جدید ترین

درباره اهمیت مبارزه برای لغو مجازات سنگسار

فعالیت علیه مجازات وحشیانه سنگسار در ایران از سال ۱۹۹۰ میلادی توسط مینا احدی کلید خورد. وی با تشکیل کمیته بین المللی عیه سنگسار یکی از ضد انسانی ترین مجازات های حکومت ضد زن اسلامی را نشانه گرفت. او از این طریق نه فقط به حمایت زنانی که در خطر این مجازات قرار میگرفتند شتافت بلکه از این طریق توجه بسیاری در جهان را به ابعاد فاجعه زن بودن در ایران تحت حکومت اسلامی و زندگی تحت قوانین ضد انسانی آن زیر نور افکن قرار داد. در طی یک دهه فعالیت کمیته بین المللی علیه سنگسار بسیاری در سراسر جهان توجه شان به واقعیت تکان دهنده ای جلب شد؛ مجازات قرون وسطائی سنگسار!
بواسطه این فعالیت ها نه فقط تعدادی از محکومین به مجازات سنگسار نجات یافتند بلکه حقایق بیشتری در باره زندگی تحت حکومت اسلامی نمایان تر شد، ابعاد بی حقوقی زن در ایران بر پرده افتاد، تز نسبیت فرهنگی رسوا تر شد و در نتیجه آن، حمایت از مبارزات مردم ایران و بویژه حمایت از زنان گسترش یافت و فشار به جمهوری اسلامی در ابعاد بین المللی افزایش یافت.
در دسامبر ۲۰۰۲ کنفرانسی علیه سنگسار توسط بنیاد هنریش بل در برلین برگزار شد. مینا احدی، نمایندگانی از عفو بین الملل و سازمان جهانی علیه شکنجه، سازمان تره ده فام و سازمان های دیگری در آن شرکت داشتند. دراین کنفرانس تعیین روزی بعنوان روزی جهانی برای مقابله علیه سنگسار به بحث گذاشته شد. مینا احدی پیشنهاد کرد ۱۱ ژوئیه، روزی که مریم ایوبی در زندان اوین سنگسار شد بعنوان روز جهانی علیه سنگسار تعیین شود. این پیشنهاد مورد قبول واقع شد. از آن پس هر ساله فعالیت هایی به این مناسبت در دستور کمیته بین المللی علیه سنگسار و فعالین آن در سراسر جهان قرار میگیرفت.
یکی از نقطه عطف های فعالیت علیه سنگسار برگزاری آکسیون در حمایت از سکینه آشتیانی در بیش از صد شهر جهان بود. کمپین نجات سکینه آشتیانی از درخشانترین، تاثیر گذارترین و نقطه اوج فعایت علیه مجازات سنگسار بشمار میرود. ابعاد این کمپین خیره کننده بود. مردم بسیاری از سراسر جهان از این کمپین حمایت کردند، شخصیت های سرشناسی به آن محلق شدند، مطبوعات و رسانه ها بنحوی که کمتر اخبار مربوط به ایران را پوشش داده بودند، به آن پرداختند. در بیش از ۱۰۰ شهر جهان علیه بربریت و دد منشی حکومت اسلامی مردم اعتراض کردند. افکار عمومی جهانی بشدت تحت تاثیر این کمپین قرار گرفت و همبستگی جهانی با مردم ایران وسیعا گسترش یافت. جمهوری اسلامی تحت فشار بی سابقه ای قرار گرفت، عقب نشینی کرد و بلاخره مجازات سنگسار متوقف شد. بدون تردید این عقب نشینی حکومت اسلامی یک پیشروی برای جنبش آزادیخواهی مردم ایران بود. از اینرو، پرداختن به این مساله و مرور نقطه عطف های این نبرد حائز اهمیت است.*

ضمیمه انترناسیونال ۸۲۳
خلیل کیوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *