جدید ترین
sarvar-kardar

سرور کاردار

sarvar.kardar@gmail.com

۲۰ ژوئن روز جهانی حمایت از زندانیان سیاسی

مصاحبه با شیوا محبوبی و سرور کاردار

sarvar-kardar

کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی روز ۲۰ ژوئن برابر با سی خرداد را روز جهانی حمایت از زندانیان سیاسی اعلام کرده است. امسال هم شاهد تلاش ها و فعالیت های فعالین این کمیته هستیم. موضوع اصلی ۲۰ ژوئن امسال کودکان و فرزندان زندانیان سیاسی یعنی قربانیان فراموش شده توحش جمهوری اسلامی، اعلام شده است. جزئیات بیشتر در مورد این روز جهانی را از شیوا محبوبی و سرور کاردار از فعالین کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی پرسیده ایم. با تشکر و آرزوی موفقیت برای آنها
انترناسیونال
انترناسیونال: چرا بيستم ژوئن را انتخاب كرديد و چه هدفى از انتخاب اين روز داريد؟
شيوا محبوبى: چند سال اخير و بالاخص بدنبال خيزش مردم در سال ٢٠٠۹ مبارزه براي آزادى زندانيان سياسى در ابعاد وسيعى خود را نشان داده است. فعاليتهاى متنوعى حول آزادى زندانيان سياسي در نقاط مختلف دنيا از سوى افراد، تشكلها و كارزارهاى مختلف به پيش برده شده است كه به جلب توجه افكار عمومى در سطح جهان به وضعيت زندانيان سياسي كمك موثرى كرده است. اين فعاليتها اما به صورت يكصدا و هماهنگ و در بعدى وسيع صورت نگرفته اند و در نتيجه اين تلاشها در سطح جهانى در سطحى كه شايسته آنست منعكس نشده اند. در جواب به ضرورت سازماندهى يك همبستگى جهانى در دفاع از زندانيان سياسي در ايران و هماهنگ كردن يك صداى جهانى، كميته مبارزه براي آزادى زندنيان سياسي در سال ٢٠١٠ روز بيستم ژوئن را كه برابر با سى خرداد ميباشد به عنوان روز جهانى در حمايت از زندانيان سياسى اعلام كرد و از تمامى افراد، تشكلها و احزاب مدافع آزادى زندانيان سياسى دعوت كرد كه عليرغم اختلافات فكرى و يا سازمانى، يكپارچه و همصدا در سطح دنيا در يك روز معين، صداى زندانيان سياسي باشند.
طبعا انتخاب يك روز مشخص دشوار بود و ما سعى كرديم روزى را پيشنهاد كنيم كه عمومى تر باشد و تعداد وسيعى از زندانيان را در بر بگيرد. بيستم ژوئن برابر با سى خرداد به دو مقطع تاريخى مهم و در عين حال دردناك اشاره دارد. مقطع سركوب اعتراضات مردم در بيستم ژوئن ( سى خرداد) سال ٢٠٠۹، كشتن ندا آقاسلطان و دستگيرى هزاران نفر در آن روز، و مقطع دوم دستگيريها و سركوبهاى وسيع در سال ٦٠ كه با ٣٠ خرداد ١٣٦٠ آغاز شد. اين روز به يك معنى مبارزه دو نسل از آزاديخواهان، دو نسل از زندانيان سياسي را به هم پيوند ميدهد و جنايات رژيم را در طول كل حاكميتش افشا ميكند. اين روز مشخص كه هر ساله در سطح بين المللى برگزار ميشود مانند ساير مناسبتهاى جهانى، كمك ميكند كه ميليونها نفر همزمان توجهشان به جنايات رژيم در زندانها جلب شود، حمايت از زندانيان سياسي را در اذهان زنده نگه ميدارد، تعداد وسيعترى به مبارزه براى آزادى زندانيان سياسي ميپيوندند و رژيم را در سطح وسيعترى تحت فشار قرار ميدهد. هدف ما اينست كه روز جهانى در حمايت از زندانيان سياسى روز حمايت از تمام كسانى باشد كه در طول اين ٣٤ سال در سياهچالهاى رژيم اسلامى شكنجه و زندان شده اند و در عين حال صداى زندانيان سياسى باشد كه متاسفانه ديگر در ميان ما نيستند. ما اميدواريم با كمك تشكلها و مردم آزاديخواه اين روز را به يك روز شناخته شده تبديل كرده و در فرداى سرنگونى رژيم اسلامى، این روز يادمان تمام زندانيان سياسى باشد كه در طول حاكميت رژيم جان باخته اند.
انترناسیونال: این فراخوان از داخل کشور چه پاسخی گرفته است؟
سرور کاردار: بهترین کانال ارتباطی کمیته با داخل کشور برنامهٔ زنده تلویزیونی کمیته هست که هر ۲ هفته یکبار پخش میشود. صدها نفر از داخل کشور تماس مستقیم میگیرند و ما تنها در مدت کوتاه برنامه به طور متوسط قادر به پوشش ۲۰ تا ۳۰ نفر میشویم. این حجم تماس نشان دهندهٔ استقبال مردم از برنامهای کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی در ایران میباشد. بخاطر خفقان شدید سیاسی در ایران که مستحضر هستید نمیتوان انتظار داشت که مردم مثل خارج از کشور به این نوع فرا خوانها پاسخ مستقیم عملی با حضور در خیابانها بدهند ولی ما به تحقیق میدانیم که مردم از هر فرصتی استفاده میکنند که اعتراض کنند. نمونهٔ این نوع اعتراضات تجمع خانوادههای زندانیان سیاسی در مقابل زندانها میباشد. همچنین کمیته مستقیما با تعدادی از زندانیان سیاسی در تماس مستقیم میباشد.
انترناسیونال: براى شناساندن اين روز چه اقداماتى انجام داده و چه تداركاتى ديده ايد؟
شيوا محبوبى: اين روز را ما در سال ٢٠١٠ اعلام كرديم اما از آنجايى كه زمان كافي براي سازماندهى اين روز در دست نبود از سال ٢٠١١ برگزارى تجمعات را شروع كرديم. ما به تمام سازمانها، تشكلها و شخصيتهاى مدافع زندانيان سياسي نامه نوشتيم و از آنها دعوت كرديم در هر شكل و فرمى كه ميخواهند در اين روز شركت كنند. به اتحاديهها و سازمانهاى غير ايرانى نامه ارسال نموده و با عفو بين الملل و چندين سازمان حقوق بشر جلسه برگزار كرديم. در سطح وسيعى ماتريالهاى صوتى، نوشتارى و تصويرى را در دسترس مردم قرار داديم، از طريق ميدياى اجتماعى از جمله تويتر و فيس بوك، برنامه تلويزيونى كانال جديد، مصاحبه با زندانيان سياسي و كارزار “من صداى او هستم”، چاپ كارت پستالهاى اعتراضى، برگزارى كنسرت و غيره، دست به تبليغ زديم. در سال ٢٠١١ در ٥٠ شهر دنيا برنامه بيستم ژوئن ـ سى خرداد ـ برگزار شد و تعداد وسيعى از سازمانها و تشكلهاى ايرانى در سازماندهى اين ٥٠ شهر دخالت داشتند. در سال ٢٠١٢ در ٢۹ شهر دنيا برنامه برگزار شد و حجم وسيعى ماتريال صدا و تصوير در حمايت از زندانيان سياسي توليد شد. در اين سال ما با كميسيون حقوق بشر پارلمان اروپا نيز ملاقات داشتيم. رئيس يكى از بزرگترين سازمانهاي علیه شكنجه در مورد اين روز در پارلمان انگليس صحبت كرد و رئيس كميسيون حقوق بشر پارلمان آلمان نيز از آن پشتيبانى كرد.
امسال نيز ما به روال دو سال گذشته با سازمانها، تشكلها و شخصيتهاى مدافع آزادى زندانيان سياسى تماس گرفته و از آنها دعوت كرديم در برگزارى اين روز شركت نمايند. بسيارى به اين فراخوان جواب داده اند و حمايت خود را يا با برگزارى آكسيون و تجمع و يا با ارسال ايمل حمايتى از اين روز پشتيبانى كرده اند. از طريق رسانه هاى فارسى زبان برگزارى اين روز و همچنين كليپهاى تهيه شده در حمايت از زندانيان سياسى و كودكان زندانيان سياسى پخش شده است و سه برنامه تلويزيونى ويژه در كانال جديد به اين روز اختصاص داده شده است. تا حال در شهرهاى ونكوور، برلين، آمستردام، يونشوپينگ و استکهلم در سوئد، اسلودر نروژ، لندن انگلستان، واشنگتن و آستن در آمريكا، سيدنى در استراليا، به تعداد اين شهرها اضافه خواهد شد. تعدادى از شخصيتهاى شناخته شده از جمله آبه ماکوتو فعال سرشناس عرصه حمایت از کارگران مهاجر و پناهجویان و نایب رییس اتحادیه مهندسان ـ توکیو، سارا شورد يكى از سه كوهنورد آمريكايى كه در ايران دستگير شد، پدر زانيار مرادى از اين روز حمايت كرده اند. از داخل زندان نيز پيام حمايت از اين روز ارسال گرديده است. كارت پستالى در حمايت از كودكان زندانيان سياسي تهيه شده است كه در بيستم ژوئن قرار است در كشورهاى مختلف در دسترس مردم قرار بگيرد. تلاش ما امسال اينست كه امسال مردم را با اسم و چهره تعداد بيشترى از زندانيان سياسي آشنا كنيم. طبعا اگر مقايسه كنيم، روز جهانى در حمايت از زندانيان سياسى ـ بيستم ژوئن برابر با سى خرداد، امسال از دو سال گذشته بيشتر شناخته شده و وسيعتر مورد حمايت قرار گرفته است.
اين را بايد در نظر داشته باشيم كه امسال روز حمايت از زندانيان سياسي در بحبوحه مضحكه انتخاباتى رژيم برگزار ميشود و حساسيت به مراتب بيشترى دارد. رژيم از چندى پيش و از ترس اعتراضات مردم دست به احضار زندانيان سياسى زد كه در مرخصى بودند و يا حتى بعضا آزاد شده بودند. تعدادى را دستگير كرده است. در اين شرايط اعتراضات در حمايت از زندانيان سياسى اهميت ويژه اى در چرخاندن توازن قوا به نفع مردم و محدود كردن رژيم در سركوب و دستگيريهاى اين دوره دارد. به همين دليل علاوه بر روز سى خرداد – بيستم ژوئن، كميته مبارزه براى آزادى زندانيان سياسي يك هفته اعتراضى از دهم ژوئن الى چهاردهم ژوئن كه روز انتخابات است را اعلام كرده است و از مردم خواسته است با ارسال نامه اعتراضى، امضا طومار، ارسال تويتر و كلا استفاده از ميدياى اجتماعى از زندانيان سياسي و عليه سركوب رژيم و مضحكه انتخاباتيش اعتراض كنند.
انترناسیونال: چنانچه قبلا اعلام كرده ايد كه ٢٠ ژوئن هر سال يك موضوع خاصى داشته بشد. اين روز امسال چه تمى دارد و بر چه چيزى تاكيد ميكند؟
شيوا محبوبى: امسال روز جهانى در حمايت از زندانيان سياسي را به كودكان زندانيان سياسى تقديم كرده ايم. كودكانى كه يا در سلولهاى زندان همراه با پدر يا مادرشان زندانى و حتى شاهد شكنجه و آزار آنها بوده اند و يا پدر و مادرشان در حال حاضر در زندان به سر ميبرند. متاسفانه اسامى اين كودكان معمولا در گزارشات حقوق بشر و جهانى نميايد و يا كمتر كسى در مورد آنها صحبت ميكند. زندانى شدن اين كودكان و پدران و مادرانشان تاثیرات بسيار ناگواری در رشد شخصيتي و روحى روانى اين كودكان دارد. اين كودكان مستقيم و غير مستقيم توسط رژيم شكنجه روحى روانى ميشوند و متاسفانه در سطح دنيا خیلی کم به وضعيت اين كودكان پرداخته شده است. نيما فرزند بهنام ابراهيم زاده كه يك كارگر زندانى است، يكى از اين نمونه هاست. نيما مبتلا به سرطان است اما پدرش را نميتواند در كنار خود داشته باشد. نمونه ديگر چهار زن بهايى هستند كه با فرزندان هفت يا هشت ماهه خود در زندان سمنان بسر ميبرند. تعداد زيادى از كودكان زندانيان سياسى بهترين ايام زندگيشان را در سالنهاى ملاقات ميگذرانند. ميتوان تصور كرد كه اين كودكان در چه شرايط روحى قرار دارند. ما اميدواريم بيستم ژوئن امسال آغاز يك كار موثر در جلب توجه جهانيان به اين كودكان باشد. اين كودكان زندانيانى هستند كه معمولا تنهايى و رنجشان به رسميت شناخته نميشوند و در عين حال وقتى از ابعاد جنايت رژيم صحبت ميكنيم معمولا كمتر به وضعيت اين كودكان به عنوان سند زنده جنايت رژيم پرداخته ميشود. چندي پيش با دختر جوانی بنام فايزه مصاحبه داشتم، فائزه ۱۲ ساله بود که پدر و مادرش دستگیر شدند. او ميگفت که در آنموقع ميخواستم كسى به من بگويد كه من هم مهم هستم و رنج مرا ببينند. ما امسال ميخواهيم همه دنيا رنج اين كودكان را ببينند و براى رهائيشان دست به كار موثرترى بزنند.
انترناسیونال: چه پیامی برای زندانیان سیاسی و برای مردم دارید؟
سرور کاردار: رابطه ما با مردم یک رابطهٔ ارگانیک و ۲ طرفه میباشد، هم پیام میگیریم و هم پیام میدهیم. تا جایی که به پیامهای کمیته مربوط میشود، تاکید ما روی اطلاع رسانی و عدم ساکت ماندن در مقابل برخوردهای وحشیانه و غیر انسانی جانیان اسلامی میباشد، زیرا که معتقدیم یک قدم اعتراضی باعث ۱۰ قدم عقب نشینی رژیم است و نه بر عکس. معتقدیم که افشاگری و بلند کردن پرچم اعتراض که تبلورش در زندانها و دستگیریها دیده میشود هزینهٔ این نوع برخوردهای خشن و غیر انسانی را برای رژیم سنگین کرده بطوری که مجبور به عقب نشینی میشود. این ادعا بارها و بارها به اثبات رسیده و به همین خاطر رژیم سعی میکند با تهدید خانوادهٔ زندانیان سیاسی و گاهاً حتا با تطمیع این عزیزان را وادار به سکوت نماید. با تکیه به این تجربیات ارزشمند معتقدیم که مردم و به خصوص خانوادههای زندانیان سیاسی بدون واهمه باید فریاد اعتراض خود را هر چه رساتر به گوش جهانیان برسانند. ما با تمامی امکانات و توان خود به آسان کردن این نوع حرکات اعتراضی یاری میرسانیم و تمام تلاش خود را میکنیم که در مجامع سیاسی و اجتماعی جهانی صدا و بلندگوی خواستهای بر حق این عزیزان باشیم. خود زندانیان سیاسی در این راستا میتوانند روی ما حساب کنند و بدون شک تماس و ارتباط این عزیزان با جهان خارج تضمینی است برای امنیت جانی خود این عزیزان، زیرا که یک زندانی سیاسی بدون اسم و هویت یک طعمهٔ آشکار است برای اعدام، زمانی که رژیم احتیاج به ایجاد رعب و وحشت در جامعهٔ دارد
انترناسیونال: چه انتظاراتی از کسانی که صدای شما را می شنوند و یا این مصاحبه را میخوانند، دارید؟
سرور کاردار: اطلاع رسانی، همکاری، تقسیم تجربیات از طریق تماس با ما و تلاش در جهت درک این واقعیت که تشکل و با هم بودن برای انجام هر کار جدی و مهم که در این مورد خاص مستقیما با جان انسانها رابطه دارد ضروری و حیاتی است. این مبارزه بدون شک به پیروزی خواهد انجامید ولی با شرکت شما وسهامداری متشکل شما هزینهٔ کمتری برخواهد داشت. وجود حتا یک زندانی غیر قابل قبول است و به طریق اولی سکوت و بیتفاوتی در مقابل قتلهای دولتی جمهوری اسلامی ضد انسان و انسانیت غیر قابل توجیه است. به ما بپیوندید تا طرحی نو در اندازیم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *