جدید ترین

موازین اساسنامه ای تشکیل و فعالیت فراکسیون در حزب

مصوب پلنوم بیست وهفتم کمیته مرکزی حزب  –  فوريه  ٢٠٠٧

۱ – هر تعداد از كادرهای حزب ميتوانند فراكسيون تشکیل دهند.

٢- تشكيل فراكسيون يا بر اساس اختلاف با مصوبات و سیاستهای رسمي حزب يا اختلاف بر سر رسميت دادن به سياست و مواضع معينی كه فی الحال سياست رسمی حزب نيست صورت ميگيرد.

۳- فراکسیون بخشی از تشکیلات حزب بشمار میرود و هدف از تشکیل آن اقناع حزب و تبدیل نقطه نظرات فراکسیون به خط رسمی حزب است. بنا بر تعریف، پراتیک مستقل سیاستهای خود در جامعه و عضو گیری و جمع آوری نیرو متمایز از حزب نمیتواند هدف یک فراکسیون حزبی باشد.

۴- كادرهايی كه قصد تشكيل فراكسيون دارند بايد قبلا قصد خود را به رهبری حزب اطلاع دهند. اعلام علنی فراكسيون حداقل یکماه بعد از مطلع ساختن دفتر سیاسی انجام ميشود.

۵- رهبری موظف است در فاصله زمانی بین اعلام داخلی و بیرونی فراکسیون بحث و تبادل نظر حول اسناد فراکسیون را با استفاده از مکانیسمهای حزبی ( جلسات دفتر سیاسی، سمینار، پخش مباحث کتبی و …) در سطح رهبری و کادرهای حزب سازمان بدهد و به پیش ببرد.

۶- دفتر سیاسی موظف است در فاصله یک ماهه موضع خود را در مورد رسمیت و یا عدم رسمیت فراکسیون اعلام کند.

۷- فراکسیون حق دارد با استفاده از رسانه های حزبی و نشریات و برنامه های ویژه ای که حزب به این منظور سازمان میدهد اختلاف نظرات خود با حزب را علنا مطرح کند. فراکسیون نمیتواند ارگانهای مستقل خود را سازمان بدهد و یا حول سیاستهای ویژه خود در جامعه دست به تبلیغ و سازماندهی بزند.

۸- تا زمانی كه اختلافات حل نشده و يا خطوط مورد اختلاف به مصوبه حزب تبديل نشده، فراكسيون ميتواند به موجوديت خود ادامه دهد.

۹- فراکسیون تابع اصول سازمانی و اساسنامه و آئین نامه های تشکیلاتی حزب است.

۱۰- عضویت در فراکسیون در حقوق و وظایف کادرهای حزب تغییری ایجاد نمیکند. اعضای فراکسیون کماکان از همه حقوق خود بعنوان یک کادر حزب برخوردارند و به پیشبرد وظایف و مستولیتهای حزبی خود نیز متعهدند.

۱۱- مرجع رسميت يافتن فراكسيون دفتر سياسي حزب است. اولين پلنومی كه بعد از تشكيل فراكسيون تشكيل ميشود موضع دفتر سياسي در مورد فراكسيون را مورد بررسي قرار ميدهد و آنرا تاييد يا وتو ميكند. عدم برسمیت شناسی فراکسیون در هر یک از این ارگانها مستلزم دو سوم آرا (بر اساس رای گیری از کل اعضای ارگان مربوطه) است. فراکسیون تنها بعد از برسمیت شناخته شدن میتواند اعلام موجودیت کند.*

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *