جدید ترین

کنگره دوازدهم حزب، گردهمایی حزب و جامعه – اطلاعیه پایانی کنگره دوازدهم حزب

مندرج در انترناسیونال ۹۵۰

فایل پی دی اف ویژه پیاده کردن روی تلفن همراه

کنگره دوازدهم حزب کمونیست کارگری در روزهای ۱۲ تا ۱۴ آذر (۳ تا ۵ دسامبر) بصورت آنلاین برگزار شد. کنگره با سرود انترناسیونال و یک دقیقه سکوت به یاد جانباختگان راه آزادی و سوسیالیسم و به یاد شش نفر از رفقای عزیزی که در فاصله دو کنگره از دست داده بودیم: بی بی هل عضو کهنسال و مریم جبارزاده عضو جوان حزب، بهروز مهرآبادی، نازنین برومند، فریده آرمان و فراز آزادی از اعضای کمیته مرکزی حزب و نیز به یاد منصور حکمت عزیز شروع شد و سپس حمید تقوایی لیدر حزب در سخنرانی افتتاحیه خود به ویژگی های کنگره دوازدهم ومکان سیاسی و اجتماعی آن پرداخت. وی گفت این نشست، کنگره یک جامعه بپا خاسته است که عزم جزم کرده است جمهوری اسلامی را بزیر بکشد و همه آزادی و همه برابری و همه رفاه را بدست آورد.

بدنبال سخنرانی افتتاحیه توسط حمید تقوایی، چهار چهره زن سرشناس حزب، مینا احدی، شیرین شمس، شهلا دانشفر و شیوا محبوبی سخنرانی های کوتاهی ارائه دادند.

این کنگره از خیلی جنبه ها از کنگره های تاکنونی حزب متفاوت بود. برگزاری آنلاین کنگره و پخش همزمان آن از تلویزیون کانال جدید و پلاتفرم های مختلف مدیای اجتماعی امکان داد که رابطه دو طرفه ای میان کنگره با مردم و مردم با کنگره ایجاد شود. پیام های متعددی در طول کنگره از جانب بینندگان دریافت شد که بخشی از آنها توسط هیات رئیسه کنگره قرائت شد.

در این کنگره علاوه بر نمایندگان و جمع قابل توجهی از اعضای حزب، مهمانانی از طیف های مختلف و به زبان های مختلف شرکت داشتند. ۳۵۰ نفر به دعوت حزب برای حضور در کنگره پاسخ مثبت داده بودند که در ساعات متفاوت در کنگره حضور داشتند و بعضا که موفق به ورود در اطاق کنگره نشدند، کنگره را از طریق پلاتفرم های اجتماعی دنبال میکردند. مباحث کنگره بوسیله تیم ترجمه برای مهمانان انگلیسی و عرب زبان ترجمه میشد.

هیئت هایی از تعدادی از احزاب و سازمان های ایرانی و عراقی و افغانستانی نیز در کنگره حضور داشتند و پیام هایی توسط نمایندگان آنها به کنگره ارائه شد: حزب کمونیست کارگری ایران- حکمتیست، حزب کمونیست ایران، حزب کمونیست کارگری چپ عراق، سازمان سوسیالیست های کارگری افغانستان، دبیر فدراسیون عمومی اتحادیه های کارگران و کارکنان عراق، آلترناتیو کمونیستی در عراق، جبهه دمکراتیک ایران، جبهه دمکراسی واقعی و سازمان مردم نهاد.

متاسفانه در کنگره به علت ضیق وقت طرح دو پیام آخر ممکن نشد اما متن کتبی همه پیامهای رسیده منتشر خواهد شد.

بدنبال پیام های احزاب و سازمانها، آیین نامه کنگره تصویب شد و سپس اصغر کریمی رئیس هیات اجرایی، مصطفی صابر رئیس دفتر سیاسی و کیان آذر دبیر سازمان جوانان سخنرانی کردند.

بخش بعدی کنگره به گزارش مسئولین اختصاص داشت که گزارش بیست و پنج ارگان و فونکسیون حزب ارائه شد. در این بخش نمایندگان کنگره به بحث و بررسی جوانب مختلف فعالیتهای حزب پرداختند. در هر سه روز زمان معینی نیز به اظهار نظر مهمانان کنگره اختصاص داشت.

یک ویژگی کنگره نوع اسنادی بود که به کنگره ارائه شده بود. کنگره مجموعا یک قطعنامه و ٢۶ قرار کوتاه را به تصویب رساند. این اسناد عرصه های مختلف مبارزات جاری، از اعتصابات و اعتراضات کارگری تا جنبش زنان و جنبش علیه اعدام و تا اعتراضات معلمان و بازنشستگان، جنبش دادخواهی، اعتراضات رنگین کمانی ها، مبارزه برای بایکوت حکومت، مقابله با تخریب محیط زیست، جنبش سرنگونی طلبانه مردم و غیره را در بر میگرفت. این اسناد همچنین به مسائل حاد مبتلابه مردم نظیر ورشکستگی حکومت و فلاکت اقتصادی، سلطه مذهب، اعتیاد و تجاوز شرعی به کودکان، شکنجه، اعترافات اجباری، سیستم قضائی اسلامی، قتلهای ناموسی و غیره می پرداخت و کارگران و اقشار محروم جامعه نظیر حاشیه نشینها و کولبران و سوختبران و مهاجرین افغانستانی و پناهجویان و معلولین را مورد خطاب قرار میداد. مضمون قرارها اساسا محکوم کردن جنایات و سیاستهای ضد انسانی حکومت، دفاع از مبارزات و اعتراضات بر حق بخشهای مختلف جامعه و اعلام حمایت از مبارزات مردم بود.

در فاصله بین دستور جلسات، پیام های کنگره به مردم ایران، به کارگران، زنان، خانواده های دادخواه، کانون نویسندگان و مردم افغانستان به فارسی و پیام به مردم جهان به فارسی و انگلیسی قرائت شد.

بخش شورانگیز کنگره به پیام های متعددی اختصاص داشت که از دهها فعال کارگری در نفت و فولاد و هفت تپه و دیگر مراکز کارگری، از جمع های مختلف معلمان و بازنشستگان، از جوانان، از خانواده های دادخواه و کادر درمان و از سایر اقشار مردم برای کنگره ارسال شده بود و در طول کنگره نیز مدام پیام های جدیدی میرسید که فشرده ای از بخشی از آنها قرائت شد. متن کامل این پیامها نیز منتشر خواهد شد.

در مبحث انتخابات شصت و دو نفر به عضویت کمیته مرکزی انتخاب شدند: داود آرام، طه آزادی، پیام آذر، کیان آذر، سیاوش آذری، محسن ابراهیمی، مینا احدی، عبدالله اسدی، غلام اکبری، بهروز بهاری، سیامک بهاری، سیما بهاری، شهاب بهرامی، فاتح بهرامی، مینا بهروزی، آذر پویا، پریسا پوینده، حمید تقوایی، امیر توکلی، کیوان جاوید، جلیل جلیلی، طه حسینی، سهیلا دالوند، شهلا دانشفر، میترا دانشی، پتی دبونیتاس، میلاد رسایی منش، ایرج رضایی، هرمز رها، سیامک زارع، بهرام سروش، هوشیار سروش، سلیمان سیگارچی، کریم شامحمدی، عصام شکری، محمد شکوهی، شیرین شمس، مصطفی صابر، سوسن صابری، تهمینه صادقی، حسن صالحی، میثم عتیق، جمیل فرزان، ناصر کشکولی، محمدامین کمانگر، اصغر کریمی، خلیل کیوان، عبدل گلپریان، عزیزه لطف اللهی، عباس ماندگار، شیوا محبوبی، مهران محبوبی، نوید محمدی، یدی محمودی، سیاوش مدرسی، رضا مرادی، جمیله میرکی، نسان نودینیان، سمیر نوری، کاظم نیکخواه، رحیم یزدانپرست و بابک یزدی.

 کنگره با سخنرانی اختتامیه حمید تقوائی با تاکید بر اینکه “تجربه سه روز کنگره نشان داد که این  در واقع گردهمائی حزب با یک جامعه بپاخاسته است”، در فضائی گرم و پرشور به کار خود پایان داد.  

در اولین نشست کمیته مرکزی که بلافاصله بعد از کنگره برگزار شد حمید تقوایی بعنوان دبیر کمیته مرکزی و ۲۷ نفر بعنوان اعضای دفتر سیاسی انتخاب شدند: کیان آذر، محسن ابراهیمی، مینا احدی، عبدالله اسدی، بهروز بهاری، سیامک بهاری، سیما بهاری، شهاب بهرامی، فاتح بهرامی، آذر پویا، امیر توکلی، کیوان جاوید، شهلا دانشفر، بهرام سروش، محمد شکوهی، شیرین شمس، مصطفی صابر، حسن صالحی، جمیل فرزان، اصغر کریمی، خلیل کیوان، عبدل گلپریان، شیوا محبوبی، نسان نودینیان، سمیر نوری، کاظم نیکخواه و بابک یزدی.

حزب کمونیست کارگری ایران

۱۷ آذر ۱۴۰۰، ۸ دسامبر ۲۰۲۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *