جدید ترین

 حمید تقوایی: “فتنه چهارم” در راه است!

“اگر این باور در فکر مردم ایجاد شود که در مساله هسته ای توافق شد پس در مسایل دیگر هم می‌شود توافق کرد، این یک خطر و فتنه است. … فتنه بعد از برجام طولانی خواهد بود.” فرمانده سپاه

این گفته فرمانده سپاه پاسداران بیانگر عمق نگرانی و دلواپسی جمهوری اسلامی از اوجگیری اعتراضات توده ای است. فتنه در زبان تبلیغات آخوندی اسم رمز خیزش  توده ای و شورش و انقلاب است. در همین سخنان فرمانده سپاه از جنگ ایران و عراق، شورش ۱۸ تیر ۷۸ ، و خیزش توده ای سال ۸۸  بعنوان سه فتنه بزرگ نام برده میشود. آنچه همه این تحولات را از نظر مقامات حکومت به فتنه بدل میکند موج نارضائی و اعتراضات توده ای علیه نظام حکومتی است. حتی جنگ با عراق برای ضد انقلاب تازه بقدرت رسیده مفر و محمل و بقول خمینی “برکت” ای در خدمت سرکوب و ممانعت از تداوم و تعمیق  انقلاب ٥۷  بود. فرمانده سپاه میگوید “ما در هر دهه از انقلاب یک فتنه بزرگ داشتیم” و تحولات پس از برجام را فتنه دهه چهارم  میداند که “طولانی خواهد بود و ممکن است سالها طول بکشد”. اما این فتنه چهارم بر خلاف های و هوی ضد آمریکائی خمینی و سرداران و مقامات حکومتی اش به نفوذ دشمن و توطئه های آمریکا و غیره ربطی ندارد. همه میدانند که مذاکره و نزدیکی با آمریکا خطر حمله نظامی و سناریوهای نوع رژیم چنجی و دست بدست شدن قدرت از بالا را تقریبا منتفی میکند. مساله بر سر نفی هویت و بقول خامنه ای “سیرت” ضد آمریکائی حکومت و  در نتیجه تضعیف اش در برابر موج اعتراضات توده ای است. حتی گفتمان نزدیکی با غرب تسمه های اسلامی و ایدئولوژیک کنترل جامعه را سست میکند و موج بچالش کشیدن اسلام و قوانین و فرهنگ و مقدسات اسلامی را که فی الحال در جامعه در جریان است بمراتب تشدید و تقویت میکند.

فرمانده سپاه میگوید “اگر این باور در فکر مردم ایجاد شود که در مساله هسته ای توافق شد پس در مسایل دیگر هم می‌شود توافق کرد، این یک خطر و فتنه است”. این صرفا بیان دیگری از این واقعیت است که مساله بر سر نفس توافق با غرب نیست بلکه مشکل حکومت انتظار و توقع مردم از توافق است. این ریشه و اساس آن “خطر” ایست که پس از توافق هسته ای محور اصلی سخنرانی ها و موضعگیریها و هشدارهای  خامنه ای و اصولگرایان بوده است.

در مقابل خط خامنه ای و سپاه و اصولگریان، جناح روحانی – رفسنجانی به خطر بن بست و فروپاشی اقتصادی تاکید میکنند و تعامل با غرب را تنها راه نجات اقتصادی نظامشان میدانند. اما این چشم انداز هم هر روز بیشتر کور میشود. تا همینجا گفتمان رفع تحریمها و براه افتادن چرخ اقتصاد انتظارات و توقعاتی در توده مردم ایجاد کرده است که حکومت بهیچوجه قادر به پاسخگوئی آن نیست. حتی وزرا و مقامات دولت روحانی مدام تاکید میکنند رکود و فلج اقتصادی بدتر خواهد شد تا بلکه از سطح انتظارت مردم بکاهند و از  انفجار توقعات پاسخ نگرفته جلوگیری کنند.

اقتصاد جمهوری اسلامی چشم اندازی برای بهبود و رهائی از فلج و رکودی که با آن دست بگریبانست ندارد ولی مساله اصلی باندها و جناحهای حکومتی استراتژی بقا است. هر دو جناح، یکی با خط تعامل و نزدیکی بیشتر با غرب و دیگری با تشدید ضد آمریکائی گیری، در تلاش حفظ نظام متبوعشان هستند اما آنچه سرشت جمهوری اسلامی را رقم خواهد زد نه غرب و آمریکا بلکه خیزش توده ای عظیمی خواهد بود که هم اکنون مقامات حکومت تحت نام  “فتنه ای که میتواند سالها طول بکشد” در موردش بیکدیگر هشدار میدهند.

٣ نوامبر ۱٥

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *