جدید ترین

قطعنامه در مورد پرداخت حقوق پایه و تامین زندگی همگان

مصوب پلنوم ٥١ کمیته مرکزی حزب کمونیست کارگری ایران

١- در دنیای امروز با توجه به رشد عظیم صنعت و تکنولوژی و بارآوری کار، و تلاش میلیاردها کارگر در سراسر کره ارض، بطور قطع امکانات مادی برای تامین زندگی و احتیاجات همه مردم، با یک استاندارد قابل قبول وجود دارد. علت فقر و بی تامینی مردم نبود ثروت و نعمات نیست، بلکه مناسبات سرمایه داری و سود پرستی آن است.
٢ – پاندمی کرونا بیش از هر زمان دیگری وارونگی نظام سرمایه داری و ضدیت آنرا با حرمت و سلامت و شادی و خوشبختی انسانها عیان ساخته و این ضرورت حیاتی را جلوی چشم همگان قرار داده است که معیشت و زندگی همه افراد جامعه باید مستقل از نوع شغل و یا شاغل و بیکار بودن آنان توسط دولت تامین شود. هم اکنون این امر تحت عنوان پرداخت حقوق پایه و درآمد همگانی به یک خواست و گفتمان در جامعه جهانی و حتی در میان بعضی از احزاب حکومتی در کشورهای غربی تبدیل شده است.
٣- بحران کرونا سرمایه داری را با یکی از بیسابقه ترین و شدیدترین بحرانهای اقتصادی که دنیا بخود دیده است مواجه میکند. این بحران فی الحال آغاز شده و از هم اکنون مصائب آن نظیر بیکاری های وسیع، شرایط سخت معیشتی و بی تامینی اقتصادی، زندگی و هستی کارگران و توده وسیع مردم در همه کشورها را تحت شدید ترین فشارها قرار داده است. دولتها مانند همیشه تلاش خواهند کرد بار بحران را بر دوش کارگران و ٩٩ درصدیهای جامعه بشکنند. این واقعیت تامین زندگی و معیشت همگانی بوسیله دولت را بیش از پیش به امری عاجل و حیاتی تبدیل میکند.
٤- در ایران بحران کرونا شرایط سخت زندگی چند مرتبه زیرخط فقر کارگران و توده مردم را بمراتب سخت تر و غیر قابل تحمل تر کرده است. اکثریت عظیمی از مردم، کارگران با دستمزدهای چند مرتبه زیر خط فقر، بیکاران، جوانان منتظر کار، کودکان کار و خیابان، زنان که هویت مستقل اقتصادیشان انکار میشود و حتی وقتی شاغلند دستمزد و حقوقی کمتر از مردان دارند، کارتن خوابها، دستفروشان، معلولین، سالمندان و بازنشستگان، و کل افراد و اقشار کم درآمد، با شرایط سخت معیشتی دست بگریبان هستند. اکنون در دل بحران کرونا برای این توده عظیم تامین معاش به یک مساله اساسی و مبرم و حیاتی، به مساله مرگ و زندگی، تبدیل شده است.
٥- امروز جمهوری اسلامی، حکومتی که خود عامل اصلی اشاعه کرونا در ایران بوده و هیچگاه نه برای جان و سلامت مردم ارزشی قائل بوده است و نه معاش توده مردم را تامین کرده است، دو راهی “جان یا نان” را در برابر مردم قرار میدهد. اما این دوراهی واقعی نیست. در جامعه امکانات باندازه کافی برای تامین جان و سلامت و تامین معیشت کارگران و همه شهروندان وجود دارد. دو راهی واقعی در برابر توده مردم مبارزه برای سرنگونی حکومت آیت الله های میلیاردر و یا تن دادن به فقر و فلاکت و بی تامینی است.
با توجه به نکات فوق ما برخواست محوری پرداخت حقوق پایه بوسیله دولت تاکید میکنیم. تاکید بر این خواست محوری به دوره شیوع کرونا محدود نیست. زندگی و معیشت همه شهروندان از بدو تولد و در هر شرایطی باید تامین شود. دولت موظف است به همه افراد بی درآمد و یا کم درآمد حقوق پایه مکفی بپردازد و زندگی همه افراد جامعه، اعم از بیکار و شاغل و آماده بکار و بازنشسته را منطبق بر استانداردهای رفاهی امروز دنیا تامین نماید. این امر بایدبعنوان قانون رسمیت پیدا کند و تثبیت بشود.
این امر کاملا عملی و ممکن است. با بخشی از ثروتهای نجومی انباشته شده در نهادهای وابسته به حکومت نظیر سپاه، بنیاد مستضعفان، آستان قدس رضوی و ستاد اجرائی فرمان امام، و در حسابهای بانکی آیت الله های میلیاردر و اعوان و انصارشان، و با کسری از بودجه هنگفتی که صرف آخوند پروری و ارگانهای تحمیق و خرافه پراکنی مذهبی و نیروهای سرکوبگر حکومتی در ایران و در منطقه میشود، میتوان زندگی همه مردم را منطبق با بالاترین استانداردهای رفاهی امروزی تامین کرد. افزایش دستمزدها به بالای خط فقر، بیمه بیکاری مکفی، حقوق بازنشستگی مکفی و بهداشت و تحصیل رایگان نیز در خدمت تامین معیشت و رفاه همگانی است. مبارزه برای این خواستها نیز در شرایط حاضر بیش از پیش به امری فوری و حیاتی تبدیل میشود.
در جامعه ایران سالهاست جنبش و حرکت وسیعی با شعار معیشت و منزلت حق مسلم ما است جریان دارد و امروز در مقابله با کرونا این گفتمان و توقع که دولت باید معیشت همه را مستقل از موقعیت شغلی و یا شاغل و بیکار بودن افراد جامعه تامین نماید وسعت گرفته است. تقویت و گسترش این جنبش یک امر محوری حزب کمونیست کارگری است. ما همه تشکلهای کارگری و فعالین و رهبران جنبش های اجتماعی و مردم معترض به حکومت اسلامی را به مبارزه برای تحقق حقوق پایه فرامیخوانیم. تامین معیشت و رفاه همگانی امری عاجل، ممکن و عـملی است. این خواست را میتوان و باید به حکومت آیت الله های میلیاردر تحمیل کرد.
********************

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *