جدید ترین

اطلاعیه پایانی سی امین پلنوم کمیته مرکزی حزب کمونیست کارگری ایران

پلنوم سی ام کمیته مرکزی حزب در روزهای ۶ تا ۸ ژوئن ۲۰۰۸ (۱۷ تا ۱۹ خرداد ۱۳۸۷) با شرکت اکثریت اعضای کمیته مرکزی، مشاورین کمیته مرکزی و با حضور تعدادی کادرهای حزب برگزار شد. پلنوم پس از سرود انترناسیونال و یک دقیقه سکوت در گرامیداشت یاد جانباختگان راه آزادی و سوسیالیسم و بیاد عزیز منصور حکمت با سخنرانی افتتاحیه حمید تقوائی دبیر کمیته مرکزی شروع شد.

حمید تقوائی در سخنرانی خود به تحولات سیاسی در فاصله بین دو پلنوم و موقعیت و نقش و عملکرد حزب در این دوره پرداخت. ناکامی جمهوری اسلامی در به سکون و رکود کشیدن جامعه و گسترش مبارزات کارگری و دانشجوئی، ورشکستگی سیاستهائی در اپوزیسیون که به بهانه خطر حمله آمریکا تلاش میکردند تا مبارزات مردم علیه رژیم را به حاشیه برانند و نقش تعیین کننده حزب در نمایندگی کردن مبارزات و جنبشهای اعتراضی مردم در برابر تعرض حکومت و سیاستهای سازشکارانه اپوزیسیون راست از جمله نکاتی بود که در سخنرانی حمید تقوائی مورد بررسی قرار گرفت. وی همچنین به گسترش نفوذ اجتماعی حزب و بویژه نقش تعیین کننده تلویزیون کانال جدید در این رابطه اشاره کرد و بر اهمیت سازماندهی حزبی بر متن این شرایط تاکید نمود. نکته دیگر مورد بحث وی تاکید بر بحران حکومتی کل طبقه بورژوازی در ایران و بر این مبنا توضیح رابطه جمهوری اسلامی با آمریکا و بورژوازی غرب و گسترش مبارزات مردم علیه کل این وضعیت بود. موضوع بحران حکومتی بورژوازی در ایران خود موضوع یکی از قطعنامه های ارائه شده به پلنوم بود که جداگانه در دستور قرار گرفت و به تصویب رسید.

بدنبال سخنرانی حمید تقوائی اصغر کریمی رئیس هیئت دبیران گزارش عرصه های مختلف فعالیت حزب در فاصله بین دو پلنوم را ارائه داد. وی در این گزارش به دو مشخصه بارز حزب یعنی دفاع از سنگرهای سیاسی رادیکال در جامعه و مبارزات مردم و رفتن هرچه بیشتر به درون مردم و عمق جامعه پرداخت و کمپینهای موفق حزب در این دوره (از جمله کمپین برای آزادی دانشجویان و کلیه زندانیان سیاسی، کمپین برای آزدی فعالین جنبش کارگری، کمپین اکس مسلم، کمپین مالی حزب و انعکاس دادن گسترده و هرروزه مبارزات بخشهای مختلف مردم از طریق رسانه های حزب) و نقش و عملکرد فعال و موثر حزب در مبارزات جاری بویژه اعتصابات کارگری در این دوره را مورد بررسی قرار داد. بخشی از گزارش اصغر کریمی به موقعیت کانال جدید ده ماه پس از شروع فعالیت آن در شبکه هات برد اختصاص داشت. کانال جدید در این مدت به یک کانال بسیار پربیننده، محبوب و مردمی تبدیل شده و به تریبون زنده و فعال از همبستگی مردم در مبارزه علیه جمهوری اسلامی و به یک فاکتور مهم سیاسی در جامعه ایران تبدیل شده است. بخشی از گزارش رئیس هیئت دبیران به فعالیت کمیته ها و ارگانهای حزبی اختصاص داشت و در بخش بحث حول گزارش رفقای مسئول این ارگانها نیز توضیحات تکمیلی به پلنوم ارائه دادند.

مصطفی صابر رئیس دفتر سیاسی در گزارش خود موقعیت جدید جمهوری اسلامی در منطقه و در رابطه با غرب، درماندگی رژیم از ارعاب جامعه و عقب راندن اعتراضات مردم و موقعیت جدید چپ و راست بر زمینه این تحولات را مورد بحث قرار داد. وی با اشاره به گسترش اعتراضات کارگری و دانشجوئی و نفوذ و موقعیت چپ در این اعتراضات بر این نکته تاکید کرد که در این دوره بیش از پیش حزب کمونیست کارگری نقش منحصر بفرد خود را در نمایندگی کردن اعتراضات مردم و چپ جامعه به نمایش گذاشت. یک نکته مورد تاکید مصطفی صابر ضرورت آماده شدن حزب برای پاسخگوئی به وظایف مبرم و خطیری بود که این شرایط در مقابل حزب قرار میدهد.

دو قطعنامه با عناوین ” کشاکش میان جمهوری اسلامی و دولت آمریکا و بحران حکومتی بورژوازی در ایران” و ” اوضاع کردستان و وظایف ما” در دستور کا ر پلنوم بود که قطعنامه اول به اتفاق آرا به تصویب رسید. در بحث حول قطعنامه دوم پلنوم ضمن تاکید بر مضمون و خط عمومی قطعنامه به این نتیجه رسید که فرمولبندیها و متن قطعنامه احتیاج به تدقیق بیشتری دارد و این وظیفه را به دفتر سیاسی واگذار کرد.

علاوه بر این قطعنامه ها، پلنوم باتفاق آرا قراری را در تاکید و تایید قطعنامه مصوب کنفرانس خارج کشور حزب در مورد سیاست منزوی کردن جمهوری اسلامی، به تصویب رساند.

یک دستور دیگر پلنوم مبحث مالی بود. در این دستور ضرورت و اهمیت مبرم گسترش فعالیت برای تامین مالی حزب و بویژه کانال جدید مورد بحث قرار گرفت و قراری نیز مبنی بر گسترش اسپانسور گیری برای تامین هزینه تلویزیون کانال جدید به تصویب رسید.

در سه روز برگزاری پلنوم دو سمینار نیز برگزار شد. موضوع حزب و حزبیت و سازماندهی حزبی در جامعه مساله مهمی بود که در این سمینارها مورد بحث و بررسی قرار گرفت. این دو سمینار بوسیله حمید تقوائی و مصطفی صابر ارائه داه شد و شرکت کنندگان در پلنوم فعالانه در این بحث شرکت کردند و از زوایای مختلف و به تفصیل در این مورد به تبادل نظر پرداختند. اساس بحث یافتن سیاستها و راهکارهای درست و موثر برای سازماندهی و حزبیت دادن به نفوذ گسترده سیاسی و اجتماعی حزب در جامعه و پاسخگوئی به این سئوال بود که چگونه میتوان روی آوری به حزب و شعارها و سیاستهای حزب را که بعنوان نمونه در استقبال کارگران و توده مردم از برنامه های کانال جدید شاهد هستیم به یک نیروی مادی متشکل و متحد حول این سیاستها و شعارها تبدیل کرد. سمینار در بحث و تبادل نظر به نکات و نظرات و تزهای راهگشائی رسید که بی شک نقطه شروع تدوین اسناد و پلاتفرمهای عملی و رهنمودهای موثر و کارسازی در رابطه با وظایف سازماندهی حزب در داخل و خارج کشور خواهد بود.

در دستور انتخابات، حمید تقوائی باتفاق آرا بعنوان دبیر کمیته مرکزی انتخاب شد و ۱۹ نفر زیر نیز بعنوان دفتر سیاسی حزب انتخاب شدند:
محمد آسنگران، محسن ابراهیمی، مینا احدی، عبداله اسدی، سیامک بهاری، فاتح بهرامی، کیوان جاوید، فرشاد حسینی، شهلا دانشفر، بهرام سروش، عصام شکری، مصطفی صابر، حسن صالحی، مرتضی فاتح، اصغر کریمی، خلیل کیوان، نوید مینائی، مریم نمازی و کاظم نیکخواه. در جلسه کوتاه دفتر سیاسی که بلافاصله پس از پلنوم برگزار شد مصطفی صابر به اتفاق آرا بعنوان رئیس دفتر سیاسی انتخاب شد.

پلنوم پس از سه روز بحث و تصمیم گیری در مورد کلیه موضوعاتی که در دستور داشت و همچنین بحث و تبادل نظر با شرکت فعال همه شرکت کنندگان در پلنوم در سمینارهای جانبی با سخنرانی اختتامیه حمید تقوائی و پخش سرود انترناسیونال به پایان رسید. مباحث پلنوم بزودی در سطح علنی منتشر خواهد شد.

حزب کمونیست کارگری ایران
۱۰ ژوئن ۲۰۰۸، ۲۱خرداد ١٣٨٧

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *