بیماری کرونا- اطلاعیه شماره ٣٤: بحران کرونا و تعرضات کارفرمایان

بیماری کرونا بهانه ای برای تعرض بیشتر به زندگی و معیشت کارگران شده است. به این بهانه در مراکزی قراردادهای کاری فسخ و یا کوتاه مدت تر شده است. مراکزی که مدتها اندیشه تعطیل کردنش را در سر میپروراندند را تعطیل کرده و کارگرانش از کار بیکار شده اند. در جاهایی به جای تعطیلی کار تحت عنوان کم جمعیت کردن تمرکز کارگران و کاهش شیفت ها در هر شیفت، ساعت کاری را از هشت ساعت به دوازده ساعت افزایش داده اند، و در جاهایی از ساعت و روزهای استراحت کارگران کاسته و فشار مضاعفی بر گرده کارگران آورده اند. خامنه ای سال ٩٩ را سال کار ده برابری تولید و سال “جهش تولید” نامیده است. کارگران به کل این تعرضات هرروزه اعتراض میکنند:‌

اعتراض کارکنان اقماری صنعت نفت نسبت به افزایش روزهای کاری
کارفرمایان در شرکتهای اقماری صنعت نفت شیفتهای کاری کارکنان را به زیان کارگران تغییر داده اند. در شرکت فرآب برنامه کاری به صورت 22 روز کار و 8 روز استراحت در آمده است. برنامه کاری شرکت سازه فرافن به صورت 23 روز کار و 7 روز استراحت، برنامه کاری شرکت اکسیر صنعت باختری به صورت 24روز کار و 6 روز استراحت و برنامه کاری شرکت موسسه دریا ساحل به صورت 22 روز کار و 8 روز استراحت تغییر کرده است. این در حالی است که برنامه کاری استاندارد از نظر وزارت نفت به صورت 14 روز کار و 14 روز استراحت تدوین شده است. کارگران به این وضعیت بویژه در شرایط کرونا اعتراض دارند.

اعتراض کارگران اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای قزوین علیه اخراج
روز دوشنبه 18 فروردین ، کارگران اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان قزوین دراعتراض به اخراجها مقابل استانداری و اداره کل راه و شهرسازی قزوین دست به تجمع زدند. به گفته کارگران این اخراجها از تاریخ 28 اسفند 97 که طرح الکترونیکی شدن عوارض آغاز شد. بعد از سه ماه بلاتکلیفی به آنها اعلام شده است که نیروهای اخراجی تقسیم شده و تعدادی به سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای واگذار شده اند و تعدادی دیگر با پیمانکار طرح یعنی شرکت سپندار کار خواهند کرد. اکنون پیمانکار با استفاده از بحران کرونا عذرهمه کارگران را خواسته و فرم “بیمه بیکاری” که چندرغاز پول در قبال بیکارسازیهاست را تحویل کارگران داده است. کارگران راهداری در این روز بعد از تجمع مقابل استانداری در مقابل اداره کار قزوین به تجمع خود ادامه دادند.

اعتراض کارگران کارخانه روناک دارو علیه اخراج
روز شنبه 16 فروردین، کارگران کارخانه روناک دارو واقع در شهرك صنعتي كاوه در اعتراض به اخراج از کارشان مقابل فرمانداری ساوه تجمع کردند وشکایتی ازشرکت را تحویل فرمانداری دادند. کارگران با قول مسئولین به پیگیری این شکایت، موقتا به تجمعشان پایان دادند.

حزب کمونیست کارگری ایران
پیش بسوی اعتصابات سراسری
١٩ فروردین ۱۳۹۹، ٧ آپریل ۲۰۲۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *