از خوزستان چه خبر؟

اخبار هفته: واحد خوزستان کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری

۲۳  تا ۳۰ آذر ۱۴۰۳

جمعه ۳۰ آذر

–  ساختمان مسکونی “مهدی ۱۱” در بندر امام خمینی چند روزی است که به دلیل خمیدگی و ضعف ستون‌های اصلی در آستانه ریزش قرار گرفته است. شهرداری و پلیس ساختمان بندر امام خمینی با ارسال نامه‌ و هشدارهایی به ساکنان، خواستار تخلیه فوری ساختمان شده‌اند. اما مردم بی مسکن کجا میتوانند بروند؟ از این رو تعدادی از ساکنین هنوز در ساختمان مانده اند. در همین رابطه یکی از شهروندان بندر امام در این خصوص به خبرنگار ایلنا گفت: مشکلات اقتصادی و عدم توان تهیه‌ی محل سکونت ساکنان، مانع از تخلیه تعدادی از واحد‌های این ساختمان شده است.

ساختمانهای سست و خطرناک که نشانگر گوشه ای از بساط غارت و چپاولگری حاکم است، دارد از مردم قربانی میگیرد. در برابر این وضعیت علیرغم خطر فروریزی این ساختمان تنها کار دولت اخطار به ساکنین است بدون اینکه تدارک اسکان آنها در محلی امن و انجام اقدامات فوری اضطراری برای امنیت جانی مردم ساکن در چنین ساختمانهایی دیده شود. مسکن مناسبت و امن حق مسلم و پایه ای همه مردم است.

پنجشنبه ۲۹ آذر

– ساکنان ساختمان شش طبقه فروریخته در اهواز که مساکن خود را از دست داده اند، در خیابان‌ نشسته‌ و سرپناهی ندارند. آنها به چپاولگری سازندگان چنین مساکنی پوشالی ای اعتراض دارند و دولت  را مسئول جوابگویی میدانند. آنها همچنین به وعده های پوچ استاندار و مقامات اعتراض دارند به این دلیل که گفته بودند به آنها سرپناهی خواهند داد و هنوز هیچ اقدامی صورت نگرفته است. این ساکنین مسکن خود را از دست داده و سرپناهی ندارند، و در این سرما ناگزیر به زدن چادر در خیابان شده اند. واحد خوزستان مردم اهواز را به حمایت از ساکنان ساختمان شش طبقه فروریخته دراهواز  و اعتراضات چمعی علیه دزدان حاکم فرا میخواند.

-محمد طهماسبی زندانی سیاسی اهل ایذه، بیش از چهار ماه است که به صورت بلاتکلیف در  زندان شیبان اهواز نگهداری می‌شود. او زیر فشار روحی سنگینی قرار دارد و  حتی  با آزادی او به قید وثیقه نیز توافق نشده است. محمد طهماسبی باید فورا و بدون قید و شرط  آزاد شود.

چهارشنبه ۲۸

طبق گزارشات با آلودگی هوا در دو شهر خوزستان برای همه گروه های سنی وضعیت قرمز و هشدار دهنده اعلام شد. طبق گزارشات این آلودگی در ایستگاه شوشتر ۱۵۵ میکروگرم و در ایستگاه هویزه ۱۶۳ میکروگرم بود.  همچنین در شهرهای اندیمشک، بهبهان، رامهرمز، شادگان، ماهشهر و هندیجان نیز آلودگی هوا برای گروههای سنی حساس نارنجی و ناسالم اعلام گردید. آلودگی هوا سراسری است و دارد از مردم قربانی میگیرد. عامل تشدید آن سیاستهای ضد مردمی حکومت از جمله مازوت سوزی این ماده سمی در نیروگاهها است.  آلودگی هوا موجی از اعتراض را برانگیخته است. انتظار است که خوزستان کانون داغ اعتراض بر سر این موضوع باشد که جان و زندگی مردم را به خطر انداخته است.

 سه شنبه ۲۷ آذر

– بنا بر گزارشات اعتراضات سه هزار کارگر گروه ملی فولاد اهواز برای برخورداری از «دستمزد منصفانه، شرایط کاری شایسته و اجرای صحیح طرح طبقه‌بندی مشاغل، نهایتا در آذر ۱۴۰۳ به تعلیق از کار ۲۱ کارگر از سوی مدیریت شرکت منجر شد.  سپس چهار تن از آنها به اسامی   حسین رضایی با ۱۷ سال سابقه کار، سعید حلوایی با ۱۹ سال سابقه کار، مرتضی اکبریان با ۱۷ سال سابقه کار، و مسعود نواصر که در آستانه بازنشستگی بود از کار اخراج شدند. در رابطه با این موضوع اتحادیه کارگری جهانی اینداستریال  طی بیانیه‌ای  ضمن اعلام حمایت  از مطالبات کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز، خواستار بازگشت به کار کارگران اخراجی این شرکت شد.

این اتحادیه کارگری در برگیرنده ۵۰ میلیون کارگر در ۱۴۰ کشور جهان در بخش های معدن، انرژی، و تولید است. جلب حمایت های جهانی یک پیشروی مهم در جنبش کارگری ایران است.

-زن معترض و شجاعی در اهواز در اعتراض به ریزش یک ساختمان نوساز در منطقه زیتون کارمندی، خطاب به محمدرضا موالی‌زاده، استاندار خوزستان که برای بازدید از محل آمده بود فریاد زد و گفت:”۳۶ سال است همه اش دروغ گفتید”. او با تاکید بر اینکه همه آخوندها و حاکمین چپاولگر و دروغگو هستند، بر پاسخگویی فوری دولت به این مساله تاکید کرد.

-فرو ریزی ساختمان شش طبقه در منطقه کارمندی اهواز اعتراضات زیادی به پا کرده است. در این رابطه  یکی ازهمسایگان این ساختمان در حمایت از ساکنین این ساختمان می‌گوید که این مردم  هنوز قسط این خانه را می‌پردازند و اکنون خانه هایشان به تلی از خاک تبدیل شده و تمام زندگی و وسایل ضروری‌شان از بین رفته است. او با خشم فراوان  فریاد زده و میگوید:” من یک کارت بانکی ندارم، بچه‌ام میخواست برود با اپلیکیشن شاد درس بخواند، شارژر نداشتم. مردم بشنوید” . این فریاد ها صدای مردم عصیان زده در کل جامعه علیه فقر و بی تامینی است. 

دوشنبه ۲۶ آذر

– بامداد این روز ساختمان شش طبقه ای با ۱۶ واحد مسکونی در منطقه زیتون ‌کارمندی اهواز به طور کامل فروریخت. علت ریزش این ساختمان شش طبقه با ۱۶ واحد مسکونی  نقص سازه‌ای عنوان شده است. شاهدان عینی اعلام کرده‌اند که تکان‌های پیش از ریزش موجب شده تا ساکنان قبل از وقوع حادثه ساختمان را ترک کنند. در غیر این صورت فروریزی این ساختمان علاوه بر خساراتی که به خانه و زندگی مردم ساکن آن وارد شده ، میتوانست فاجعه انسانی دیگری را در پی داشته باشد. مشتی سرمایه دار جنایتکار با چپاولگری ساختمانهای غیراستاندارد به مردم تحویل میدهند و با بالاکشیدن پولهای آنها با جان مردم بازی میکنند. مردم خواهان  پیگرد عاملین این حادثه که خانه های آنها را ویران کرده هستند. و وظیفه دولت است که برای ساکنین این ساختمان مسکن مناسبت تامین کند.

– در اثر تیراندازی ماموران انتظامی به سمت خودروی سه متهم در جاده  اهواز به  ایذه ، یک نفرکشته و دو نفر زخمی شدند. این اتفاق ابعاد جنایتکاری سرکوبگران جمهوری اسلامی را نشان میدهد.

یکشنبه ۲۵ آذر

– مسعود نشاطی مدیر امور بیماری‌ها و مراکز تشخیص درمانی معاونت درمان دانشگاه پیش از ظهر این روز در گفتگویی رسانه‌ای اظهار کرد: در شبانه روز گذشته تعداد ۹۶۹ نفر با مشکل قلبی و تنفسی غیرعفونی به اورژانس بیمارستان‌ها مراجعه کردند که از این تعداد ۷۰ نفر بستری و ما بقیه پس از دریافت خدمات درمانی سرپایی مرخص شده اند. طبق آمار نسبت میانگین مراجعه این روزها ۲۵ درصد افزایش داشته است.

براساس اعلام اداره کل هواشناسی خوزستان؛ گرد و غبار برخاسته از سمت کشور عراق که از صبح این روز استان را فرا گرفته، شعاع دید در آبادان و شادگان را به ۱۰۰ متر کاهش داده و شعاع دید در اهواز و بستان ۲۰۰ متر، ماهشهر ۳۰۰، شوشتر ۴۰۰، و شوش و ایذه یکهزار متر گزارش شده است.حکومت  اسلامی با سیاست های چپاولگرانه اش در قبال محیط زیست هوای سالم، آب سالم و اولیه ترین نیازهای بشری را از مردم گرفته است.  اعتراض به هوای آلوده یک موضوع اعتراضات مردمی است.

شنبه ۲۴  آذر

– بنا بر گزارشهای منتشر شده در بند زنان زندان سپیدار، وضعیت تغذیه زندانیان به شدت نگران‌کننده است. طبق گزارشات حجم غذای توزیع شده به زندانیان به نصف کاهش یافته و مسئولین زندان اعلام کرده‌اند که توانایی تأمین غذای کافی را ندارند و زندانیان باید خودشان غذا تهیه کنند. از جمله  در روزهای اخیر، حتی یک کفگیر برنج نیز در ظرف برخی از زندانیان قرار نگرفته و ۲۸ نفر از زندانیان به کلی از دریافت غذا محروم مانده‌اند. همچنین، برای شام تنها یک دانه سیب‌زمینی آب‌پز به هر زندانی داده می‌شود که در فصل زمستان بسیار ناکافی است. و وقتی زندانیان اعتراض میکنند با قطع تلفن و مشکل تماس با خانواده ها روبرو میشود. همراه خانواده های زندانیان به این تعرضات اعتراض کنیم.

جمعه ۲۳ آذر

–  هوای ۱۳ شهر خوزستان در وضعیت قرمز اعلام شد. بنا به اظهارات مدیر مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور در روز گذشته در پی آلودگی هوا در چند روز اخیر، ۳ هزار و ۳۵۴ نفر با مشکل تنفسی و قلبی، به بیمارستان‌های تابعه دانشگاه مراجعه کرده‌اند و   استمرار آلودگی هوا، رشد ۲۵ درصدی مراجعه‌ بیماران با مشکلات تنفسی و قلبی به مراکز درمانی را همراه داشته است.

واحد خوزستان – کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری

 ۳۰ آذر ۱۴۰۳، ۲۰ دسامبر ۲۰۲۴

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *