” فتنه مسئله ای بود که از حدود ۱۰ سال قبل از سال ۸۸ آن را بررسی کرده بودند و اساسش این بود که فتنه گران به فکر براندازی جمهوری اسلامی بودند … اساسا مسئله انتخابات مطرح نبود بلکه مسئله نظام جمهوری اسلامی ، انقلاب اسلامی و براندازی آن مطرح بود یعنی حرکتی که حکومت اسلامی را سرکوب و نابود کنند و حکومتی سکولار زیر نظر آمریکا جایگزینش شود. این مسئله ای است که اشخاص به ویژه نسل جوان باید آن را بدانند که فتنه گران چه می خواستند بکنند و بر این مبنا باید به این بیندیشیم که اگر فتنه به ثمر رسیده بود چه می شد و حماسه نهم دی چه کرد.“
جنتی رئیس مجلس خبرگان
سالگرد 9 دی 88 برای حکومت اسلامی همان جایگاه را پیدا کرده است که کودتای 28 مرداد 32 برای رژیم شاه داشت. حکومت سلطنتی بخیابان ریختن شعبان بی مخ ها در روز 28 مرداد را قیام ملی می نامید و مقامات حکومت اسلامی به خیابان ریختن بسیجی های و لباس شخصیها و چاقوکشان حکومتی در نه دی 88 را حماسه می خوانند. اولی جنبش مردم را توطئه روسها میدانست و دومی توطئه آمریکا. این ادعاها ویژه جمهوری اسلامی یا نظام سلطنت نیست، همه دیکتاتوریها تلاش میکنند با همین نوع توجیهات اعتراضات و خیزشهای توده ای را تخطئه کنند. اساس حرکت توده ای مردم ایران در هر دو تحول 32 و 88 بچالش کشیدن حکومت موجود بود با این تفاوت که خواست و شعار سرنگونی حکومت و بزیر کشیدن دیکتاتوری حاکم در خیزش 88 بسیار صریح تر و گسترده تر مطرح شد. جنتی کشف عجیبی نکرده است که جنبش 88 را تحولی فراتر از مساله تقلب در انتخابات و هدف آنرا براندازی نظام میداند. “مرگ بر خامنه ای” و “موسوی بهانه است کل نظام نشانه است” از جمله شعارهای توده ای در تظاهرات سال 88 بود. این نوع “افشاگریهای” جنتی و دیگر اصولگرایان در مورد فتنه 88 در واقع حمله به دارو و دسته رفسنجانی روحانی و اصلاح طلبانی است که به نظراصولگرایان موضع قاطعی در قبال 88 ندارند. وگرنه هر دو جناح میدانند که “افشای” ماهیت سرنگونی طلبانه خیزش 88 در نظر مردم تنها نشانه حقانیت و اعتبار آنست.
جنتی میخواهد نسل جوان بداند که اگر فتنه به ثمر رسیده بود جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی
نابود میشد و حکومتی سکولاریستی سر کار می آمد. این هم قرار است پرونده دوخردادی ها را سنگین تر کند. تا آنجا که به نسل جوان مربوط میشود نگرانی های جنتی صرفا بیان آرزویهای آنها است. چیزی به آخر عمر جنتی نمانده است اما احتمالا آنقدر زنده خواهد ماند که ببیند چطور نسل جوان مورد خطاب او جنبش ناتمام 88 را به سرانجام خواهد رساند.
28 دسامبر 16