اخبار هفته: واحد خوزستان کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری
۵-۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
جمعه ۱۲ اردیبهشت
– ماه منیر مولاییراد، مادر دادخواه کیان پیرفلک، از تخریب سنگ مزار فرزندش که در جریان شلیک نیروهای حکومتی بسوی مردم، در انقلاب زن زندگی آزادی به قتل رسید، توسط مزدوران حکومت خبر داد. جنایتی که به فریاد “حکومت کودک کش نمیخوایم، نمیخوایم، تبدیل شد”. ما منیر مولایی راد، یکی از سمبلهای خانواده های دادخواه است. او این اقدام حکومت را نشانهای از بیرحمی دانسته و مینویسد:”حکومت نه به کودک رحم میکند، نه به سنگ قبرش. امروز نوبت من بود، فردا نوبت دیگران.”. تخریب سنگ قبر کیان پیرفلک پس از حضور ماه منیر در مرکز انتقال خون بندرعباس صورت گرفت؛ جایی که او با خانوادههای قربانیان فاجعه بندر رجایی، ابراز همدردی کرده بود. او گفت که این اقدام وحشیانه حکومت، پاسخی به همبستگی با مردم داغدار و تلاش برای بازتاب صدای مظلومان است.
حکومت اسلامی که با یک جنبش قدرتمند دادخواهی روبروست با تخریب مزار جانباختگان، میکوشد آثار جنایتش را کمرنگ کند. این حکومت حتی از سنگ قبر نیز وحشت دارد.
پنجشنبه ۱۱اردیبهشت
– نیروهای جنایتکار جمهوری اسلامی یک شهروند اهل دزفول به نام عظیم فرخوند، شهروند ۳۵ ساله که در اعتراض به اعدام یکی ار بستگانش به همراه خانواده ها و شماری از مردم تجمع کرده بودند را، با شلیک گلوله به قتل رساندند. بنا بر خبردریافتی، حکومت جمهوری اسلامی، در سحرگاه این روز کریم فرخوند ۲۵ ساله و محمود استاد که به اتهام “سرقت مسلحانه” حکم اعدام داشتند را به طناب دار آویخت.
لازم به یاد آوری است که در روز سهشنبه نهم اردیبهشت تجمع گسترده مردمی برای توقف این احکام در مقابل زندان دزفول شکل گرفته بود. به گفته زنده یاد نوید افکاری جمهوری اسلامی برای طناب دارش بدنبال گردن است. این دو جوان در حالی اعدام شدند که شاکیان پرونده، خواهان بخشش آنان شده بودند. جنبش بخشش بازتاب جنبش قدرتمند نه به اعدام است. حکومت سعی میکند در چهارچوب مجازات های جنایتکارانه اسلامی و مجازات قصاص خانوادهای مقتولین را در جنایت خود و اجرای احکام اعدام شریک کند. اما جنبش بخشش دست رد مردم، به این توطئه جنایتکارانه و کثیف حکومت و عقب زدن قانون جنایتکارانه قصاص زده است. قوانین مجاراتهای اسلامی از جمله قانون قصاص را همراه با خود حکومت کشتار و اعدام به زباله دان باید سپرد.
– براساس گزارشات هواشناسی رسمی حکومتی، هوای آبادان در این روز با شاخص ۱۵۱، اهواز ۱۵۸، بهبهان و خرمشهر ۱۵۲، ماهشهر ۱۷۸، سوسنگرد ۱۸۹، گتوند ۱۵۵، هندیجان ۱۵۶ و هویزه ۱۷۳ در وضعیت ناسالم قرارداشت. همچنین هوای شهرهای امیدیه با شاخص ۱۳۹، اندیمشک ۱۳۳، حمیدیه ۱۱۵، دزفول ۱۳۷، رامشیر ۱۲۷ و شوشتر ۱۴۱ در وضعیت ناسالمی برای گروههای حساس است. آلودگی هوا در این استان به حدی است که خود حکومت در گزارشاتش افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان را از فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل پرهیز میدهد و بر کاهش فعالیت سایر افراد در چنین هوایی تاکید میکند. بدین ترتیب آلودگی هوا باعث رکود کار و زندگی در این استان و بسیاری مناطق دیگر شده است.
آلودگی هوا بخاطر سیاست های مخرب حکومت در قبال محیط زیست از مردم قربانی میگیرد. جنبش علیه تخریب محیط زیست و چپاولگریهای زیست محیطی حکومت جنبشی قوی در ایران خصوصا در خوزستان است. وسیعا به این جنبش بپیوندیم.
چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت
– شماری از مردم معترض در دزفول در اقدامی متحدانه برای جلوگیری از اعدام دو تن از جوانان شهر به نام های کریم فرخوند و محمود استاد ممزایی که با وجود گذشت شاکیان خصوصی، حکم اعدام شان لغو نشده و قرار است فردا اجرا شود، تجمع و اعتراض کردند. مردم دزفول با این اقدام مبارزاتی خود الگویی برای جلوگیری از اعدام را در تمام شهرها بدست می دهند.
– کارگران هفتتپه به تجمع روز جهانی کارگر در همبستگی با مردم بندرعباس فراخوان داده اند.
– جمعی از مرغداران استان خوزستان در اعتراض به سیاستهای سرکوبگرانه و قیمتگذاری ظالمانه حکومت که موجب وخامت بیشتر معیشتشان شده، مقابل اداره جهاد کشاورزی و دادگستری اهواز تجمع کردند.
– یک زندانی در شوشتر که از بابت اتهام قتل، به اعدام محکوم شده بود بعد از دوازده سال حبس با کسب رضایت خانواده مقتول از چوبه دار رهایی یافت. رضایت خانواده های مقتول که خود عزیزی را از دست داده اند، یک نه بزرگ به سنت شنیع اسلامی قصاص است.
– کارگران حفاظتی- حراستی نفت و گاز کارون در اهواز با خواست فوری تبدیل وضعیت و خروج از حالت موقت و حجمی و افزایش حقوقها مقابل استانداری و فرمانداری خوزستان تجمع کردند. این کارگران هفده سال است که در شرکت نفت و گاز کارون بصورت حجمی و موقت، و بدون داشتن امنیت شغلی با دستمزدهای نازل در این شرکت به کار اشتغال دارند. اهم مطالبات این کارگران عبارتند از: حذف پیمانکاران نفت، تبدیل وضعیت و خروج از حالت موقت و حجمی، بازنگری در طرح طبقه بندی، مانند همکاران ارکان ثالث، افزایش مزد و پرداخت همزمان حقوق ومطالبات کارگران در سامانه جامع حقوق، تعیین تکلیف کارگران در سامانه سایر دولت.
– براساس اطلاعیه کارگروه اضطرار، آلودگی هوای خوزستان، فعالیت مدارس و دانشگاههای ۱۴ شهرستان استان خوزستان در این روز، در نوبت عصر حضوری شد. شدت آلودگی هوا کار و معیشت مردم در این استان را دچار اختلال جدی کرده است.
سهشنبه ۹ اردیبهشت:
– بازنشستگان نفت درمنطقه امانیه اهواز در اعتراض به پاسخ نگرفتن خواستهایشان تجمع کردند و با شعار “مردم بندرعباس تسلیت تسلیت” همبستگی خود را با مردم مصیبت دیده این شهر ابراز کردند.
دوشنبه ۸ اردیبهشت:
– بازنشستگان تامین اجتماعی در ادامه اعتراضاتشان به فقر و بی تامینی و کل بساط تبعیض ، نابرابری، و چپاول و سرکوب حاکم، برای یازده اردیبهشت برابر با اول ماه مه روز جهانی کارگر فراخوان به تجمعات اعتراضی سراسری داده اند.
– در آستانه روز جهانی کارگر بازنشستگان مخابرات همچون دوشنبه های گذشته تجمعات سراسری خود را برگزار کردند. در این روز در اهواز نیز بازنشستگان مخابرات تجمع داشتند و با فریاد “مردم بندرعباس تسلیت تسلیت”، حمایت و همبستگی خود را با مردم این شهر و خانواده های جانباختگان فاجعه جنایتکار انفجار در بندر رجایی اعلام داشتند.
– به گفته قاجانلو معاون وزیرنفت، شرکت فولاد خوزستان ۲۵ درصد از تولید خود را به دلیل کمبود برق و گاز در سال گذشته از دست داد. او نگرانی خود را از تداوم این جریان در سالهای آینده و تبعات اجتماعی بیان کرد. حکومت مافیایی جمهوری اسلامی توان اداره جامعه را از دست داده است. بحث بر سر جیره بندی آب و برق و گاز، این نیازهای حیاتی مردمی است. بحث بر سر قطعی های ممتد برق و تعطیلی مراکز تولیدی و سونامی بیکاری و مختل شدن زندگی و چرخش جامعه است. این معضل بر خشم و اعتراض جامعه شدت داده است.
یکشنبه ۷ اردیبهشت
– در آستانه روز جهانی کارگر بازنشستگان تامین اجتماعی همچون یکشنبه های هر هفته در اعتراض به مشکلات معیشتی و برای پیگیری خواستهای خود در چندین شهر، از جمله در اهواز و شوش تجمع اعتراضی برپا کردند.
شنبه ۶ اردیبهشت
– جمعی از زندانیان زندان بهبهان اعلام کردند که به کارزار«سهشنبههای نه به اعدام» پیوسته و از سهشنبه ۹ اردیبهشت در اعتصاب غذا شرکت خواهند کرد.
– امیرخلفیان، دادستان اهواز، وثیقهای به مبلغ ۸۰ میلیارد تومان (معادل تقریبی یک میلیون دلار آمریکا) برای عبدالامام زائری، زندانی سیاسی عرب اهوازی، تعیین کرده است که تهیه چنین مبلغ عظیمی برای خانواده او غیر ممکن است. این تصمیم در پی درخواست مرخصی استعلاجی برای این زندانی اتخاذ شده است
جمعه ۵ اردیبهشت
– روغن خوراکی هم نایاب شد. از جمله گزارشهای امروز از کمبود شدید روغن نباتی در فروشگاهها و مراکز توزیع شهرهای مختلف استان خوزستان خبر میدهد. این بحران باعث نارضایتی شدید مردم شده است. بویژه روغن، یکی از کالاهای اساسی سفره مردم است و کمبود آن مشکلات جدی ای ایجاد کرده است. آب قطع، برق جیره بندی، و روغن نایاب است. این وضع خوزستان و مردم در همه جاست.
واحد خوزستان – کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری
12 اردیبهشت ۱۴۰۳، 2 مه ۲۰۲۵