پلنوم ۴۵ کمیته مرکزی حزب در روزهای ۷ و ۸ مه ۲۰۱۶ (۱۸ و ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵) با حضور اکثریت اعضای کمیته مرکزی، مشاورین کمیته مرکزی و تعدادی از کادرهای حزب برگزار شد. چند نفر از اعضای سازمان جوانان حزب نیز در پلنوم حضور داشتند. پلنوم با پخش سرود انترناسیونال و یک دقیقه سکوت به یاد جانباختگان راه آزادی و سوسیالیسم و یاد منصورحکمت عزیز شروع شد و بعد از دو روز بحث و تبادل نظر و تصمیم گیری های لازم به کار خود پایان داد.
در این پلنوم قطعنامه ای درمورد شکل دادن به فضای سیاسی و حرکت اجتماعی حول مساله حکومت و قدرت سیاسی و قراری درمورد ضرورت فعالیت ویژه حزب درمورد افغانستان تصویب شد. قطعنامه را حمید تقوایی و قرار را کیوان جاوید معرفی کردند که پس از اصلاحاتی به تصویب پلنوم رسید.
حمید تقوایی لیدر حزب در سخنرانی افتتاحیه خود شرایط سیاسی ایران را مورد بررسی قرار داد. او گفت اگر رسانه ها و سایتهای خبری را ملاک قرار بدهیم چنین به نظر میرسد که مسائلی مانند پیامدهای برجام، رابطه جمهوری اسلامی با غرب، انتخابات و اختلافات بین جناحهای حکومتی مهمترین تحولات سیاسی در شش ماه گذشته بوده است ولی این تمام واقعیت نیست. نیروی محرکه این تحولات مبارزات و اعتراضات وسیع مردم در عرصه های مختلف است که گرچه در ظاهر و قالب اعتراضات صنفی و مدنی و مطالباتی بروز پیدا میکند اما مضمون و جوهر واقعی آن بچالش کشیدن کل حکومت و نظام جمهوری اسلامی است. او گفت در این شرایط حزب باید به سخنگو و نماینده و نماد جنبش علیه وضع موجود و علیه کلیت نظام جمهوری اسلامی تبدیل شود و اسناد عرضه شده به پلنوم که ناظر برسیاستهای عملی حزب در این دوره است این هدف را دنبال میکند.
در بحث گزارش که توسط اصغر کریمی رئیس هیئت اجرایی حزب و تعدادی از مسئولین ارگان ها و عرصه های مختلف فعالیت حزب ارائه شد، فعاليت های متنوع حـزب در داخـل و خـارج کشور از جمله در میان کارگران، معلمان و بازنشستگان، مبارزه عليه اسلام سياسی، تبلیغات شفاهی و کتبی حزب، پیشرفت حزب در شبکه هـا و مـديـای اجتماعی، وضعيت حزب در خارج کشور، وضعيت مالی حـزب و ضرورت تمرکز ويژه بر سازمان حزب در سـطـوح مـخـتـلـف مـورد بحث و بررسي قرار گرفت. گسترش تماس با حزب و سازمان جوانان، تحکیم سازمان حزب و امکانات بیشتر برای کار میدانی در داخل کشور، تحکیم موقعیت حزب در میان کارگران و معلمان، بهبود فعالیت در خارج کشور و روند رو به رشد عضوگیری در این عرصه، فعالیت گسترده در عرصه زندانیان سیاسی، علیه اعدام و پناهندگی و علیه اسلام سیاسی از جمله نکاتی بود که مورد اشاره قرار گرفت و ارزیابی عمومی این بود که حزب دوره موفق و خوبی را پشت سر گذاشته و از آمادگی بیشتری برای تداوم فعالیت در همه زمینه ها برخوردار شده است.
در مبحث گزارش رئیس دفترسیاسی، بهرام سروش ضمن اشاره به دو فونکسیون اصلی دفترسیاسی، یعنی سیاست گذاری جاری و نظارت بر رهبری سیاسی و اجرائی حزب، گزارشی از عملکرد دفترسیاسی در هر دو عرصه ارائه داد. در عرصه سیاست گذاری جاری، دفترسیاسی در این دوره به موضوعات مهمی، از جمله اوضاع سیاسی خاورمیانه در متن جنگ در سوریه، نحوه برخورد به دخالت نظامی دول غربی و روسیه در منطقه، پست مدرنیسم، اسلام سیاسی و پدیده داعش، اوضاع کردستان عراق و ترکیه، کانال جدید و نقش آن در مبارزه برای قدرت سیاسی، جایگاه مقابله با جنبش ملی-اسلامی، عرصه ها، شیوه و مکانیسم های فعالیت حزبی در ایران و بازنگری به تعریف و مشخصات حزب سیاسی پرداخت. در زمینه نظارت، دفترسیاسی به لیست پیشنهادی لیدر حزب برای هیات اجرائی این دوره رای اعتماد داد. همچنین، دفترسیاسی طی دو نشست دو گزارش مفصل هیئت اجرائی به دفتر سیاسی از نقشه عمل ها و فعالیت هیئت اجرائی در این دوره را مورد بررسی قرار داد، و هر دو گزارش را مثبت ارزیابی کرد. در این مباحث و نشست ها علاوه بر اعضای دفتر سیاسی، لیدر حزب و اعضای کمیته مرکزی و مشاورین کمیته مرکزی شرکت داشتند.
دستور دیگر این پلنوم بحث حول مساله پناهندگی در غرب و سیاست حزب در قبال آن بود که توسط عبدالله اسدی و اصغر کریمی معرفی شد. موج پناهندگی در سال گذشته از یکطرف جنبشی انسانی را در دفاع از آنها شکل داده و از طرف دیگر با سر بلند کردن گرایش راسیستی علیه آنها مواجه هستیم. در این مبحث بر دخالت فعال حزب در این عرصه، حضور فعال در مبارزه بر سر حق پناهندگی، مقابله با راسیسم و سیاست های ضد پناهندگی دولت ها، بهبود امر سازماندهی در این زمینه و حضور فعال تر در فعالیت های فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی تاکید شد. همچنین تاکید شد که باید با بسیج پناهندگان علیه جریانات اسلامی که در برخی کمپ ها، مشخصا در آلمان، قصد دارند فضای اسلامی حاکم کنند، بشدت مقابله کرد.
در جوار پلنوم سمیناری درمورد اسلام سیاسی برگزار شد که معرف آن مینا احدی بود که درمورد یک دوره مبارزه فعالانه چهر ه های سرشناس حزبی بر علیه جنبش اسلامی و نفوذ جریانات اسلامی در غرب صحبت کرد. مینا احدی تاکید کرد که در دوره جدیدی هستیم که با توجه به رشد جریانات دست راستی و ضد خارجی که منتقد اسلام نیز هستند، باید پرچم نقد به اسلام و مبارزه با جنبش اسلامی در غرب از یکطرف و مقابله با جریانات دست راستی از طرف دیگر را محکم تر از هر زمان در دست گرفت. این اوضاع نقش فعالانه تر و وظایف جدیدی در دستور ما میگذارد که باید به آن پرداخت. حاضرین در سمینار نیز بر گسترش فعالیتهای حزب در مقابله با جریانات اسلامی در غرب و پس راندن این جریانات در کشورهای مختلف تاکید کردند. مباحث مختلف پلنوم با دخالت فعال حاضرین در پلنوم همراه بود.
در مبحث انتخابات حمید تقوایی به اتفاق آرا بعنوان لیدر حزب انتخاب شد و سپس ۲۳ نفر بعنوان دفتر سیاسی انتخاب شدند: که عبارتـنـد از: کـيـان آذر، فریده آرمان، محمد آسنگران، محسن ابراهيمی، مـيـنـا احـدی، عـبـه اسـدی، بهروز بهاری، سيامک بهاری، سيما بهاری، فاتح بهـرامی، کـيـوان جاويد، علی جوادی، شهلا دانشفر، نسـريـن رمضـانـعـلـی، بـهـرام سروش، مصطفی صابر، حسن صالـحی، جـمـيـل فـرزان، اصـغـر کريمی، عبدل گلپريان، شيوا مـحـبـوبی، نسـان نودينيان و کاظم نيکخواه.
پلنوم با سخنرانـي اخـتـتـامـيـه حـمـيـد تقوائی و در فضايی پرشور با همراهی و همدلی برای ایفای نـقـش هر چه فعالتر در عرصه های مبارزاتی در داخل و خارج کشور بپايان رسید.
در نشست کوتاه دفتر سياسی که پس از پلنـوم بـرگـزار شـد بـهـرام سروش به اتفاق آرا به عنوان رئيس دفتر سياسی حزب انتخاب شد.
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۱ مه ۲۰۱۶