۴-۱۱ آبان ۱۴۰۳
جمعه ۱۱ آبان
– وضعیت تاسف بار فاضلاب در خیابان های شهر اهواز از جمله در خیابان چاووشی یکی از معضلات قدیمی مردم است. فرسودگی این فاضلاب ها باعث شده که با هر بارندگی، آب به خیابانها جاری و سبب آلودگی شهر شود. بعلاوه نشت فاضلاب ها آلودگی آب آشامیدنی را هم در پی دارد و در این رابطه مردم بارها اعتراض کرده اند.
پنجشنبه ۱۰ آبان
– دختران دانشجوی دانشگاه چمران اهواز در اعتراض به لغو خوابگاه در دانشگاه تجمع کردند.
چهارشنبه ۹ آبان
بدنبال تجمع اعتراضی کارگران شرکت پایانه ها و مخازن پتروشیمی ماهشهر، در روزهای هفتم و هشتم آبانماه ، و زیر فشار اعتراضات کارگران جلسه ای برای رسیدگی به اعتراض کارگران از سوی مقامات مسئول برگزار شد. هنوز خبری از نتیجه این جلسه گزارش نشده است. در این جلسه نمایندگانی از قوه قضائیه، اداره کار، مدیرعامل شرکت و تعدادی از نمایندگان کارگران شرکت داشتند.
اعتراض کارگران شرکت پایانه ها و مخازن پتروشیمی ماهشهر، به سطح نازل حقوقها و وضعیت قراردادهای کاری و عدم پرداخت برخی مطالبات شغلی شان است. اجرای تبدیل وضعیت شغلی مطابق با شرکتهای همجوار، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل کارگران پیمانکاری، پرداخت پتروکارت، پرداخت کسورات پاداشهای بهره وری به همراه طلب بابت اضافه کاری های سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ از جمله مطالبات اعلام شده این کارگران است. در رابطه با همین موضوعات این کارگران قبلا هم تجمعات اعتراضی ای داشتند و در تاریخ چهارم مهر ماه نیز جلسه ای جهت بررسی مشکلات کارگران برگزار شد. اما مدیریت علیرغم امضای صورت جلسه، به تعهدات مندرج در مذاکرات انجام گرفته عمل نکرد و در نتیجه کارگران دراین هفته دوباره دست به تجمع زدند. کارگران اعلام کرده اند که اگر پاسخ نگیرند به اعتراضشان ادامه میدهند.
– طی روزهای گذشته بیش از ۴۰۰ دانشجوی دختر در دانشگاه چمران لغو خوابگاه شدند . از آغاز سال جاری اعتراضات بسیاری از سوی دانشجویان بخاطر مشکلاتی چون افزایش چند برابر شهریه ها و محرومیت از خوابگاه و امکانات آموزشی و فضای پادگانی دانشگاهها و تفکیک جنیستی به پا شده است. گفته میشود برجهای لاکچری برای یک درصدی ها سر به فلک کشیده میشود و در کنارش دانشجویان را به خیابان و بیغوله ها حواله میدهند!
سه شنبه ۸ آبان
– بار دیگر پرستاران و کادر درمان شوشتر برای چندمین بار دست به تجمع زدند. کادر درمان شوشتر هجده ماه است که کارانه و حق اضافه کاری خود را دریافت نکردهاند و پیشتر نیز مقابل فرمانداری تجمع اعتراضی داشته اند. تجمع قبلی آنها در پنجم آبانماه برگزار شد. پرداخت حق اضافه کاری، کارانه، تعرفه، حق کرونا، حق لباس و… از جمله مطالبات فوری آنها بود.
ــ کمبود شدید نیرو در بیمارستانهای اهواز و شهرستانهای دیگر خوزستان با توجه به فشار کاری بالا، عدم اجرای کامل فوقالعاده خاص، پایین بودن حقوقها علیرغم رشد هر روزه نرخ تورم از دیگر موضوعات اعتراضی این پرستاران بوده که دراعتراضات مرداد ماه خود طرح کرده و قرار بوده تا پایان شهریورماه و ماههای آینده به آنها پاسخ داده شود. هم اکنون پرستاران با خواستهایی مشابه و در صدر آن اعتراض به اضافه کاری های اجباری و فشار سنگین کاری در تدارک اعتصابات سراسری برای هفدهم آبانماه هستند.
– کوکب بداقی پگاه، علی کروشات و صادق چهرازی با اتهاماتی چون «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام»، «تشکیل گروه» و «اخلال در نظم عمومی» برای ۱۶ آبانماه به شعبه ۳ دادگاه انقلاب اهواز احضار شده اند. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران این احضار ها را نقض آشکار حقوق اساسی شهروندان اعلام کرده و خواستار پایان دادن به پروندهسازیهای امنیتی علیه فعالان صنفی و توقف سرکوب صدای معلمان و کارگران شده است. این شورا در بیانیه اعتراضی خود مینویسد:” اتهاماتی مانند “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی” و “اخلال در نظم عمومی” که معمولاً به فعالان صنفی نسبت داده میشود، تلاشی برای سرکوب صدای حقطلبانه و قانونی این فعالان است که تنها خواستار بهبود شرایط معیشتی و آموزشی جامعه هستند.”.
احضارها و امنیتی کردن مبارزات یک کارزار مهم مبارزاتی معلمان است. معلمان بر پایان دادن به امنیتی کردن مبارزات، بسته شدن پرونده های امنیتی و آزادی فوری همه معلمان زندانی و زندانیان سیاسی تاکید دارند. به این کارزار وسیعا بپیوندیم.
-محمد طهماسبی، شهروند بازداشتی اهل ایذه، ۷۷ روز است که با حال نامساعد جسمانی به صورت بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز بسر میبرد. او از بیماری های چسبندگی روده، تنگی نفس و درد در ناحیه قفسه سینه رنج میبرد و تاکنون آزادی موقت وی با قرار تامین کیفری میسر نشده است.
– حمیدرضا شیرزادی، زندانی سیاسی، که دوران محکومیت خود را در زندان رامهرمز سپری میکند، با قرار کفالت به مدت سه روز از زندان رامهرمز به مرخصی اعزام شد.
دوشنبه ۷ آبان
– بازنشستگان مخابرات در تداوم اعتراضات خود به فقر و بی تامینی و بی پاسخ ماندن مطالباتشان، در شهرهای مختلفی تجمع اعتراضی بر پا کردند. این تجمعات در این روز در شهرهای تبریز، تهران، ایلام، شیراز، بیجار، کرمانشاه، سنندج، اصفهان، همدان، مریوان، اردبیل، زنجان و رشت برگزار شدند.
– با کمال تاسف محمدجواد احمدیان، ۳۴ ساله و اهل پلدختر در ارتباط با مواد مخدر در زندان شیبان اهواز اعدام شد. به کارزار جهانی نه به اعدامی بپیوندیم و ازسه شنبه های نه به اعدام و اعتراضات خانواده های محکوم به اعدام حمایت و پشتیبانی کنیم. اعدام ها باید فورا متوقف ، احکام اعدام لغو و به مجازات اعدام پایان داده شود.
یکشنبه ۶ آبان
– بازنشستگان تامین اجتماعی و فولاد در شهرهای کرمانشاه ،اهواز، اصفهان و کرمان برای پیگیری مطالباتشان تجمعات اعتراضی برپا داشتند.
– حکومت اسلامی در خوزستان نیز هر روز دست به جنایت و اعدام میزند. از جمله در این روز متاسفانه خالد چناری و عبدالنبی کلانی به اتهام “قتل عمد” در زندان دزفول اعدام شدند. این دو زندانی از سه سال پیش در یک پرونده مشترک به اتهام قتل بازداشت و برایشان حکم قصاص صادر شده بود. لغو مجازات اعدام و مجازاتهای ارتجاعی اسلامی و قصاص شکل شنیع آن خواست همه مردم است.
شنبه ۵ آبان
– پرستاران و کارکنان درمانی در شوشتر در اعتراض به سطح نازل حقوقها و عدم پرداخت عادلانه ی یارانه، و اضافه کاری و سایر مطالباتشان در مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند.
– حکم اعدام برای عباس دریس از بازماندگان آبان۹۸ و شاهد جنایت نیزارهای ماهشهر، پس از ۵ سال بازداشت و بازجویی و شکنجه، نهایتا در بهمن ۱۴۰۲ به اتهام واهیِ «محاربه و قتل» تایید شد و حالا جان او هر لحظه در خطر اعدام توسط جمهوری اسلامی قرار دارد. به گفته نزدیکان عباس دریس ۳ فرزند وی در شرایط نا به سامان معیشتی و روانی به سر میبرند. خود وی نیز در دوران بازجویی علاوه بر شکنجه، بارها به اعدام برادر و برادرزاده ۱۶سالهاش تهدید شده است.
جمعه ۴ آبان
– خسرو طرفی، رئیس زندان مرکزی (شیبان) اهواز پس از احضار «حبیب دریس» و «سید سالم البوشوکه»، دو زندانی سیاسی، خطاب به آنها از تایید حکم اعدامشان خبر داده و گفته است که “ابتدا چهار هم پروندهای شما (علی مجدم، معین خنفری، محمدرضا مقدم و سید عدنان موسوی) را برای اجرای حکم به زندان سپیدار منتقل کردیم و نوبت شما نیز خواهد رسید.
این زندانیان در سالهای ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ دستگیر شده و توسط دادگاه اهواز و به اتهام “مشارکت در قتل دو بسیجی، یک پرسنل نیروی انتظامی و یک سرباز” به اعدام محکوم شده اند. انتقال چهار زندانی زندان شیبان به سلول انفرادی زندان سپیدار بازتاب اعتراضی بسیاری داشته و کارزاری برای نجات جان آنها جریان دارد. بنا برگزارشات، در پی حمله مسلحانه که در جریان مراسم رژه نظامی نیروهای مسلح ایران در اهواز رخ داد، دستکم ده تن از شهروندان خوزستانی در روزهای ۱۳ و ۱۴ بهمنماه ۱۳۹۷ از شهرهاى شادگان، کوت سیدصالح و قلعه کنعان کوت عبدالله توسط اداره اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
واحد خوزستان – کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری
۱۱ آبان ۱۴۰۳، ۱ نوامبر ۲۰۲۴.