حمید تقوایی:
روز جهانی زن، روز بچالش کشیدن جمهوری اسلامی!
یک نیرو و جنبش تعیین کننده علیه سلطه سیاه جمهوری اسلامی بر جامعه جنبش مبارزه برای آزادی زن است. این جنبش در روز جهانی زن در ۱۷ اسفند ۵۷ علیه فرمان حجاب اجباری خمینی بمیدان آمد و تا امروز که از زندانها خواست جدائی مذهب از دولت را در بیانیه هشت مارس خود اعلام میکند، مبارزه پیگیر و خستگی ناپذیری را علیه جمهوری اسلامی به پیش برده است.
اما اهمیت جنبش رهائی زن تنها در پیشکسوت بودن و پیگیری آن نیست بلکه در این واقعیت است که اعمال تبعیض و فاحش ترین بیحقوقیها و بی حرمتیها به زنان یک خصیصه هویتی جمهوری اسلامی است. مبارزه علیه بیحقوقی زن در جوهر و اساس خود مبارزه علیه سلطه مذهب و قوانین مذهبی بر جامعه است و این کل موجودیت جمهوری اسلامی را بچالش میکشد.
دو هفته بعد از بقدرت رسیدن جمهوری اسلامی جامعه ایران با شعار نه به حجاب اجباری به جنگ رژیم تازه بقدرت رسیده رفت و امروز بر پرچم هشت مارس “نه به جمهوری اسلامی” نوشته شده است. روز جهانی زن برای مردم ایران روز تمرین انقلاب، روز گردآوری نیرو و کسب آمادگی، برای بزیر کشیدن رژیم ضد زن حاکم است.
***************************
بحران اوکراین و کاریکاتوری از جنگ سرد!
با استقرار نیروهای نظامی روسیه در کریمه جنگ لفظی میان کرملین و واشنگتن بالا گرفته است. رسانه های غربی کشمکش بر سر اوکراین را آغاز جنگ سرد دوم میدانند اما این کشمکش بیشتر به کاریکاتوری از جنگ سرد شبیه است.
در آمریکا مساله اوکراین به موضوع یک جنگ داخلی بین دو حزب حاکم تبدیل شده است تا به بهانه ای برای یک تهاجم ایدئولوژیک به روسیه. جمهوریخواهان اوباما را ملامت میکنند که بیش از حد با دستان باز بجای مشتهای گره کرده با پوتین برخورد کرده است و لشگرکشی روسیه به کریمه نتیجه سیاست خارجی ضعیف اوباما در رابطه با حمله به سفرت آمریکا در لیبی و مساله سوریه و غیره است.
اما مساله تنها به انتقادات حزب جمهوریخواه محدود نمیشود. وقتی جان کری در سخنرانیش ادعای روسیه مبتنی بر خطر حمله به شهروندان روسی در کریمه را یک علت غیر واقعی و تخیلی و یک زمینه سازی برای لشکرکشی روسیه به اوکراین دانست با این کامنت از جانب مدیای اجتماعی، مدیای اجتماعی در خود امریکا و نه کمپ رقیب، مواجه میشود که “این ادعای پوتین همانقدر واقعی است که ادعای بوش در مورد سلاحهای کشتار جمعی صدام حسین واقعی بود!” و موضوع این جوک شوهای پر بیننده تلویزیونی در آمریکا قرار میگیرد که “چه سیاست مزورانه ای! ما آمریکائیها ماهها قبل چنین سیاست پلیدی را متوقف کرده ایم!”
در اروپا نیز از مقابله قاطع و ایدئولوژیک با روسیه خبری نیست. اروپای واحد حتی با تحریم اقتصادی و دیپلماتیک روسیه توافقی ندارد و بدنبال یک راه حل دیپلماتیک برای مساله است.
از سوی دیگر پوتین در اولین مصاحبه اش بعد از اعزام نیرو به کریمه اعلام میکند که نیروهای مستقر در کریمه افراد محلی هستند که یونیفرمهای ارتشی شان را از مغازه ها خریده اند!
این جنگ سرد میان دو ابر قدرت نیست، بلکه دیپلماسی افتان و خیزان میان دو کمپ از نفس افتاده و بهم ریخته است. در این تردیدی نیست که غرب و روسیه بر سر مساله اوکراین اختلاف دارند و سیاستهای متفاوتی را دنبال میکنند اما بحران اوکراین زائیده تقابل میان سیاستهای این دو کمپ نیست، بلکه حاصل ناکامی هر دو آنها در مقابل مردمی است که هم انقلاب نارنجی و هم الگوی حکومتی نوع پوتین را تجربه کرده اند و هیچ یک از این دو آلترناتیو را نمی پذیرند.
***************************
“مساله فرهنگ” و احساس غربت خامنه ای!
رویگردانی مردم ایران از اسلام و فرهنگ اسلامی یک دغدغه همیشگی حکومت بوده است. مردم از زمان آغاز روی کار آمدن این حکومت مقدسات و ارزشهای آنرا نپذیرفته اند و در برابر آن مقاومت کرده اند. این واقعیت نه تنها در اعتراضات همیشگی توده مردم، بویژه زنان و جوانان، علیه آپارتاید جنسی و تحمیل قوانین و محدودیتهای مذهبی بلکه در اظهارات مقامات حکومتی به عیان خود را نشان میدهد. اظهارات مستاصلانه ای که موضوع آن عبارتست از هشدارها و ابراز نگرانی های مقامات حکومتی در مورد بدحجابی زنان و خلوت شدن مساجد و نماز نخواندن جوانان و گسترش سکولاریسم و لامذهبی در جامعه و غیره!
اخیرا خامنه در دیدار با نمایندگان مجلس خبرگان اظهار داشته است که “بنده نگران مساله فرهنگ هستم!” و منظور او از “مساله فرهنگ” البته گسترش سکولاریسم در جامعه و استیصال کامل رژیم در برابر آن است.
چندی قبل صادقی نماینده خامنه ای در سپاه ضمن اظهار نگرانی از گسترش سکولاریسم در جامعه گفته بود: “اجازه نخواهیم داد در این زمان ولایت احساس غربت کند”! اما این کار ساده ای نیست! راه حل صادقی اینست که ” باید با شهیدان بودن را بیاموزیم” و بلافاصله اضافه میکند که “البته باید توجه داشت که امروز همراه شهیدان بودند دشواریهایی را به همراه دارد که هر کس را یارای تحمل این دشواریها نیست”.
مهمترین این دشواری ها رویگردانی وسیع مردم از مذهب و حکومت اسلامی است! احساس غربت خامنه ای تا زمان سرنگونی کل این نظام رفع نخوهد شد!