روز نوزده اردیبهشت معلمان در سطح سراسری علیه حملات جنایتکارانه شیمیایی به مدارس دخترانه، ترور معلم معترض حسین مهدیپور در دشتستان سیستان و بلوچستان، سرکوبگریهای حکومت و دستگیری همکاران خود و برای پیگیری مطالباتشان در سی شهر تجمع کردند. فراخوان تجمعات نوزدهم اردیبهشت معلمان از سوی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان داده شده بود که باتوجهبه مکان اجتماعی معلمان با استقبال قابلتوجهی از سوی تشکلهای مختلف دانشجویی، کارگران، بازنشستگان و بخشهای مختلف مردم روبرو شد که بازتاب آن را بهروشنی در مدیای اجتماعی میشد دید.
تجمعات سراسری معلمان در نوزدهم اردیبهشت در دل انقلاب زن زندگی آزادی یک اتفاق مهم سیاسی است.
بهویژه موضوعات اعتراض معلمان موضوعات اعتراض همه مردم خصوصاً خانوادههای دانشآموزان است و خواستهای آنها ازجمله خواست تحصیل رایگان و باکیفیت و غیرایدئولوژیک خواست سراسری همه مردم است. با این اعتراضات معلمان تحرک اعتراضی گستردهای در شهرها ایجاد کرده و به انقلاب قدرت بخشیدند. این تجمعات در کنار تجمعات اعتراضی بازنشستگان تأمین اجتماعی و مخابرات در روزهای هفدهم و هجدهم که تداوم هم دارد نشانگر به خیابان آمدن هر روز بیشتر بخشهای مختلف کارگری و مردم معترض در اشکالی سازمانیافتهتر و تداوم انقلاب در شکلی متعینتر است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان قبلاً نیز در برابر ادامه حملات جنایتکارانه شیمیایی به مدارس بیانیه داده و فراخوان به تشکیل کمیتههای مردمی و زنجیره انسانی برای حفاظت از مدارس و دانشآموزان را داده بودند. با فراخوان و تجمعات گستردهای که در ۱۹ اردیبهشت انجام گرفت معلمان خود پیشتاز مقابله با این حملات شدند و پاسخ محکمی به حکومت داده شد.
از سوی دیگر حکومت اسلامی با تشدید دستگیریها و سرکوبگریهایش از سال گذشته تا کنون همواره تلاش کرده است که مبارزات معلمان را که بهخاطر سابقه مبارزاتیشان و جلو آوردن خواستهای سراسری کل جامعه در قلب مردم قرار دارند عقب بزند. دلیلش نیز این است که جمهوری اسلامی بر جایگاه معلمان در متن اوضاع پر تلاطم جامعه و کشیدهشدن اوضاع به شرایط کنونی واقف است و قدرت بسیج نیرو و سازماندهی آنان را که در سال گذشته دامنه اعتراضاتشان به دویست شهر کشیده شد، بهخوبی میداند و از آن هراس دارد. از جمله ما شاهد این بودیم که در آستانه روز جهانی کارگر امسال فشارهای امنیتی بر روی معلمان تشدید شد و تعدادی هم دستگیر شدند. به دلیل اینکه در سال گذشته شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان فراخوان دهنده برگزاری اول ماه مه سراسری بود و پاسخ هم گرفت. در مقابل همواره یک عرصه مهم نبرد معلمان مقابله با همین سرکوبگریهای حکومت بوده است. معلمان همراه با فریاد اعتراضاتشان و خواستها و مطالباتشان، بر آزادی همکاران دربند خود و بستهشدن پروندههای امنیتی و پایاندادن به امنیتیکردن مبارزات پای میکوبند. از جمله در تجمعات روز نوزده اردیبهشت عکسهای همکاران زندانی خود را به دست داشتند و شعار معلم زندانی آزاد باید گردد سراسری بود و همهجا در دستنوشتهها و بنرها و فریادهای اعتراضی آنها بازتاب داشت و نیز در جایی مثل کرمانشاه نیز معلمان با شعار “مهدیپور، مهدیپور، روحت شاد” معلمان به ترور حسین مهدی بور در سیستان و بلوچستان اعتراض کردند و علیه حکومت شعار دادند. این چنین است که معلمان نیروی متحد و به سد محکمی علیه سرکوبها تبدیل شده و الگو به دست میدهند.
معلمان همچنین یک نیروی اعتراض علیه فقر و تبعیض و اختلاسها و دزدیها هستند و این موضوع اعتراض مردم در انقلاب زن زندگی آزادی است که خود را در شعار “فقر فساد گرونی، میریم تا سرنگونی ” بازتاب میدهد. معلمان با تأکید بر اینکه حاضر به زندگی در زیر خط فقر و بیتامینی نیستیم، همین امروز خواستار اجرای کامل رتبهبندی برای معلمان شاغل و همسانسازی حقوقها برای معلمان بازنشسته و افزایش حقوقها به بالای سبد هزینه ۲۵ میلیونی هستند و این را بارها تأکید کردهاند. بعلاوه اینکه درمان رایگان و داشتن حق مسکن و پایاندادن به دزدیها و اختلاسها از جمله به تاراج رفتن بانک ذخیره فرهنگیان از خواستهای اعلام شده آنها در تجمعات و اعتراضاتشان است. معلمان به حقوقهای نجومی و تبعیضها و نابرابریها اعتراض دارند و شعارهایی چون “حقوقهای نجومی، فلاکت عمومی”، “یک اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه”، “معیشت، منزلت، حق مسلم ماست” شعارهای نمادین آنها در اعتراضاتشان بوده است.
و بالاخره اینکه در سر سخن قطعنامه شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان با تأکید بر نقد مبانی فکری و سیاسی ایدئولوژی حاکم و بازاندیشی انتقادی در شیوههای حکمرانی و اداره مدارس خواست تحصیل رایگان و باکیفیت و غیرایدئولوژیک و غیرکالایی بودن آموزش را اعلام کردهاند. این تأکید و طرح خواست آموزش غیرایدئولوژیک چالش ارکان پایهای حکومت و تأکیدی بر جدایی مذهب از دولت و آموزشوپرورش است. این موضوعات همگی در دستنوشتههای معلمان، شعارهای اعتراضی و قطعنامه پایانی تجمعات ۱۹ اردیبهشت بازتاب داشت و درجه بالای سازماندهی و اتحاد و پیشرو بودن آنان را به نمایش میگذارد.
همزمانی تجمعات روز ۱۹ اردیبهشت با سالروز قتل فرزاد کمانگر معلم محبوب و معترضی که در سال ۸۹ به دست حکومت اسلامی به دار آویخته شد، و گرامیداشت یادش کیفرخواستی علیه اعدام او و اعدامها است و این اقدام در شرایطی که حکومت به اعدامهایش شدت داده، معنای عمیقی میدهد. این چنین است که معلمان در حرکت اعتراضی ۱۹ اردیبهشت صدای اعتراض کل جامعه بودند. هم اکنون گفتمانها در میان معلمان بر سر ادامه این اعتراضات در اشکال گستردهتری بهصورت تحصن و اعتصاب است. باید با تمام قدرت در کنارشان بود و از خواستها و مبارزاتشان وسیعاً حمایت و پشتیبانی کرد.