ادامه اعتصابات با شکوه کارگران نفت، هفت تپه و هپکو

اعتصاب نفت- اعتصابات کارگری، اطلاعیه شماره ١٤
روز ۲۲ مرداد اعتصابات بخشهای مختلف کارگران پیمانی و قراردادی نفت وارد دوازدهمین روز خود شد. اعتصابات در پالایشگاه‌ها و صنایع پتروشیمی و گاز و چندین نیروگاه همچنان جریان دارد و در روزهای اخیر شمار بیشتری از مراکز نفتی به اعتصاب پیوستند. کارگران پالایشگاه‌های نفت و گاز و پتروشیمی آبادان، اهواز، ماهشهر، قشم، کنگان و لامرد و دشت‌آزادگان، فازهای ۲۲ و ۲۴ پارس جنوبی و پتروشیمی رازی ماهشهر که در روزهای گذشته وارد اعتصاب شدند، همچنان در اعتصاب بسر میبرند. چندین هزارکارگر در پروژه های مختلف کار را تعطیل کرده و راهی خانه هایشان شده اند. این اعتراضات هر روز دامنه اش وسیعتر میشود و بخش بیشتری از کارگران مراکز نفت و گاز و پتروشیمی را در بر میگیرد.
کارگران نیشکر هفت تپه نیز به اعتصاب طولانی مدت و متحدانه خود با قاطعیت ادامه میدهند. همچنین کارگران هپکو ده روزاست که در اعتصاب به سر میبرند و فضای شهر اراک را تحت تاثیر قرار داده اند.
تا کنون تلاش‌های سرپرستان و مسئولان سایت‌ها و فاز‌های نفتی برای شکستن اعتصاب کارگران بی نتیجه مانده است. پیمانکاران همچنان تلاش در ایجاد تفرقه میان کارگران و تضعیف اعتصاب را دارند. یک نمونه اش در پتروشیمی رازی ماهشهر است که پیشتاز این اعتصابات بودند. اما ترفندهای پیمانکاران در میان کارگران مکانی ندارد و هیچ کارگری برای انجام کار به پروژه ها مراجعه نکرده و کارگران در اقدامی هماهنگ خواستهای خود را نوشته و به نهادهای مسئول اعلام کرده اند.
کارگران نفت با هشتگ دفاع از حقوق از روز ١١ مرداد اعتصاب خود را آغاز کردند و کارزار آنها نه به قراردادهای موقت است. این کارگران خواستار خلع ید از پیمانکاران و تبدیل قراردادهای موقت به دائم، افزایش فوری حقوقها و پرداخت دستمزدهای معوقه، لغو مقررات برده وار مناطق موسوم به مناطق ویژه اقتصادی، پایان دادن به فضای امنیتی در محیط های کار و برخورداری از امکانات استاندارد زیستی در خوابگاه ها و ایمنی محیط کارشان هستند. خواستهای کارگران نفت خواستهای کل کارگران را بیان میکند و باید وسیعا مورد حمایت قرار گیرد.
در نیشکر هفت تپه نیز حکومت و مسئولین عقب نشینی هایی را تقبل کرده اند و کارگران خواستار عملی شدن وعده های داده شده و تعیین تکلیف وضعیت مالکیت شرکت هستند و یک خواست آنها گسیل نماینده ای از سوی دولت و اداره شرکت تحت نظارت و مشورت کارگران است.
در هپکو کارگران بار دیگر در دفاع از زندگی و معیشتشان و بلاتکلیفی شرکت و دست بدست شدن آن بین اختلاسگران و تعویق پرداخت حقوقهایشان از روز ١٣ مرداد وارد اعتصاب شدند. این کارگران به واگذاری هپکو به تامین اجتماعی که خود پرونده قطوری از دزدی دارد و تکه پاره کردن سهام این شرکت به دست دزدان معترضند. در عکس العمل به تجمع اعتراضی کارگران هپکو مقابل دفتر مدیریت، مدیرکل اداره کاراستان مرکزی در مصاحبه‌ای با عصر مرکزی عنوان کرده است که با تجمع کردن اتفاق خاصی نخواهد افتاد و کارگران را بخاطر تجمع مقابل دفتر مدیر شرکت و سد کردن محل کار وی مورد تهدید قرار داده است. کارگران هپکو طی بیانیه ای با دادن پاسخ محکمی به وی صدای اعتراضشان را بلند کرده و بر تداوم اعتراضشان تا رسیدن به خواستهای خود تاکید کردند.
اعتصابات کارگری دارد سراسری میشود و توجه کل جامعه را به خود جلب کرده و انعکاس وسیع جهانی داشته است. در ادامه همبستگی ها با این اعتصابات بوگدان ایولیا هوسور دبیر کل کنفدراسیون ملی اتحادیه کارگری (کارتل آلفا) از کشور رومانی طی بیانیه ای حمایت و پشتیبانی خود را از اعتصابات کارگران نفت و دیگر مراکز کارگری اعلام کرد و برخواستهای پرداخت فوری حقوق معوقه تمامی کارگران اعتصابی، متوقف شدن اخراج ها و تهدیدها، و آزادی بدون قید و شرط تمامی کارگران زندانی تاکید نمود. این هبستگی ها ادامه دارد.
اعتراض کارگران نفت، در کنار اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه و هپکو، رویدادهایی بسیار مهم است و توجه کل جامعه را بخود جلب کرده است. این اعتصابات بستر رفتن بسوی اعتصابات سراسری و هماهنگ کارگری است باید فعالانه از این اعتصابات حمایت کرد و به این اعتصابات پیوست.
پیش بسوی اعتصابات سراسری
پیش بسوی ایجاد شوراها
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۲ مرداد۱۳۹۹، ۱۲ اوت ۲۰۲۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *