جدید ترین
workers-in-australia

درباره فعالیتهای کمیته همبستگی بین المللی کارگری در استرالیا

مصاحبه با ارسلان ناظری

workers-in-australia

بعد از پیگیری های مدام از طرف کمیته همبستگی بین المللی کارگری در استرالیا، اتحادیه سراسری کارگران مونتاژ استرالیا در جلسه هیئت اجرائی خود اواخر ماه مارس در مصوبه ای از مبارزات کارگران ایران حمایت کرد. این قطعنامه در انترناسیونال شماره ۵۰۰ منتشر شد. این اقدام مهم در حمایت از کارگران ایران با پیگیری و فعالیت های ارسلان ناظری مسئول این کمیته در استرالیا به ثمر رسید. در باره اهمیت این اقدام انترناسیونال سوالاتی را با ارسلان ناظری مطرح نمود. هر چند پاسخ این سوالها با تاخیر دریافت شد، اما اشاره به فعالیتهایی که این کمیته همچنان در دست اقدام دارد و یادآوری این اقدام مهم و پاسخ گوئی به سوالاتی که پیرامون این حرکت مطرح است، همچنان ضروری است. با تشکر از ارسلان ناظری که به سوالات ما پاسخ گفت.

انترناسیونال: در ابتدا برایمان در مورد اتحادیه کارگران مونتاژ استرالیا بگوئید.

ارسلان ناظری: به خوانندگان انترناسیونال سلام می گویم و امیدوارم که پوزش مرا برای تاخیری که از جانب من در انجام این مصاحبه پیش امد، را بپذیرند.
اتحادیه مونتاژ کارگران استرالیا یکی از اتحادیه های کلیدی استرالیا محسوب می شود و بالغ بر یکصد هزار کارگر در صنایع غذایی، فلزکاری و مهندسی، چاپ و بسته بندی، صنايع كنترل و صنایع اتوموبیل سازی را نمایندگی می کند.هدف این اتحادیه همانطور که در شرح احوال خود می گوید این است که ازکارگران عضو این اتحادیه دفاع می کند تا از حقوق مکفی، شرایط کارمناسب، امنیت شغلی و احترامی که شایسته آنان است برخوردار شوند.

این اتحادیه همچنین خدمات رایگان حقوقی و وکالت، سرویس رایگان برخورداری از حق بازنشستگی و تخفیف مسکن در ایام تعطیلات به اعضای خود ارائه می دهد. همانطور که در معرفی این اتحادیه امده است این اتحادیه در راستای مراقبت از منافع کارگران عضو در سطح محلی، سراسری و بین المللی تلاش می کند.

۶۰۰۰ نمایندگان اصناف مختلف این اتحادیه بخش مهم اتحادیه مونتاژ بحساب می آید و تحت حمایت ۱۳۰ سازمان حرفه ای در زمینه ارتقاع اگاهی قرار دارند.
بنا به بیان این اتحادیه واحد اصناف اتحادیه به این اتحادیه قدرت می دهد تا با کارفرمایان بزرگ مواجه شده و منافع کارگران اصناف تحت پوشش خود را نمایندگی کند. این اتحادیه ۱۵۰سال فعالیت داشته و در بهبود بخشی شرایط زندگی کارگران از جمله ۸ ساعت کار در روز مرخصی با حقوق ایام زایمان و حق فراگیری کار نقش عظیمی را ایفا کرده است.
انترناسیونال: اهمیت مصوبه اخیر این اتحادیه چیست؟
ارسلان ناظری: در طول سالیان متمادی کار ما با اتحادیه کارگری استان نیو سات ولس اقدام اخیر واحد سراسری اتحادیه کارگران مونتاژ در نوع خود بی نظیر بوده و اهمیت آن از این زوایه است که اولا یک مصوبه کامل و تقریبا شامل تمام خواست و مطالبات ما که در متن مصوبه تنظیم شده بوسیله کمیته همبستگی بین المللی برای انان ارسال شد، می باشد. در تمام تجارب کاری ما با اتحادیه های این استان نمونه ای وجود نداشت که اتحادیه ای در این حد گسترده و کامل چنین مصوبه ای را بتصویب برساند و قویا و سلیس و روان خواهان ایزوله نمودن سیاسی بین المللی جمهوری اسلامی ایران شود و بایکوت این رژیم را در سازمان جهانی کار و تمام نهادهای بین المللی خواستار گردد. این وجهی است که کار این اتحادیه را با تمام کارهای تا کنونی اتحادیه های دیگر متمایز می نماید. مصوبه اخیر اتحادیه مونتاژ وجه تقریبا متمایز دیگری هم دارد، اینکه هم خواستار آزادی بی قید و شرط فعالین کارگری و هم خواستار آزادی بی قید و شرط زندانیان سیاسی شده است و این را ما تا کنون کمتر با اتحادیه ها سراغ داشته ایم. تجربه این بار ما در کار با واحد سراسری اتحادیه مونتاز بیانگر این است که ما قادر شدیم تا در جریان لابی و ارتباط مرتب این اتحادیه را به فکر وا داشته و این پتانسیل و کارایی را در این اتحادیه منجر شده و مشوقش شویم تا این مصوبه را به هیئت اجرایی خود برده و بتصویب رساند. ما در این مورد معین پیگیرانه و مدام و مسئولانه و مصمم به برآورده شدن خواستمان و جلب حمایت اتحادیه سراسری کارگران مونتاژ برای کارگران ایران شدیم و برایش با خوشبینی و امیدواری وقت و انرژی اختصاص دادیم و نتیجه خوبی را هم بدست اوردیم.
انترناسیونال: ارتباط شما با اتحادیه کارگران مونتاژ در چه سطحی است و چگونه پیش برده میشود؟

ارسلان ناظری: ما با این اتحادیه بطور مرتب در ارتباط بوده ایم و در طول سالیان متمادی کار ما با واحد استان این اتحادیه توانستیم در زمینه های مختلف و اساسا در محکومیت جمهوری اسلامی ایران و جلب حمایت از کارگران ایران حمایتهای زیادی را از این اتحادیه کسب کرده که همه آنها بموقع و بجای خودش در گذشته چه از طریق اطلاعیه ها و چه از طریق سایت های ما به اطلاع عموم رسانده شده است. اما این بار و اخیرا با ارتباط گیری مدام و نظر به اهمیت موضوع به واحد سراسری اتحادیه مونتاژ ارجاع داده شدیم و ماهها با واحد سراسری این اتحادیه تماس داشتیم. ما از طریق ارسال ایمیل ها و تماس های تلفنی مکرر با دفتر رئیس این اتحادیه کشمکش و مبارزات سخت کارگران ایران تحت حاکمیت جمهوری اسلامی را بارها و بارها تاکید کردیم. در جریان ارتباط گیری ها مطلع شدیم که اهمیت این موضوع و ضرورت درخواست های ما به رویت رئیس اتحادیه اندرو دتمر رسیده و او هم این کار را در دستور خود قرار داده است. در ادامه این ارتباط گیری بوده است که منشی دفتر رئیس اتحادیه هم تلفنی و هم با ارسال ایمیلی بما اطلاع داد که رئیس اتحادیه اطلاع داده که او هم نوشتن نامه حمایتی و تصویب مصوبه ای را دراین زمینه در دستور کار خود دارد. ادامه این روند به اینجا منجر شد که نامه رئیس اتحادیه بهمراه مصوبه تصویب شده برای کمیته همبستگی بین المللی کارگری ارسال شد و به اطلاع همگان رسید و در سایت ها هم در معرض دید همگان قرار گرفت

بنا به درخواست ما قرار ملاقاتی برای آینده نزدیک با رئیس این اتحادیه در سیدنی برای مان ترتیب داده خواهد شد. در این ملاقات ما در نظر داریم بطور اخص برسر چگونگی اجرای بندهای مصوبه اخیر اتحادیه مونتاژ صحبت کنیم. بالاخص جوانب اجرای ایزوله نمودن بین المللی جمهوری اسلامی ایران و بایکوت این رژیم از سازمان جهانی کار و دیگر نهادها را از نظر این اتحادیه جویا می شویم در عین حالیکه که ابتکارات و پیشنهادادت خودمان را ارائه می دهیم و پیگیرانه این ملاقات را عملی می نماییم چرا اینکه هم از نظر اجرای مصوبات این اتحادیه حائز اهمیت است و هم اینکه اگر بتوانیم در متقاعد نمودن و همزمانی اقدامی مشابه بوسیله اتحادیه های دیگر مورد اهمیت قرار دارد.

انترناسیونال: چه برنامه ها و چه فعالیتهایی را در دستور کار خود دارید؟
ارسلان ناظری: ما مدتی است که در فکر تصویت مصوبه ای جمعی در محکومیت جمهوری بوسیله اتحادیه های استان نیو سات ولس هستیم و برای همین منظور در جلسات اخیرمان و قبل از این مصوبه اتحادیه کارگران مونتاژ با اتحادیه کشتیرانی و اتحادیه کارگران ساختمانی این خواست را که آن دو اتحادیه مزبور این ابتکار عمل را در دست بگیرند و آنان این مصوبه محکومیت جمهوری اسلامی را به تصویب برسانند و بعد برای جلب حمایت و تصویب به اتحادیه های دیگر نیز ارسال شود. با تصویب مصوبه اخیر اتحادیه کارگران مونتاژ کارمان برای جلب و تشویق اتحادیه های دیگر به مراتب آسانتر شده است و حالا در یک جو و فضای آماده تری تا حصول به نتیجه پیگیر این کارهستیم و خواهیم بود. باید برای جلب حمایت و نظر دیگر سازمان های کارگری و احزاب سیاسی هم کار و تلاش کنیم که آن هم فکر می کنیم در این روند و جو موجود عملی تر است و کار تبلیغی در این زمینه و ارتباط گیری ها بوسیله ما را می طلبد.

انترناسیونال: در پاسخ به فراخوان سراسری ۲۰ ژوئن چه برنامه ای دارید؟
ارسلان ناظری: ما در چه در ظرف کمیته همبستگی بین المللی کارگری حزب کمونیست کارگری ایران و چه در ظرف کمیته آزادی کارگران زندانی و چه در ظرف کمپین همبستگی با مردم ایران تا کنون مشغول کار و فعالیت برای مردم ایران و بر علیه جمهوری اسلامی در سیدنی بوده ایم و خواهیم بود. در حال حاضر در پاسخ به فراخوان سراسری ۲۰ ژوئن برای حمایت از زندانیان سیاسی در نظر داریم تا در یکی از محلات اینجا یک میز اطلاع رسانی برگزار نمائیم، در عین حالیکه برای محکومیت جمهوری اسلامی در روز مضحکه انتخابات هم در یک نقطه شهر فراخوان گردهمایی را دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *