همه مردم جهان به خوبی براین امر واقف اند که با سپردن قدرت مجدد به نیروی بغایت ارتجاعی و ضد زن در افغانستان، میلیونها زن، اولین قرانیان این جنایتکاران از گور برخاسته هستند. بنابراین تعدادی از فعالین دفاع از حقوق زنان که نگران امنیت و حق زندگی کردن و حرمت انسانی زنان در افغانستان هستند خود را موظف دانسته تا برای مقابله با این جریان ارتجاعی ایستاده و مبارزه زنان افغانستان علیه طالبان را تقویت کنند. به همین مناسبت روز جمعه ۲۷ اگوست کنفرانسی آنلاینی بنام “زنان علیه طالبان” با شرکت مینا احدی، ناجیه افشاری فعال حقوق زنان از سازمان “کوراژ و کوفا” در آلمان، سوراسرافیل، فعال حقوق زنان، شیرین شمس، مسئول نهاد “انقلاب زنانه”، شکیبا بابوری، فعال حقوق زنان از “کالیما نیوز”، و توکتم جهانگیری، فعال حقوق زنان برگزار شد. همچنین روز دوشنبه ۳۰ آگوست کنفرانس مطبوعاتی با شرکت تعداد دیگری از فعالین حقوق زنان منجمله مینا احدی و شلمه سرابی برگزار شد. گزارش مختصری از این کنفرانس را اینجا از سایت رادیو دویچه وله آلمان منعکس می کنیم.
درخواست فعالان حقوق زنان: حکومت طالبان را به رسمیت نشناسید!
روز دوشنبه ۳۰ اوت در کنفرانس مطبوعاتی “جامعه بینالمللی حقوق بشر” IGFM که به صورت دیجیتال برگزار شد، مینا احدی رییس کمیته بینالمللی علیه سنگسار از کشورهای غربی خواست تا حکومت طالبان در افغانستان را به رسمیت نشناسند.
این فعال سیاسی که در ایران متولد شده، طالبان را یک “سازمان تروریستی” دانست که قصد دارد افغانستان را به یک امارت اسلامی بر پایه قوانین شریعت تبدیل کند.
او با مقایسه ایران و افغانستان گفت: «ایران از ۴۲ سال پیش تبدیل به حکومتی الهی شده است که در آن قوانین شریعت اجرا میشود. این به خصوص برای زنان به معنای یک عذاب بزرگ است. نقض حقوق بشر و اعدام به یک روال روزانه تبدیل شده است.»
شمله سرابی فعال حقوق بشر افغان که در دوسلدورف زندگی میکند در این باره گفت: «ما زنان اولین قربانیان اسلامگرایی هستیم به همین دلیل افکار عمومی دنیا باید صدای ما را بشنود.»
او طالبان را “یک سازمان تروریستی ضد زن با قوانین بربریت” توصیف کرد که نباید از سوی اتحادیه اروپا به عنوان “حکومتی عادی” پذیرفته شود.
سرابی در توصیف قوانین شریعت گفت: «شریعت یعنی سنگسار، قطع دست، اعدام و دار زدن. عادیسازی شریعت، جنایت علیه بشریت است.»
او با اشاره به این که دنیا در حال حاضر یک دهکده جهانی است هشدار داد که اگر امروز جلوی طالبان گرفته نشود “جهاد اسلامی دیر یا زود همه ما را خواهد سوزاند”.
حوروش پورکیان، اقتصاددان ایرانی نیز در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: «حقوق بشر جهانی است بنابراین تمام دنیا باید با مردم افغانستان متحد شود. در آن کشور حدود سه میلیون زن و ۱۰ میلیون مرد با تحصیلات اکثرا بالای آکادمیک وجود دارند. بنابراین افغانستان دارای یک نیروی بالقوه بزرگ است. ما نباید این کشور را به طالبان تحویل دهیم. گفتوگو با تروریستها اشتباه است.»
مارتین لسنتین: سخنگوی جامعه بینالمللی حقوق بشر نیز در این کنفرانس تاکید کرد که “زنان دهها سال است که در ایران شهروند درجه دو هستند و این موضوع حالا افغانستان را نیز تهدید میکند”.
درخواست فعالان حقوق زنان: حکومت طالبان را به رسمیت نشناسید! فعالان زن ایرانی و افغان ساکن آلمان از این کشور و نیز اتحادیه اروپا درخواست کردهاند که حکومت طالبان در افغانستان را به رسمیت نشناسند. جامعه بینالمللی حقوق بشر برگزارکننده کنفرانسی در این باره بوده است