از خوزستان چه خبر؟ اخبار هفته: واحد خوزستان کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری

۲۵آبان  تا  ۲ آذر ۱۴۰۳

جمعه ۲ آذر

– از زمان انتقال ۴ زندانی سیاسی اهوازیِ  به  اسامی محمدرضا مقدم، معین خنفری، علی مجدم و عدنان موسوی غبیشاوی محکوم به اعدام به سلول انفرادی، خبری از آنها نیست. این زندانیان در ۲۴ مهر برای اجرای حکم به انفرادی زندان سپیدار منتقل شدند. در اعتراض به این موضوع و برای پیگیری وضعیت آنها خانواده های این زندانیان که نگران حال عزیزانشان هستند، چند روزی تحصن داشتند. به حمایت از این زندانیان و خانواده هایشان بشتابیم. این چهار زندانی سیاسی طی سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ بازداشت و از سوی دادگاه انقلاب اهواز به اعدام محکوم شدند.

پنجشنبه ۱ آذر

– بلاتکلیفی ۵ متهم سیاسی به اسامی مسعود جامعی، علیرضا مرداسی،  فرشاد اعتمادی فر، سامان حرمت  نژاد و  داوود حرمت نژاد، در زندان شیبان اهواز کماکان ادامه دارد.  آنها  در یک پرونده قضایی مشترک بازداشت و زندانی شده اند و با اتهاماتی چون “افساد فی الارض، محاربه، عضویت در گروه های مخالف نظام و اجتماع، تبانی بر علیه امنیت کشور و عضویت در گروه باغی”  در یکی از شعب دادسرای اهواز تفهیم اتهام شده اند. تمامی زندانیان سیاسی باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند.

چهارشنبه ۳۰ آبان

– بازنشستگان  صنعت نفت اهواز در اعتراض به حذف امکانات رفاهی و درمانی وحقوقهای زیر خط فقر و نیز  دست اندازی به دارایی صندوق بازنشستگی شان تجمع کردند.

– کادر درمانی اهواز در اعتراض به  عدم توجه مسئولین به مطالبات وخواسته های معیشتی پرستاران با “فریاد پرستار می میرد، ذلت نمی پذیرد”مقابل  استانداری دست به تجمع زدند.

  سه شنبه ۲۹ آبان

–  محمد  مومنی تیماس (معروف به ابونصار سیلاوی) زندانی سیاسی عرب  در زندان شیبان اهواز به دلیل وخامت وضعیت جسمانی خود به بیمارستان منتقل و در همان روز از بیمارستان مرخص گردید. او ۶۴ سال دارد و مرخصی وی به رغم کهولت سن و وضعیت نامساعد جسمانی همچنان از سوی دستگاه قضایی و امنیتی تمدید نشده است. مومنی توسط دادگاه انقلاب اهواز به پنج سال حبس محکوم شده است و پس از گذشت یک سال از دوران محکومیتش  روز  ۱۷ مهر ۱۴۰۳، با دریافت مرخصی استعلاجی به مدت یک ماه از بند ۵ این زندان آزاد شد. زندان اهواز “به‌ویژه برای زندانیان سیاسی عرب اهوازی” مشکلات بسیاری در زمینه دسترسی به مرخصی استعلاجی ایجاد کرده است. درزندان شیبان اهواز بیش از ۲۰ نفر نیاز فوری به درمان پزشکی در بیمارستان‌های خارج از زندان دارند  که مقامات زندان، زندانیان را از آن محروم می‌کنند‌.

دوشنبه ۲۸ آبان

– بنا بر خبرهای منتشر شده شرکت پارس طبیعت سلولز بعد از تعطیلی چند ماهه تحت عنوان کمبود مواد اولیه  با حمایت فرماندار شهرستان شوش دانیال با تعداد حدودا ۷۰ کارگر  شروع به کار کرده و باقی کارگران از کار بیکار شده اند. و با وجود گذشت سه ماه از کار آنها هنوز مزدی به آنان پرداخت نشده است. در شرکت پارس طبیعت حدود ۳۵۰ کارگر به کار اشتغال داشتند.

– بازنشستگان مخابرات در اهواز در کنار دیگر شهرها برای پیگیری خواستهایشان و در اعتراض به اختلاسگریهای سهامداران عمده مخابرات دست به تجمع زدند.

– قطعی برق خشم و اعتراض جامعه را برانگیخه است. در اهواز یکی از نانوایان در اعتراض به قطعی برق و ترش شدن خمیرهای نان خود به مقابل ادامه برق منطقه چهار رفته و خمیرهای خراب را بر روی در  این اداره چسباند و فریاد اعتراضش را بلند کرد. این نانوای معترض میگفت که هر هفته پنج میلیون بخاطر قطعی برق ضرر میدهد.

 یکشنبه ۲۷ آبان

– بازنشستگان تامین اجتماعی در راستای تجمعات سراسری روزهای یکشنبه  در اعتراض به فقر و بی تامینی و برای پیگیری مطالباتشان در شوش و اهواز  دست به تجمع زدند.

شنبه ۲۶ آبان   

-همراه بیماری که صبح قبل از شروع روتیشن اکسپایر شده بود، به زور درب بخش را باز کرد و در عین اینکه در کنار یک نیروی حراست راه میرفت و فریاد میزد، به اینترنهای شیفت حمله کرد و با چاقو تهید به قتل و اقدام به ضرب و شتم اینترن کرد. او با خشم فراوان پزشک و پرستار را مورد فحاشی قرار میداد. این چنین است که در جاهایی ما شاهد این هستیم که همراهان بیماران که جان عزیزانشان در خطر است، خشم و اعتراض خود را به وضع اسفناک بیمارستانها و مراکز درمانی از جمله کمبود پرستار و کادر درمان متوجه پزشکان و کادر درمان میکنند. پرستاران و کادر درمان که هم اکنون خود در اعتراض به همین وضعیت نابسامان و اسفناک بیمارستانها و مراکز درمانی و از جمله کمبود پرستار و فشار سنگین کاری که مستقیما جان بیماران را به خطر می اندازد در اعتراضند. از مبارزات پرستاران و کادر درمان باید وسیعا حمایت کرد.

–  سازمان هواشناسی کشور سامانه پایداری جو، نسبت به  افزایش غلظت آلاینده‌ها از صبح این روز تا روز دوشنبه ۲۸ آبان که موجب افزایش غلظت آلاینده‌های جوی و کاهش کیفیت هوا به ویژه در اوایل صبح می‌شود در چندین شهر از جمله در اهواز، هشدار زرد داد.

در همین راستا  بر اساس اعلام اداره کل آموزش و پرورش خوزستان ، با تصمیم کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان به علت تشدید آلاینده‌های صنعتی، مدارس شهرستان‌های اهواز، باوی، حمیدیه، کارون و ماهشهر در نوبت بعداز ظهر این روز به صورت غیر حضوری انجام شد.

جمعه ۲۵ آبان

– به گزارش رسانه‌های حکومتی به علت تشدید آلودگی هوا، فعالیت مدارس نوبت صبح شهرهای اهواز، کارون، حمیدیه، باوی، شادگان و شوشتر در روز شنبه 26  آبانماه تعطیل و غیرحضوری اعلام شد. تخریب محیط زیست زندگی و معیشت مردم را به نابودی کشانده است.

– تخریب محیط زیست که نتیجه بخشی از بساط سراپا چپاول و غارت جمهوری اسلامی است، در ایران بیداد میکند. خوزستان یک مرکز مهم این چپاولگریها بوده است. طبق آماری تنها در یک بازه زمانی ۲۰ ساله، از  ۷ و نیم میلیون نخل در شادگان خوزستان ۲ و نیم میلیون آن به جا مانده است و ۴۵ هزار هکتار از کشت نخل به ۱۵ هزار هکتار رسیده است. طبق گزارشات تنها یک سوم از ۶۳ هزار هکتار زمین کشاورزی در این شهرستان زیر کشت رفته است و تالابها از رمق افتاده و هزاران تن ناگزیر به کوچ شده اند.

واحد خوزستان – کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری

 ۲ آذر ۱۴۰۳، ۲۲ نوامبر ۲۰۲۴.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *