در سومین روز اعتراض کارگران سیمان درود ۱۲ نفر از کارگران با شکایت کارفرما بازداشت شدند. کارگران از روز۲۱ دیماه دست به تجمع اعتراضی در مقابل کارخانه زدند و در روز ۲۳ دیماه ۱۲ نفر از آنها دستگیر شدند. اعتراض کارگران به متوقف شدن فعالیت تولیدی کارخانه، عدم پرداخت بخشی از دستمزد کارگران و عدم تامین امنیت شغلی خود میباشد. بخشی از دستمزد کارگران مربوط به حق افزایش تولید، آکورد، حق پاداش و پرداختیهای ویژه اعیاد سالهای قبل هنوز پرداخت نشده است. ۷۵۰ کارگر این کارخانه با متوقف شدن تولید بلاتکلیف شده اند. کارفرما تعمیر کارخانه را بهانه کرده تا صدها کارگر این کارخانه را اخراج کند.
کارگران دستگیر شده عبارتند از منصور ساکی، احمد رضا باجلان، بهروز ساکی، رضا نادی سر، احمد رضا سالاروند، عباس شیرنژاد، ، اکبر میرزایی، علیرضا فریدونپور، رضا لیریایی، جلال قائد رحمت، عارف دالوند و علی حاجی وند.
جرم کارگران اعتراض به کارفرما است. شاکی کارفرما است. دستور دستگیری را فرماندهان نیروی انتظامی استان احتمالا با توافق مقامات استان صادر کرده اند و نیروی انتظامی محل هم دستور دستگیری را بلافاصله اجرا کرده است و کارگران را تحویل زندانبانان درود داده است.
در واقع هم موقعی که کارفرما از کارگر شکایت میکند کارگر را دستگیر میکنند و هم موقعی که کارگر از وضعیت خود شکایت میکند! در هر دو حالت این کارگر است که در قوانین جمهوری اسلامی حق اعتراض ندارد و مجرم به حساب میاید. روز ۲۱ دیماه ۱۰ نفر از کارگران عسلویه نیز به جرم اعتراض به عدم پرداخت حقوق های خود، دستگیر شده بودند که یک روز بعد با دادن تعهد آزاد شدند. یادآوری میکنیم که ۱۱ نفر از کارگران سنگ معدن آهن بافق نیز بدلیل اعتصاب در تابستان ۹۳ قرار است روز ۲۶ دیماه محاکمه کنند.
کارگران دستگیرشده باید فورا آزاد شوند. هرنوع پرونده سازی و وثیقه و تعهد علیه کارگران باید متوقف شود و همه پرونده ها ملغی شود. برای مقابله با سرکوب کارگران و دستگیری فعالین اعتصابات که در دوره دولت «تدبیر و امید» تشدید شده است باید مبارزه را شدت داد. کارگران بافق نمونه درخشانی از همزمان اعتصاب و تحصن خانواده کارگران دستگیر شده را در سال ۹۳ به نمایش گذاشتند. کارگران، اعم از شاغل یا بیکار یا جویای کار، باید به سمت تشکل گام بردارند و نیروی هر چه وسیعتری به میدان آورند.
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۴ دیماه ۱۳۹۴، ۱۴ ژانویه ۲۰۱۶