۱۸ تا ۲۵آبان ۱۴۰۳
جمعه ۲۵ آبان
– تخریب محیط زیست که نتیجه بخشی از بساط سراپا چپاول و غارت جمهوری اسلامی است، در ایران بیداد میکند. خوزستان یک مرکز مهم این چپاولگریها بوده است. طبق آماری تنها در یک بازه زمانی ۲۰ ساله، از ۷ و نیم میلیون نخل در شادگان خوزستان ۲ و نیم میلیون آن به جا مانده است و ۴۵ هزار هکتار از کشت نخل به ۱۵ هزار هکتار رسیده است. طبق گزارشات تنها یک سوم از ۶۳ هزار هکتار زمین کشاورزی در این شهرستان زیر کشت رفته است و تالابها از رمق افتاده و هزاران تن ناگزیر به کوچ شده اند.
پنجشنبه ۲۴ آبان
– با کمال تاسف سهراب رضایی میرقائد که از بازداشت شدگان انقلاب زن زندگی آزادی در شهرستان لالی خوزستان بود در تاریخ پانزدهم آبان ماه به طرز مشکوکی جان باخت.
او در جریان دستگیری بعد از شلیک به ناحیه زانو توسط نیروهای سرکوب حکومت بازداشت شده بود.سهراب رضایی در سال گذشته از زندان آزاد شده بود و پس از آزادی دچار مشکلات روحی و مالی بسیاری شده و در پی آنچه که «سقوط از پل» عنوان شده، جان خود را از دست داده است. این هم بخشی از جنایات رژیم در قبال زندانیان سیاسی ای است که از زندان آزاد میشوند و بعد بطرز مشکوکی جان خود را از دست میدهند.
چهارشنبه ۲۳ آبان
– خبری تاسف باز از خودکشی زنی در اهواز در این روز گزارش میدهد او با پرتاب خود از پل اهواز و افتادن بر روی آسفالت به زندگی اش پایان داد. مردم در برابر فقر، بی تامینی ، بی حرمتی هر روزه و بساط آپارتاید جنسی و سرکوبگریهای حکومت در جاهایی نیز از شدت خشم و نفرت دست به خود کشی میزنند. ننگ بر حکومت آدمکش جمهوری اسلامی.
سه شنبه ۲۲ آبان
– پانزده زندانی عقیدتی ، در بند ۸ زندان شیبان اهواز به سلول انفرادی منتقل شدهاند. انتقال این زندانیان پس از یورش گارد ویژه زندان به این بند و ضرب و شتم زندانیان عقیدتی انجام گرفته است.
طبق گزارشات تنش در بند ۸ زندان با انتقال زندانیان با جرائم اجتماعی به بند۸ زندان شیبان اهواز آغاز شد. محمد نیازی مدیر داخلی زندان و مسئول بندهای ۵ زندانیان سیاسی و بند ۸ زندانیان عقیدتی اصل تفکیک جرائم، را رعایت نکرده و مانع برگزاری ملاقاتها و دریافت وسایل شخصی شده تماسهای تلفنی را محدود کرده است. در نتیجه میان خسرو طرفی که برای تنبیه زندانیان به بند رفته بود و زندانیان درگیری رخ داد و پس از آن گارد ویژه به زندانیان در بند ۸ حمله کرده و تعدادی از زندانیان زخمی شدند. در حال حاضر ارتباط تلفنی زندانیان با بیرون قطع شده و خانواده آنها نگران وضعیت سلامتی عزیزانشان هستند.
دوشنبه ۲۱ آبان
– کارگران پتروشیمی آبادان در اعتراض به اعلام ورشکستگی این پتروشیمی و بدهی میلیاردها تومانی آن در مجمع عمومی سالیانه سهامداران در آغاز امسال و در نتیجه بی ثبات شدن کار و معیشت خود دست به اعتراض زدند. این کارگران در این روز ضمن خروج از محل کار، مقابل فرمانداری تجمع اعتراضی برپا کردند. بدهی امروز این پتروشیمی هم اکنون به ۳۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
یکشنبه ۲۰ آبان
– بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای مختلف شوش ، اهواز و کرمانشاه مثل هر هفته تجمعات اعتراضی خود را بر پا کردند. در شوش حمایت از پرستاران و آهو دریایی از جمله نکات سخنرانی کارگر بازنشسته فریدون نیکوفرد بود. در این تجمعات بازنشستگان همچنین بر آزادی معلمان و کارگران زندانی و زندانیان سیاسی تاکید کرده و صدای اعتراضشان را به بودجه بندی دولت بلند کردند. “درمان رایگان”، ” معیشت منزلت حق مسلم ماست”، از جمله شعارهایی بود که ب ر بنرهای بازنشستگان در این تجمعات جلب توجه میکرد. در اهواز بازنشستگان مقابل اداره کل این سازمان در خوزستان تجمع و راهپیمایی کرده و بنرهایی با مضمون “درمان رایگان”، ” معیشت منزلت حق مسلم ماست”، ” در دست داشتند و به این شکل اعتراضشان را به تبعیضات معیشتی و فشارها اعلام میکردند.
– در شوش ماماهای بیمارستان نظام مافی در اعتراض به وضعیت دشوار کاری و معیشتی خود دست از کار کشیدند. به گفته معترضین در شرایطی که هر ماما کار چند نفر را انجام میدهد، حقوق و مزایای کافی پرداخت نمیشود و حق الزحمه اضافه کاریهای اجباری بسیار پایین است. کمبود ماما باعث شده سایر ماماها تحت فشار کاری باشند، به طوری که شماری از آنها از چند سال پیش بدون هیچگونه رعایت قانون و ضوابط شغلی به قسمت بهداشت انتقال داده شدند و باتوجه به پیگیری پرسنل هنوز هیچ نیروی کاری جایگزین آنها نشده است. به علت حجم کاری، در بین ماماهای این بیمارستان انصراف و استعفا از کار و مرخصی بدون حقوق زیاد شده است. بویژه اینکه این ماماها ناگزیر به اضافه کاری اجباری هستند و کارانه زایمانی که مقدارش را هم به ناچیزترین وجه رساندهاند به آنها پرداخت نشده است.
شنبه ۱۹ آبان
– از ابتدای آبانماه سال جاری همزمان با شروع به کار دوباره کارخانه «پارس طبیعت سلولز» شوش واقع در استان خوزستان ، حدود ۲۳۰ کارگر با اتمام قرارداد، کارشان را از دست دادند. بنا بر گزارشات با افزایش مشکلات کارخانه، کارفرما از یکم مرداد فعالیت شرکت را به مدت ۲۰ روز متوقف کرد و بیش از ۳۰۰ کارگر شاغل در این واحد به تعطیلات اجباری فرستاده شدند. تعطیلات دو مرحله تمدید شد و سپس در مهرماه، ۲۳۰ کارگر اخراج شدند. کارگران اخراجی به صورت میانگین بین چهار تا پنج سال سابقه کار دارند. تمامی کارگران بیکار شده به همراه کارگران شاغل دستکم سه ماه مزد و دو ماه حق بیمه طلب دارند.
جمعه ۱۸ آبان
– به گزارش شورای هماهنگی پرستاران دور تازه اعتراضات و اعتصابات پرستاران و کادر درمان در آستانه روز پرستار در قریب به بیست شهر جریان داشته است. همراه با اعتراضات سراسری پرستاران، در شوش و اهواز نیز پرستاران تجمع داشتند.
– به گفته نماینده مجلس اسلامی از آبادان در شانزدهم آبان ماه، ۸۰ هزار دانشآموز در خوزستان یا از تحصیل بازمانده یا ترک تحصیل کردهاند. این گفته نشان از فقر گسترده مردم و محرومیت کودکان در جامعه، از تحصیل حکایت میکند. یک خواست مهم معلمان و همه مردم تحصیل رایگان و با کیفیت برای همه کودکان و برخورداری آنها از رفاه و معیشت انسانی است.
واحد خوزستان – کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری
۱۱ آبان ۱۴۰۳، ۱ نوامبر ۲۰۲۴.