گرانی تورم، بلای جان مردم”.
بازنشستگان در شوش که مثل هر هفته از شهرهای شوش، هفت تپه و کرخه گرد آمده بودند در ادامه شعاردهی های پر شور خود با خواندن سرود زیر بار ستم نمی کنیم زندگی، جان فدا میکنیم در ره آزادگی کل بساط توحش و بردگی حاکم را به چالش کشیدند.
شنبه ۲۹ دی
– امان جلالی نژاد معلم هنر زاهدانی که از فروردین امسال تاکنون در زندان شیبان اهواز بلاتکلیف است، از دسترسی به سادهترین حقوق خود به عنوان زندانی محروم شده است. طبق گزارشات پس از انتشار مصاحبه فرزانه زیلابی وکیل او درخصوص وضعیت مبهم پرونده امان جلالی نژاد و عدم وجود ادله کافی برای اتهامات، نامه تردد او به بخش فرهنگی زندان لغو و امکان دسترسیاش به کتابخانه مرکزی را نیز گرفتهاند. همچین اخیرا تماسهای تلفنی او محدود شده و حتی در ملاقات با پدر و مادر سالخوردهاش که در ۹ ماه اخیر با وجود بیماریهای بسیار به دلیل به طول کشیدن دادرسی در اهواز سرگردان بودهاند توسط عوامل حفاظت زندان، همراهی میشوند. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ضمن بازتاب این خبر و حمایت از امان جلالی نژاد چنین نوشت: تشدید سیستماتیک فشارهای امنیتی هرگز مانع پیگیری مطالبات مشروع و قانونی معلمان نخواهد شد.
جمعه ۲۸ دی
– به دنبال اعتصاب روز گذشته کارگران شرکت پانیا پرتو کهربای اندیمشک، مسئولان این شرکت که از حمایت نهادهای حکومتی و نماینده مجلس حسنوند برخوردار هستند در شب گذشته از ورود کارگران شیفت شب به کارخانه به بهانه تعطیلی جلوگیری کردند. اعتراضات کارگران اما همچنان ادامه دارد.
– محمد طهماسبی زندانی سیاسی بیش از ۵ ماه است که در زندان شیبان اهواز بسر میبرد. او اهل ایذه است و طبق گزارشات چندی پیش پرونده وی از دادسرای اهواز به دادسرای ایذه ارسال شد و خانواده وی به مرجع قضایی این شهر مراجعه کردند. در آنجا به آنها اعلام شده که کماکان تحقیقات ادامه دارد. محمد طهماسبی از دسترسی به وکیل نیز محروم است و با آزادی او با وثیقه مخالفت شده است. محمد طهماسبی و همه زندانیان سیاسی باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند. واحد خوزستان حزب کمونیست کارگری تشدید فشارهای امنیتی بر روی فعالین سیاسی و مردم معترض در خوزستان را شدیدا محکوم میکند. پاسخ این سرکوبگری ها گسترش اعترضات است.
واحد خوزستان – کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری
۵ بهمن ۱۴۰۳، ۲۴ ژانویه ۲۰۲۵